Přeskočit na obsah

výdej obědů

  • Autor: brusinka

    výdej obědů
    v naší ŠJ u mateřské školy kuchařky hned po uvaření vydávají dětem obědy. Všechny obědy jsou vydány mezi 12.00-12.20 po dobu výdeje polévky je hlavní chod na sporáku v hrnci. Nyní nám hygienička tvrdí že i po tuto krátkou dobu musí být pokrmy uchovávány v režonech – ve vodní lázni. Přijde mi to nesmyslné protože jídlo nestihne vychladnout ani na 60°C – měřily jsme to a potřebujem nakoupit spoustu jiných věcí. Nevíte někdo jestli se její tvrzení opírá o nějakou vyhlášku? (nenašla jsem nikde) Máme s touto hygieničkou bohužel zkušenost, že si na nás vymýšlí věci, které když jí vyvrátím, tak začne tvrdit že je to jen její doporučení. Díky

    • Autor: FIALKA

      Re: výdej obědů
      Jestliže po dobu výdeje neklesne teplota vydávaného pokrmu pod 60°C, není důvod ho takhle uchovávat.Tady by neměl být problém.

    • Autor: Lukáš

      Re: výdej obědů
      Pokud vám něco řekla, neberte to na vědomí. Počítá se jen to, co máte na papíře s razítkem a podpisem. Nám taky tvrdila, že máme mít to, tamhle to a ještě tamto, ale když jsme to chtěli dát do protokolu, náhle obrátila, že to tedy nemusí být, ale mělo by…

    • Autor: radunka

      Re: výdej obědů
      které nařízení zrušilo uchovávání vzorků ???nebo snad uchovávání vzorků v závodní kuchyni stále platí ??????

      děkuji Radka

    • Autor: radunka

      Re: výdej obědů
      které nařízení zrušilo uchovávání vzorků ???nebo snad uchovávání vzorků v závodní kuchyni stále platí ??????

      děkuji Radka

    • Autor: Mirka

      Re: výdej obědů
      musím žádat KHS o povolení pokud mám zájem
      připravovat s klienty ústavu večeře na oddělení v malé kuchyňce??? jednalo by se asi o 15 večeří
      v rámci výchovy

      děkuji Mirka

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se