Výběrové řízení
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti jak vybíráte nové kuchařky? Máte jasně stanovené body podle, kterých vybíráte a taky se chci zeptat zda máme právo si je nějak prakticky vyzkoušet (třeba v kuchyni) a jakým způsobem by jste vybírali?
Děkuji za odpovědi.
Ráda bych vybírala, ale už přes rok se nikdo nepřihlásil. Kde je berete? Teď mi jsem strčili nějakého „prý“ kuchaře – rekvalifikace a nikdy v provozu nevařil. Tak nevím co mám na něm ani chtít. Pokud by došlo k výběru, připravit JL (třeba na týden),nanormovat, nafasovat a uvařit v čase (jeden den), který potřebujete. U nás by to byly i diety a SOV. Znalosti o školním stravování – SK,HACCP….
Dobrý den,
dříve jsem měla požadavky, aby alespoň 3 kuchařky byly vyučené v oboru./ 550 strávníků/ Dnes se nehlásí nikdo a jsem ráda, pokud přijde někdo nevyučený a má zájem pracovat ve školní jídelně. Nejdůležitější je vedoucí kuchařka . Pokud neseženete někoho kdo má schopnost uvařit a vést kolektiv, tak nastává obrovský problém. Držím Vám palce. Nyní se mi stabilizoval kolektiv ale několik let jsem neustále řešila příchody a odchody pracovníků, které vznikly po odchodu vedoucí kuchařky do důchodu.
U nás dělal výběrové řízení ředitel školy.Vzal paní z úřadu práce,tu poslal do kuchyně a dělej si s ní co chceš.Takže, paní absolutně mimo mísu,nic neumí o tom jsem tady již psala,ale hlavně že ji platí úřad a nic jiného ředitele nezajímá.On je přeci ředitel.
Inspekce je cizí strávník. Cena se skládá z nákladů na potraviny, věcné, osobní režie a popřípadě zisku, pokud účtujete cizím strávníkům. Režim doplňkové činnosti. Pokud nemáte doplňkovou činnost , tak za plnou cenu (viz výše) z nákladů hlavní činnosti, do příjmů jinak nezařazených. Jedná se o nahodilé, nepravidelné stravování. Používá se v účetnictví ve výjimečných případech. Je na řediteli školy jak rozhodne, jestli se mohou stravovat, jestli máte výrobní kapacitu.
Beru první, která se přihlásí, jinak to nejde. Nejsou lidi, s tím bojujeme asi všechny. Měla jsem tu „kolegyni“, která vydržela to „přílišné tempo“ šest dní, další jen tři dny. Spousta lidí si neuvědomuje, že v kuchyni je opravdu těžká práce, která se nedá odložit na další den a každý den se začíná od začátku….
Máme doplňkovou činnost. Takže, plná cena a do výdejky k cizím připsat. A do docházky a vyúčtování jmenovitě .No nevím,máme pro cízí za 73kč. Tak snad si to nerozmyslí. Díky za zájem.
Jaké výběrové řízení? Práce ve školní kuchyni není žádné teplé, lukrativně placené místečko, na které by se hlásil dav zájemců. Na otestování pracovníka bohatě postačí zkušební doba a reference a přehled předchozích pracovišť :-)))
Dobrý den ,jediná možnost je zkusit to s některou a hlavně si nerozlobit ty další dvě,ať máte kam sáhnout,až Vám po vyzkoušení práce v šj ,nebo po první výplatě uteče.Není to vůbec lehké někoho najít a když už najdete,tak zapracovat a zařadit do kolektivu.A věřte,že vím o čem mluvím.A vyučení v oboru, to taky není vždycky výhra.Zdravím a přeji šťastnou ruku.Jaroslava
Já jsem vybírala kuchařku jako to dělají do jiných profesí. Pozvala jsem jí a nechala jí normovat, uvařit. A nevěřili byste jak to pomohlo.Mladí mají velké sebevědomí, jeden neuměl normovat, druhá utekla , protože neuměla zadělat knedlíky a třetí si netroufl na množství. Hledala jsem rok, přihlásila se 40 letá a sama si řekla,že chce začít jako pomocná kuchařka a propracovat se na vyšší post.Ta byla rozumná a tak jsem ji přijmula. Jsem spokojená.
A za takovéto situace chce někdo zavádět obědy zdarma. Napřed je musí někdo uvařit a sehnat kuchařku je velký problém. Dnes bychom po nich chtěli normovat, to aby měly pomalu středoškolské vzdělání a my jim nabízíme ostudné peníze. Nad tím by se měl někdo zamyslet.i
Výběrové řízení
Autor: Petrana
Výběrové řízení
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti jak vybíráte nové kuchařky? Máte jasně stanovené body podle, kterých vybíráte a taky se chci zeptat zda máme právo si je nějak prakticky vyzkoušet (třeba v kuchyni) a jakým způsobem by jste vybírali?
Děkuji za odpovědi.
Autor: maty200
Ráda bych vybírala, ale už přes rok se nikdo nepřihlásil. Kde je berete? Teď mi jsem strčili nějakého „prý“ kuchaře – rekvalifikace a nikdy v provozu nevařil. Tak nevím co mám na něm ani chtít. Pokud by došlo k výběru, připravit JL (třeba na týden),nanormovat, nafasovat a uvařit v čase (jeden den), který potřebujete. U nás by to byly i diety a SOV. Znalosti o školním stravování – SK,HACCP….
