Vnitřní audit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit, kdo provádí vnitřní audit (HACCP) ve školním stravování? Znám akorát paní Písaříkovou. Je ještě někdo jiný v Jihočeském kraji? Děkuji pěkně, Eva Sklářová.
Vnitřní audit je nezávislé hodnocení úrovně systému kritických bodů a jeho souladu s plánem systému kritických bodů.
Provádějí jej osoby, které nejsou za vytvořený systém kritických bodů v konkrétním stravovacím provozu přímo odpovědni.
Je nezbytné, aby odborně znalý pracovník posoudil situaci včetně dokumentů. O provedeném auditu je pak písemnou formou vypracován záznam.
Vnitřní audit systému kritických bodů (HACCP) ve školním stravování provádí externí auditor nebo vlastní odborně připravení zaměstnanci, pokud nejsou přímo odpovědni za systém kritických bodů, jehož plán a funkce jsou ověřovány. Vnitřní audit musí být prováděn pravidelně – jak často, si stanoví provozovatel, doporučuje se minimálně 1 – 2 x ročně.
Dobrý den,
u nás dělám vnitřní audit jednou ročně. S vedoucí ŠJ ze ZŠ (u nás jsme zvlášť) a nebo se střídáme s vedoucí MŠ ze sousední obce.
Hezký den, Hanka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v březnu byl u nás údajně proveden AUDIT. K přečtení a podepsání jsme ho dostali 3.10. Je tam připomínka, že na šatně, na skříňce máme prázdné krabice a máme šatnu denně uklízet. Děláme přes 300 obědů, jsme na to 3 a poslední výdej je o půl 2, pracovní doba je do půl 3. Jsme rády, že uděláme úklid na kuchyni během dne a na šatnu aspoň jednou za týden. Jak to dělat? Prosím poraďte. Vedoucí se zavře v kanclu a jen rozkazuje nesmysly. Děkuji za Váš názor LILI.
Kapacita se stanovuje při kolaudačním řízení, na určitý počet stravovaných, na kolik je zařízení postaveno. (stavební zákon, technické požadavky na budovy atp.) Pro potřeby rejstříku škol a školských zařízení stanovuje hygiena (na děti, žáky, studenty), jinak je věcí provozovatele strav. služby kolik je schopen s danou technologií a prostory uvařit a neohrozit strávníky.
Taky vyhl. č. 410 o hyg. podmínkách pro provoz škol…
Dobrý den, Lilli.
S pracovní náplní je to někdy kříž. Nacpat tam všechny povinnosti je opravdu oříšek. Za ten plat…..ale to by bylo na jinou diskuzi.
Vše je o komunikaci. Paní vedoucí by za vámi mohla normálně přijít a říct: „Holky, nelíbí se mi ty krabice v šatně, prosím ukliďte je.“ Třeba potřebovala, něco prostě dát do zápisu. Krabice skliďtě a nedělejte si z toho hlavu. Nikdo není dokonalý a jistě by se našly chyby i na paní vedoucí.
Někdy si říkám, že každý vedoucí i paní učitelky, by si měly zkusit práci v kuchyni…. Ale ono to platí obousměrně. Člověk by si pak lépe vážil práce ostatních a uviděl lépe problémy z druhé strany.
Milé kolegyně, přeji vám všem hodně sil v naší nelehké práci a jak říkával pan Zákopčanik. Slunce v duši.
Hezký den, Hanka
P.S.: Občas si také říkám. Rozčiluj se jen do výše svého platu 🙂
Vnitřní audit
Autor: efka_st
Vnitřní audit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit, kdo provádí vnitřní audit (HACCP) ve školním stravování? Znám akorát paní Písaříkovou. Je ještě někdo jiný v Jihočeském kraji? Děkuji pěkně, Eva Sklářová.
Autor: ivka6
Vnitřní audit je nezávislé hodnocení úrovně systému kritických bodů a jeho souladu s plánem systému kritických bodů.
Provádějí jej osoby, které nejsou za vytvořený systém kritických bodů v konkrétním stravovacím provozu přímo odpovědni.
Je nezbytné, aby odborně znalý pracovník posoudil situaci včetně dokumentů. O provedeném auditu je pak písemnou formou vypracován záznam.
Vnitřní audit systému kritických bodů (HACCP) ve školním stravování provádí externí auditor nebo vlastní odborně připravení zaměstnanci, pokud nejsou přímo odpovědni za systém kritických bodů, jehož plán a funkce jsou ověřovány. Vnitřní audit musí být prováděn pravidelně – jak často, si stanoví provozovatel, doporučuje se minimálně 1 – 2 x ročně.
Autor: Hanča
Dobrý den,
u nás dělám vnitřní audit jednou ročně. S vedoucí ŠJ ze ZŠ (u nás jsme zvlášť) a nebo se střídáme s vedoucí MŠ ze sousední obce.
Hezký den, Hanka
Autor: LILLI
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v březnu byl u nás údajně proveden AUDIT. K přečtení a podepsání jsme ho dostali 3.10. Je tam připomínka, že na šatně, na skříňce máme prázdné krabice a máme šatnu denně uklízet. Děláme přes 300 obědů, jsme na to 3 a poslední výdej je o půl 2, pracovní doba je do půl 3. Jsme rády, že uděláme úklid na kuchyni během dne a na šatnu aspoň jednou za týden. Jak to dělat? Prosím poraďte. Vedoucí se zavře v kanclu a jen rozkazuje nesmysly. Děkuji za Váš názor LILI.
Autor: LILLI
Ještě prosím, kdo určuje kapacitu školní kuchyně?
Autor: ivka6
Kapacita se stanovuje při kolaudačním řízení, na určitý počet stravovaných, na kolik je zařízení postaveno. (stavební zákon, technické požadavky na budovy atp.) Pro potřeby rejstříku škol a školských zařízení stanovuje hygiena (na děti, žáky, studenty), jinak je věcí provozovatele strav. služby kolik je schopen s danou technologií a prostory uvařit a neohrozit strávníky.
Taky vyhl. č. 410 o hyg. podmínkách pro provoz škol…
Autor: Hanča
Dobrý den, Lilli.
S pracovní náplní je to někdy kříž. Nacpat tam všechny povinnosti je opravdu oříšek. Za ten plat…..ale to by bylo na jinou diskuzi.
Vše je o komunikaci. Paní vedoucí by za vámi mohla normálně přijít a říct: „Holky, nelíbí se mi ty krabice v šatně, prosím ukliďte je.“ Třeba potřebovala, něco prostě dát do zápisu. Krabice skliďtě a nedělejte si z toho hlavu. Nikdo není dokonalý a jistě by se našly chyby i na paní vedoucí.
Někdy si říkám, že každý vedoucí i paní učitelky, by si měly zkusit práci v kuchyni…. Ale ono to platí obousměrně. Člověk by si pak lépe vážil práce ostatních a uviděl lépe problémy z druhé strany.
Milé kolegyně, přeji vám všem hodně sil v naší nelehké práci a jak říkával pan Zákopčanik. Slunce v duši.
Hezký den, Hanka
P.S.: Občas si také říkám. Rozčiluj se jen do výše svého platu 🙂