výdejky
dobrý den,chtěla bych od 1.9.2011 vařit pro cizí strávníky,koeficient budou mít 1,00,učitelé mají koeficient 0,8.Můžu normovat učitelé na jednu výdejku s dětmi a cizí strávníky zvlášť nebo musím dělet tři výdejky?Cizí strávníky bych chtěla mít oddělé ať je financování přehledné.Děkuji za odpovědi
Re: výdejky
Všichni dospělí v naší jídelně mají koeficient 1,00.
Vlastní zaměstnanci a žáci ZŠ mají jednu výdejku, děti MŠ druhou a třetí výdejka je pro cizí strávníky včetně učitelů z jiných škol. Tak mám přehled, kdo má kolik provařeno.
Re: výdejky
A jak prosím,vás počítáte spotřební koš,děláte to ručně nebo sakumprásk dohromady?Vlastní zaměstnanci dostávají stejne množství ovoce jako děti včetně jogůrtů?A cizí podle toho jak vycházíte?
Re: výdejky
Do spotřebního koše se počítají jen děti a žáci a na to mám program. Dospělí dostávají ovoce a jogurt podle toho, kolik mají ušetřeno. I když jim vadí, že děti mají a učitelé ne.
Re: výdejky
a to vydáváte i ze skladu každou skupinu strávníků? Vaříte i každou skupinu odděleně aby nedošlo ke stravování na úkor jednotlivých skupin?
Pak se nedivme, že nám nestačí pracovní úvazky.
Re: výdejky
To Vám kuchařka propočítává celkem 4 výdejky podle stavu strávníků? Já mám MŠ a ZŠ spolu a učitelé a cizí taky spolu.Inspekce při kontrole nic nemítala. Sice učitelé dostávají ovoce a jogurty,ale ty do výdejky započítám. Cizí mají zase v ešusu více naž sní učitel na talíř.
Re: výdejky
ale správně by měly opravdu být 4 výdejky
mš – svačinky jim dáváte na úkor Zš
učitelé jsou zaměstnanci – za kolik jim dáváte oběd, když je máte společně s cizími? – u nás platí jen potraviny,spotřebované energie neplatí / cizí strávník ano/
-že mají cizí strávníci v ešusu víc – tak tohle jsem snad ani neměla číst……tohle opravdu není argument pro kontrolní orgán- dejte to do pořádku a nikdo na vás nemůže
Re: výdejky
Kuchařka nic nepřepočítává,vše dělám sama normuji a výdejky s i dělám taky sama.
A tato diskuse už tu byla několikrát.Měla jsem kontrolu a nemůžete počítat vše dohromady!
Máme dva výběry snídaně,dva obědy,večeře žáci a zaměstnanci,cizí strávnici.
PRO VŠECHNY KATEGORIE A VÝBĚRY MUSÍM VĚDĚT ZA KOLIK VAŘÍM,IKDYŽ TO JE Z JEDNHO HRNCE.Záleží i na počtu.Dělám to už několik let,jak víte,že můžete dát třeba zaměstnancům ovoce a dětem né??? Nechápu.A do kastrolu více, to je bez komentáře…….
Re: výdejky
Mě kontrola z kraje doporučila dělat výdejky pro děti, zaměstnance a cizí vzlášť, vaříme samozřejmě taky v jednom hrnci, ale musela jsem rozdělit pro spotř. koš.
Re: výdejky
Taky mám rozdělené na MŠ, ZŠ a zaměstnance, kontrolní orgán na tom trval a musím říct, že je to opravdu lepší. Záleží na zvyku.
Autor: Vedúca
Re: výdejky
Vařím v jednom kotli pro všechny, odepisuji jednu výdejku pro všechny a program z VIS Vám to umí rozepsat a vypočítat spotřební koš bez dospělých strávníků.A uzávěrku také rozčlenit na různé kategorie, tak proč si přidělávat práci?:-)
Autor: Radka
Re: výdejky
Mám 4 zařízení a nechápu, jak bych normovala každé ráno čtyřem kuchařkám ve čtyřech kuchyních podle příchozích dětí několik výdejek.
V jednom měsíci v roce si vyhradím dva týdny, ve kterých propočítám kalkulace pro všechny kategorie zvlášť, přesnídávky MŠ, obědy pro všechny kategorie, odpol. svačiny MŠ. Zkontroluji výsledné částky s normativy a počítám jednu výdejku v každém zařízení.
Autor: eva 2
Re: výdejky
takže pokud jsem to dobře pochopila….. jen jednou za rok vidíte výsledek v hospodaření s finanční normou??? to jsem asi musela pochopit špatně, protože tohle si tedy nedovedu představit…
mám dvě zařízení, dost od sebe vzdálené a po telefonu konzultujeme výdejku téměř každý den / jsou dny kdy si holky odhadnou a spočítají vše beze mne/….. telefon mám služební a za neomezené hovory a sms platím zaměstnavateli 250.- kč měsíčně, takže můžu s děvčaty probírat normování bez omezení…. výdejky kontroluji za 2 dny vždy zpětně,ale v období ukončení roku denně – hlídám limit jako každá jiná vedoucí. ještě v nedávné době mi každá škola vařila jiný jídleníček, nedávno jsem to sjednotila, čímž mám trochu usnadněnou práci….
