Přeskočit na obsah

Vychytávky k vaření

  • Autor: Lenik62

    Vychytávky k vaření
    Čaute všichni, nemáte někdo vychytávku k vaření karlovarského knedlíku? Jednotlivě se každý musí zabalit do folie, protože těsto je řídké. A na 400 porcí by to bylo dost složité.Díky za každou radu.

    • Autor: Mikeš

      Zdravím všechny vedoucí, prosím o radu. Jak uchováváte krupicovou kaši a krém na dukátové buchtičky? Prosím, napiště své zkušenosti.
      Dříve jsme to stáčeli do butel a nyní necháváme v kotli, ale není to ideální.

      • Autor: megan

        Krém i kaši stočíme do gastronádob, dáme víko a udržujeme v lainoxu na odpovídající výdejní teplotu. Při výdeji ve výdejním režonu držíme jednu gastronádobu, ne víc. Kaši i krém ovšem nevaříme husté, to by jste pak vydávali kyt. Funguje to spolehlivě.

        • Autor: mileš

          Děkuji za odpověď. Nám se totiž na povrchu tvoří tkzv.“škraloup“ a toto potřebujem odstranit. Díly na každý nápad

    • Autor: Dášad

      Dobrý den. Karlovarské knedlíky děláme stejně jako špekové knedlíky. Tzn. trošku tužší těsto , tvoříme větší koule, které vaříme v konvektomatu a podáváme půlené.

      • Autor: Lenka62

        Dobrý den, můžu vás poprosit o zaslání receptury na karlovarské knedlíky? My to máme to těsto dost řidké. tak potřebujem poradit. Vaříme 400porcí. Děkuji a přeji hezké vánoce.lenik62

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se