Výdej ze skladu
Prosím, vydáváte v některé jídelně ze skladu tak , že vydáte dle výdejky celkem surovin a kuchaři si sami “ rozeberou „“suroviny z jedné velké hromady na chod, který připravují ? Např vaříme snídaně, oběd 3 chody + polévku + doplněk , a vaříme večeře. Celkem 3kg hladké mouky, 2l oleje, 0,3 máslo, cukr 2kg….atd
Děkuji za každou odpovědˇ.
Dobrý den, ano dá se to tak říct 🙂 prostě do kuchyně dostanou vše co potřebují a něco je na oběd, něco na dopolední svačinu atd. Rozdíl je zřejmě jenom v tom, že se vždy jedná pouze o dvě kuchařky a ty se domluví vždy.
Samozřejmě, že výdej je proveden dle celkového součtu. Pak je již na kuchařkách, která, který chod připravuje, vezme a odváží si potřebné množství surovin dle výdejky. Nebo jednotlivým kuchařkám rozdělí suroviny hlavní kuchařka. Záleží kolik máte pracovníků a jaký systém práce.
Děkuji za odpověd´ a názor.
Bohužel v kuchyni, kterou mám na mysli já, to takhle nefunguje.Komodity jsou vydány ze skladu dohromady, v kuchyni je hl . kuchař a 2 kuchařky, výdejku na jednotlivá jídla ani tu celkovou nikdo nevidí, co si kdo “ ukořistí “ z toho vaří – To v tomto případě považuji za lepší přímo ze skladu vydat a předat každému kuchaři zvláštˇa osobně na každý chod suroviny. / další diskuze není potřeba /
Já do kuchyně také vydávám suroviny dohromady, ale jednotlivá jídla nanormuji podle počtu porcí- to předám do kuchyně, takže kuchařka,která daný chod vaří, ví kolik a jakých surovin patří do kterého jídla. Vaříme snídaně, obědy a večeře .
Výdej ze skladu
Autor: awelina
Výdej ze skladu
Prosím, vydáváte v některé jídelně ze skladu tak , že vydáte dle výdejky celkem surovin a kuchaři si sami “ rozeberou „“suroviny z jedné velké hromady na chod, který připravují ? Např vaříme snídaně, oběd 3 chody + polévku + doplněk , a vaříme večeře. Celkem 3kg hladké mouky, 2l oleje, 0,3 máslo, cukr 2kg….atd
Děkuji za každou odpovědˇ.
Autor: Moňula
Dobrý den, ano dá se to tak říct 🙂 prostě do kuchyně dostanou vše co potřebují a něco je na oběd, něco na dopolední svačinu atd. Rozdíl je zřejmě jenom v tom, že se vždy jedná pouze o dvě kuchařky a ty se domluví vždy.
Autor: marcik11
Samozřejmě, že výdej je proveden dle celkového součtu. Pak je již na kuchařkách, která, který chod připravuje, vezme a odváží si potřebné množství surovin dle výdejky. Nebo jednotlivým kuchařkám rozdělí suroviny hlavní kuchařka. Záleží kolik máte pracovníků a jaký systém práce.
Autor: awelina
Děkuji za odpověd´ a názor.
Bohužel v kuchyni, kterou mám na mysli já, to takhle nefunguje.Komodity jsou vydány ze skladu dohromady, v kuchyni je hl . kuchař a 2 kuchařky, výdejku na jednotlivá jídla ani tu celkovou nikdo nevidí, co si kdo “ ukořistí “ z toho vaří – To v tomto případě považuji za lepší přímo ze skladu vydat a předat každému kuchaři zvláštˇa osobně na každý chod suroviny. / další diskuze není potřeba /
Autor: andysek
Já do kuchyně také vydávám suroviny dohromady, ale jednotlivá jídla nanormuji podle počtu porcí- to předám do kuchyně, takže kuchařka,která daný chod vaří, ví kolik a jakých surovin patří do kterého jídla. Vaříme snídaně, obědy a večeře .