Autor: janah
Dobrý den,
dříve jsem měla požadavky, aby alespoň 3 kuchařky byly vyučené v oboru./ 550 strávníků/ Dnes se nehlásí nikdo a jsem ráda, pokud přijde někdo nevyučený a má zájem pracovat ve školní jídelně. Nejdůležitější je vedoucí kuchařka . Pokud neseženete někoho kdo má schopnost uvařit a vést kolektiv, tak nastává obrovský problém. Držím Vám palce. Nyní se mi stabilizoval kolektiv ale několik let jsem neustále řešila příchody a odchody pracovníků, které vznikly po odchodu vedoucí kuchařky do důchodu.
Autor: Viletka
Zdravím všechny. Prosím,prosím. Potřebuji rychlou odpověď.Jak zaúčtovat
obědy inspekce.2x 2dny.Děkuji.
Autor: zdenouš
U nás dělal výběrové řízení ředitel školy.Vzal paní z úřadu práce,tu poslal do kuchyně a dělej si s ní co chceš.Takže, paní absolutně mimo mísu,nic neumí o tom jsem tady již psala,ale hlavně že ji platí úřad a nic jiného ředitele nezajímá.On je přeci ředitel.
Autor: maty200
Přesně, hlavně, že ředitelka někoho sehnala, ale, že nemá praxi nikoho nezajímá.
Autor: dudek
Pokud nemáte doplňkovou činnost, tak se u vás nemohou stravovat.
Autor: olga na druhou
Inspekce je cizí strávník. Cena se skládá z nákladů na potraviny, věcné, osobní režie a popřípadě zisku, pokud účtujete cizím strávníkům. Režim doplňkové činnosti. Pokud nemáte doplňkovou činnost , tak za plnou cenu (viz výše) z nákladů hlavní činnosti, do příjmů jinak nezařazených. Jedná se o nahodilé, nepravidelné stravování. Používá se v účetnictví ve výjimečných případech. Je na řediteli školy jak rozhodne, jestli se mohou stravovat, jestli máte výrobní kapacitu.
Autor: majdan
Beru první, která se přihlásí, jinak to nejde. Nejsou lidi, s tím bojujeme asi všechny. Měla jsem tu „kolegyni“, která vydržela to „přílišné tempo“ šest dní, další jen tři dny. Spousta lidí si neuvědomuje, že v kuchyni je opravdu těžká práce, která se nedá odložit na další den a každý den se začíná od začátku….
Autor: Viletka
Máme doplňkovou činnost. Takže, plná cena a do výdejky k cizím připsat. A do docházky a vyúčtování jmenovitě .No nevím,máme pro cízí za 73kč. Tak snad si to nerozmyslí. Díky za zájem.
Autor: Viletka
Děkuji.Máme doplňkovou činnost.Takže pod jménem v docházce,jako cizí str.Hezký den.
Autor: marcik11
Jaké výběrové řízení? Práce ve školní kuchyni není žádné teplé, lukrativně placené místečko, na které by se hlásil dav zájemců. Na otestování pracovníka bohatě postačí zkušební doba a reference a přehled předchozích pracovišť :-)))
Autor: Petrana
Mám tři zájemkyně a musím to nějak rozseknout. Všichni jsou vyučení v oboru, ale nikdo v kuchyni nepracoval.
Autor: Jaroslava
Dobrý den ,jediná možnost je zkusit to s některou a hlavně si nerozlobit ty další dvě,ať máte kam sáhnout,až Vám po vyzkoušení práce v šj ,nebo po první výplatě uteče.Není to vůbec lehké někoho najít a když už najdete,tak zapracovat a zařadit do kolektivu.A věřte,že vím o čem mluvím.A vyučení v oboru, to taky není vždycky výhra.Zdravím a přeji šťastnou ruku.Jaroslava
Autor: Evicka08
Dobrý den, jaké je optimální množství cukru ve spotřebním koši? Děkuji za odpovědi.
Autor: Evicka08
Omlouvám, že je můj příspěvek v této rubrice. Přesto děkuji za odpovědi.
Autor: JarK
Spotřeba cukrů má být mezi 75 a 100 %.
Autor: Alena2
Já jsem vybírala kuchařku jako to dělají do jiných profesí. Pozvala jsem jí a nechala jí normovat, uvařit. A nevěřili byste jak to pomohlo.Mladí mají velké sebevědomí, jeden neuměl normovat, druhá utekla , protože neuměla zadělat knedlíky a třetí si netroufl na množství. Hledala jsem rok, přihlásila se 40 letá a sama si řekla,že chce začít jako pomocná kuchařka a propracovat se na vyšší post.Ta byla rozumná a tak jsem ji přijmula. Jsem spokojená.
Autor: ludmi
A za takovéto situace chce někdo zavádět obědy zdarma. Napřed je musí někdo uvařit a sehnat kuchařku je velký problém. Dnes bychom po nich chtěli normovat, to aby měly pomalu středoškolské vzdělání a my jim nabízíme ostudné peníze. Nad tím by se měl někdo zamyslet.i