Přeskočit na obsah

Výdej obědů na zahradě

  • Autor: Lea

    Výdej obědů na zahradě
    Dobrý den,
    ředitel po nás chce výdej obědů na zahradě u školky. Byl by s tím problém při kontrole z hygieny?

    • Autor: rohlik

      Dobrý den, dělali jsme i dětem buřty v udírně na hřišti. Přeji hezký den

      • Autor: Valentýna

        Tak jen si představím, že se někdo nakazí salmonelou a pak se bude pátrat, jak k tomu došlo. Jak jste na zahradě dodržovali teploty pokrmů? Kde si tam děti umyly ruce? Máte k tomu HACCP? Já bych se do toho nehrnula. Ale na druhou stranu, proč ne, když jste „odvážné školačky“. Asi záleží na tom, co to bude. Když to bude suchý rohlík a čaj, tak se asi nedá nikomu nijak ublížit :))

        • Autor: Lea

          Děkuji za odpověď. Přesně tak. Jde přímo o výdej obědů. Nemáme jak udržet správnou teplotu pokrmů. Děti si nemají kde umýt ruce. Zahrada je ještě přes silnici od školky. Děti si s jídlem nemají kde pořádně sednout. Pochopitelně i transport gastronádob na zahradu je náročný. Ještě ke všemu klasicky při výdeji jedna kuchařka vydává dvě třídy. Takhle se jedna třída musí vydat na zahradě a druhá počkat nebo se zapojí další osoba, která to vydá za ní. Budu se snažit nadále vysvětlovat řediteli a učitelkám, že je výdej venku nesmysl. Děkuji za argumenty.

    • Autor: rohlik

      Dobrý den, znám ve svém okolí školky, které opekají buřty na konci roku a nejsou odvážné školačky, jen chtějí ten pohled na pani kuchařky trochu odlehčit a s dětmi navázat kontakt. Jsou to malé školky a děti si umyjí ruce ve školce, vyběhnou na zahradu, kde dostanou buřta, je to pro ně zážitek. My někdy i odpo svačíme na zahradě, doneseme svačinu a hned posvačí a vše odneseme. Přeji hezký den a užijte si ten konec roku

      • Autor: dudek

        Dobrý den, argumentujte tím, že nemůžete dodržet hygienu při výdeji a porušíte teplotní řetězec, který určitě máte v HACCP. A co když při jídle některé dítě píchne vosa nebo včela do pusy? Kdo za to bude odpovědný? Přeji pevné nervy.

    • Autor: ivka6

      My jsme přinesly z domu nástavce na párky v rohlíku. Oblékly jsme se do veselých barev, jedna kuchařka nahřívala rohlíky, druhá zasunovala ohřáté párky, objednaly jsme školní párky s menším obsahem soli, vyrábí pro školy školní statek, třetí na papírové talířky přidávala krájenou okurku a rajče. Každé dítě do papírového kelímku s brčkem dostalo vodu s citrónem. Spokojenost 90 dětí nejvyšší, jak kdybychom vařily nevím co. Párky nás vyšly cenově skoro jako maso, ale jednou za rok snad můžeme hřešit.

    • Autor: PetraZS

      Dobrý den, já mám přímo ve směrnici dáno, že se jídlo konzumuje zásadně v jídelně a nesmí se nikam vynášet 😉

    • Autor: zdenouš

      Proč ne.pokud jsou párky opravdu z masa,nevidím v tom problém,když se jednou za rok ve školní jídelně v rohlíku podávají.Bohužel tomu tak není v rodinách,tam se hřeší dost často.

    • Autor: bohumil@barda.cz

      „Kde je vůle, tam je cesta.“ říká moje maminka (mimochodem dlouholetá vedoucí ŠJ, dnes už v důchodu).
      Jezdím 36 let na skautské tábory (fuj to je číslo, to jsem neměl počítat) a podáváme tam venku jídlo dětem 5x za den, tři týdny v kuse. Hygiena nás taky občas navštíví a problém nemá. Jasně, nejsme ŠJ, ale zotavovací akce, ale nebuďme tak přehnaně „sterilní“ a zkusme občas dělat i věci, které jsou možná na hraně, dají víc práce, …, ale dětem udělají radost. Odměna se dostaví.
      Hezké léto všem.

    • Autor: zdenouš

      Je to přesně tak,jak píšete všeho moc škodí i té sterility.Naprostý souhlas.Není možné žít ve sterilním prostředí a klepat se před kdejakým virem.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se