Přeskočit na obsah

Vpichový teploměr

  • Autor: rohlik

    Vpichový teploměr
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem po kontrole hygieny, kde mi bylo řečeno, zda vpichový teploměr kontroluji, aby byl správně seřízen, např. každého půl roku vpichnout do ledové tříště. Děláte toto někdo? Děkuji

    • Autor: maty200

      Ne, slyším poprvé, nevím kde bych vzala ledovou tříšť? Možná ani baterka 1/2 roku nevydrží, ach jo!!

    • Autor: majka1

      U auditu HACCP děláme kontrolu teploměru tímto způsobem. Zmrazíme si vodu v sáčku, roztlučeme paličkou a vložíme vpichový teploměr.

    • Autor: rohlik

      Děkuji, ale co tím sleduji? Jaký to má význam ?

      • Autor: Valentýna

        Říká se tomu kalibrace. Všechny vpichové teploměry vložíte (pouze špičku 🙂 ) do ledové tříště a ověříte, zda vám fungují bez odchylek. Má to logiku. Zapíšete do haccapu a máte „doklad“ o kontrole těchto teploměrů.

    • Autor: rohlik

      Děkuji a přeji hezký den,hned je mi lépe, že budu mít další správný papír.

    • Autor: LILLI

      Za léta praxe tohle slyším poprvé. Hygiena se vždy zajímala jestli teploměr máme, zda teploty zapisujeme a čím desinfikujeme, jinak nic.

    • Autor: Danda

      Teploměr máme kalibrovaný a váhy cejchované od společnosti, která se tímto zabývá. Tím máme vše ošetřeno, jak hygienu, tak strávníka, pokud by chtěl oběd převážit.

    • Autor: Jenny

      Teploměr máme kalibrovaný a váhy cejchované od společnosti, která se tímto zabývá. Tím máme vše ošetřeno, jak hygienu, tak strávníka, pokud by chtěl oběd převážit.

    • Autor: Danda

      Máte někdo odkaz, kde je ošetřeno správné mytí masa dle směrnice či HACC?
      Děkuji.

    • Autor: ivka6

      https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76748.aspx
      maso se nedoporučuje mýt

    • Autor: Milena

      Používá někdo bezdotykový kuchyňský teploměr? Máte zkušenosti?

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se