Přeskočit na obsah

Vybavení kuchyně

  • Autor: JP

    Vybavení kuchyně
    Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Jsme MŠ s kuchyní pro 30 strávníků, kuchyni budeme rozšiřovat na 50 strávníků. Lze někde dohledat , co přesně by mělo být ve výbavě kuchyně?
    Počet sporáků(hořáků), trouby, myčka…atd. Možná i velikost kuchyně v m2? Co z toho bude zajímat hygienu ? A nebo jak máte vybavenou kuchyň vy, kteří vaříte pro takový počet. Děkuji.

    • Autor: ivka6

      Při rekonstrukci kuchyně měl všechno na starosti zřizovatel, který oslovil několik gastro projektových kanceláří s požadavkem účelu, následně bylo konzultováno na hygieně (vyjadřuje se k projektu a je účastna kolaudace).existuje předpis na technické vybavení budov, pak hygienická vyhláška o hyg. požadavcích na provoz škol a školských zařízení. U nás má město zpracovanou takovou směrnici, ve které je uvedeno kolik je potřeba drobného inventáře, zařízení na 50, 100, 200, 500, 800 strávníků, to slouží jako taková pomůcka při obnově např. táců, talířů, příborů, hrnců. Dřív to bylo ve věstníku MŠMT, ale ten již dávno neplatí. Obdobně je i u strojního vybavení, pomocných prostor při výrobě pokrmů.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se