Vpichový teploměr
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem po kontrole hygieny, kde mi bylo řečeno, zda vpichový teploměr kontroluji, aby byl správně seřízen, např. každého půl roku vpichnout do ledové tříště. Děláte toto někdo? Děkuji
Říká se tomu kalibrace. Všechny vpichové teploměry vložíte (pouze špičku 🙂 ) do ledové tříště a ověříte, zda vám fungují bez odchylek. Má to logiku. Zapíšete do haccapu a máte „doklad“ o kontrole těchto teploměrů.
Teploměr máme kalibrovaný a váhy cejchované od společnosti, která se tímto zabývá. Tím máme vše ošetřeno, jak hygienu, tak strávníka, pokud by chtěl oběd převážit.
Teploměr máme kalibrovaný a váhy cejchované od společnosti, která se tímto zabývá. Tím máme vše ošetřeno, jak hygienu, tak strávníka, pokud by chtěl oběd převážit.
Vpichový teploměr
Autor: rohlik
Vpichový teploměr
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem po kontrole hygieny, kde mi bylo řečeno, zda vpichový teploměr kontroluji, aby byl správně seřízen, např. každého půl roku vpichnout do ledové tříště. Děláte toto někdo? Děkuji
Autor: maty200
Ne, slyším poprvé, nevím kde bych vzala ledovou tříšť? Možná ani baterka 1/2 roku nevydrží, ach jo!!
Autor: majka1
U auditu HACCP děláme kontrolu teploměru tímto způsobem. Zmrazíme si vodu v sáčku, roztlučeme paličkou a vložíme vpichový teploměr.
Autor: rohlik
Děkuji, ale co tím sleduji? Jaký to má význam ?
Autor: Valentýna
Říká se tomu kalibrace. Všechny vpichové teploměry vložíte (pouze špičku 🙂 ) do ledové tříště a ověříte, zda vám fungují bez odchylek. Má to logiku. Zapíšete do haccapu a máte „doklad“ o kontrole těchto teploměrů.
Autor: rohlik
Děkuji a přeji hezký den,hned je mi lépe, že budu mít další správný papír.
Autor: LILLI
Za léta praxe tohle slyším poprvé. Hygiena se vždy zajímala jestli teploměr máme, zda teploty zapisujeme a čím desinfikujeme, jinak nic.
Autor: Danda
Teploměr máme kalibrovaný a váhy cejchované od společnosti, která se tímto zabývá. Tím máme vše ošetřeno, jak hygienu, tak strávníka, pokud by chtěl oběd převážit.
Autor: Jenny
Teploměr máme kalibrovaný a váhy cejchované od společnosti, která se tímto zabývá. Tím máme vše ošetřeno, jak hygienu, tak strávníka, pokud by chtěl oběd převážit.
Autor: Danda
Máte někdo odkaz, kde je ošetřeno správné mytí masa dle směrnice či HACC?
Děkuji.
Autor: ivka6
https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76748.aspx
maso se nedoporučuje mýt
Autor: Milena
Používá někdo bezdotykový kuchyňský teploměr? Máte zkušenosti?