Přeskočit na obsah

Výdej žákům v distanční výuce

  • Autor: IvanaC

    Výdej žákům v distanční výuce
    Dobrý den, aktuálně pro žáky v distanční výuce vydáváme jídlo v jednorázových obalech (boxy na hlavní chod, miska s víčkem na polévku). Ráda bych se zeptala, jestli je možné podle hygienických pravidel, když je jako příloha knedlík dát dítěti knedlík zvlášť do igelitového sáčku, prosím? Předem moc děkuji za odpověď!

    • Autor: exitkaaa

      Vydáváme do jídlonosičů….tak jsme tohoto ušetřeni. Já bych to do igelitového sáčku nedávala.

    • Autor: Radek

      Také vydáváme jen do jídlonosičů. Odpadají zbytečné náklady na boxy, misky a víčka. Každý si jídlonosič rozloží na tác před okénkem a podá ho kuchařkám, ty jídlo nandají aniž by se dotkly nádob a podají zpět / za okénkem si strávníci jídlonosič zkompletují/. Na vše dohlíží paní učitelka, která jim říká co mají dělat , popř. jim pomůže – nyní takto vydáme více než 60 obědů denně

    • Autor: Emča

      Dobrý den,
      jsme kuchyně v ZŠ, vařící ještě pro MŠ, která je o 200m dál. I my vydáváme do jídlonosičů, nikde to není zakázané, menuboxy jsme chvíli používali loni zjara, ale jsou za mě 1) náklad navíc 2) neekologické 3) nejde do nich právě dát každé jídlo. Běžně vaříme cizím strávníkům, takže jsme na to zařízení. Jídlonosiče si den předem nebo ráno strávníci donesou na určené místo, my je ostříkneme desinfekcí, dovezeme do kuchyně, naplníme a odvezeme zpět na místo k tomu předem určené – za vchodové dveře, ke kterým mají lidé přístup z venčí, takže nám vůbec nevstupují do budovy – jídelny, potom se plochy v kuchyni ošetří, kuchařky si vymění rukavice a pokračuje se samotným výdejem přítomným strávníkům v jídelně.
      No ta metoda, že si jídlonosič rozloží strávník na tác sám se mi líbí, ale to zase by nám chodili do jídelny, kde pak obědvají přítomní prváci, druháci a učitelé a to nejde. Jídelna nemá samostatný vchod, a do školy nikdo mimo žáků a zaměstnanců u nás nesmí.

      • Autor: Emča

        Jo a jen tak pro vaši představu – vaříme teď tak 100 obědů a téměř polovina jde do jídlonosičů. Tři kuchařky. Běžně 200 obědů.

    • Autor: Radek

      Samozřejmě obědy do jídlonosičů se vydávají až po odchodu žáků na prezenční výuce dle časového harmonogramu, tak aby se nepotkávali žáci 1 a 2 stupně. Strávníci vstupují do budovy bočním vchodem a pan školník kontroluje aby neprošli do hlavní budovy školy

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se