Přeskočit na obsah

Vokousaný ouvazky

  • Autor: Honza

    Vokousaný ouvazky
    Včera jsme s Maruškou rozebírali takovou zvláštní věc. Začali sme od souboje pošty a emailů a co s náma vlastně ta technika dělá. Že už dneska nikdo brko v kalamáři máčet nebude, je jasný. Zatim prej sice nehrozí, že by pošťáci přišli vo arbajt, ikdyž prej někde na Moravě nebo kde hrozivě koukaj na nějakou třídící mašinu a ceněj na ní zubiska. No a já třeba už známku neslinil ani nepamatuju. Vod pošťáků jsme to stočili zpátky do jídelny a zkusili porovnávat estli třeba někdo přišel vo práci díky tomu, že zavedli škatule na karty a čipy k objednávání stravy. Božskej Uádík se zase rozepsal jak je se tim ušetřilo na mzdách a Maruška říkala, že vona tedy nikoho nepropustila a každej dělal normálka dál. Je to už ale dávno a ouvazky se postupem doby tenčí a tenčí bez ohledu na čipy. Že by v tom tedy nebyla technika?

    • Autor: Alena

      Re: Vokousaný ouvazky
      Ahoj Honzíku, máš recht, protože je to všechno jenom,ale opravdu jenom vo penězích.

    • Autor: Marie

      Re: Vokousaný ouvazky
      Hlavní problém je v úbytku dětí, ale souhlasím, že technika práci ubrala a pracovnice zůstaly.

      • Autor: Alena

        Re: Vokousaný ouvazky
        Technika práci usnadnila, ale neubrala. Jestli vydáváte přes počítač nebo ne, u výdeje musí stejně stát nějaké pracovnice, které jídlo vydají, v kuchyni uvaří i když používají moderní techniku a navíc dřív se všude vařilo jedno jídlo, dnes mají na výběr téměř všude dvě i více jídel.
        K práci používáme počítač a ne jako dřív propisku a stravovací archy, ale takového papírování, jaké dnes máme ,dřív rozhodně tolik nebylo.

        • Autor: Romana

          Re: Vokousaný ouvazky
          Moc práce podle mého neubylo. Přibylo HACCP, více členité provozy – více úklidu, více papírování – například taková výběrová řízení, to je lahůdka. Více služeb pro strávníky – objednávky přes internet, vystavování jídelníčků na stránkách školy atd. atd. Ubylo jen ocenění naší práce. Ale to asi všude.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se