netvrdím, že se každé ráno zabývám normováním, ale pokud toto činíte tak ja popisujete, poprosila bych vás o info – jakou ráno vykonáváte činnost / já chodím ráno v 6 do práce a do 9,30 se téměř nezastavím – platící rodiče, dodavatelé, normování.mám skoro 400 dětí+40
Autor: Radka
Re: výdejky
Samozřejmě 1x za rok nevidím výsledek hospodaření s finanční normou. K té kalkulaci – vypíšu si všechny položky z výdejky za den např. přesnídávku MŠ, vypočítám spotřebu (chléb, máslo, cukr, sýr, kakao, ovoce apod), vydělím počtem dětí. Takto vypočítám 10 dní, zprůměruji a zjistím, jestli se vejdu do toho normativu 7,– Kč, které máme. Podobně vypočítám obědy dospělých (ve výdejce jsou oddělení v samostatném sloupci), aby se nestravovali na úkor dětí. Takto to počítám asi 10 let a nikdy mně nevyšla zásadní odchylka od normativu. Jinak si kuchařky normují sami, výdejku počítám samozřejmě zpětně 1-2 dny, tak jak stíhám zařízení obíhat, vzdálenost mezi nimi je 8 km. Samozřejmě konec měsíce nebo roku je náročnější na uzávěrky. Jinak si připadám spíš jako organizační pracovník než jako vedoucí, která „žije“ s kuchařkami v kuchyni.
Autor: eva 2
Re: výdejky
díky za info… máme to hodně podobné, já tedy nepočítám každých 10 dní ja vy, ale sleduji plnění fin.normy průběžně, jakmile mám trochu peněz zařadím třeba králíka, nebo dražší rybu a peníze odčerpám… pokud jsem ve finanční tísni snažím se šetřit a máme třeba nudle s mákem :-)… hezký den
Autor: Radka
Re: výdejky
Mám program VIS Plzeň, takže finanční situaci znám denně, ale protože máme jenom jednu výdejku, tak abych měla jistotu, že nevaříme jedni navzájem druhých, proto rozpočítávám 1x ročně ty dva týdny podrobně. Jinak mám ve 4 zařízeních 320 strávníků a opravdu se v práci nenudím.
Autor: eva 2
Re: výdejky
mám taky VIS a tam si výdejku rozepíšu na mš a zaměstnance a sleduji vše odděleně, mám ale dva sklady a tak přijmy a výdej potravin na jednotlivé kuchyně dělám samostatně,….. je to dobrá věc a s VIS i dobrá spolupráce
Autor: JanaX
Re: výdejky
Naše metodička nám doporučuje rozhodně cizí zvlášť
výdejky
Autor: ilka
výdejky
dobrý den,chtěla bych od 1.9.2011 vařit pro cizí strávníky,koeficient budou mít 1,00,učitelé mají koeficient 0,8.Můžu normovat učitelé na jednu výdejku s dětmi a cizí strávníky zvlášť nebo musím dělet tři výdejky?Cizí strávníky bych chtěla mít oddělé ať je financování přehledné.Děkuji za odpovědi
Autor: duli
Re: výdejky
Všichni dospělí v naší jídelně mají koeficient 1,00.
Vlastní zaměstnanci a žáci ZŠ mají jednu výdejku, děti MŠ druhou a třetí výdejka je pro cizí strávníky včetně učitelů z jiných škol. Tak mám přehled, kdo má kolik provařeno.
Autor: Ilka
Re: výdejky
A jak prosím,vás počítáte spotřební koš,děláte to ručně nebo sakumprásk dohromady?Vlastní zaměstnanci dostávají stejne množství ovoce jako děti včetně jogůrtů?A cizí podle toho jak vycházíte?
Autor: duli
Re: výdejky
Do spotřebního koše se počítají jen děti a žáci a na to mám program. Dospělí dostávají ovoce a jogurt podle toho, kolik mají ušetřeno. I když jim vadí, že děti mají a učitelé ne.
Autor: eva 2
Re: výdejky
správně by měla ale být výdejka zvlšť pro :
-žáci základní školy
-zaměstnanci školy
– mš
-cizí strávník, včetně cizích učitelů
tak ,jak to máte rozděleno vy, není jasné, zda se učitelé nestravují na úkor žáků – doporučuji rozdělit co nejdříve :-))
Autor: maty2
Re: výdejky
Souhlasím s Evou 2,vše mám rozdělené,rozpočítá mi to program i večeře pro zaměstnance dělám zvlášť.
Autor: 0909
Re: výdejky
a to vydáváte i ze skladu každou skupinu strávníků? Vaříte i každou skupinu odděleně aby nedošlo ke stravování na úkor jednotlivých skupin?
Pak se nedivme, že nám nestačí pracovní úvazky.
Autor: Pepinda
Re: výdejky
To Vám kuchařka propočítává celkem 4 výdejky podle stavu strávníků? Já mám MŠ a ZŠ spolu a učitelé a cizí taky spolu.Inspekce při kontrole nic nemítala. Sice učitelé dostávají ovoce a jogurty,ale ty do výdejky započítám. Cizí mají zase v ešusu více naž sní učitel na talíř.
Autor: Eva 2
Re: výdejky
ale správně by měly opravdu být 4 výdejky
mš – svačinky jim dáváte na úkor Zš
učitelé jsou zaměstnanci – za kolik jim dáváte oběd, když je máte společně s cizími? – u nás platí jen potraviny,spotřebované energie neplatí / cizí strávník ano/
-že mají cizí strávníci v ešusu víc – tak tohle jsem snad ani neměla číst……tohle opravdu není argument pro kontrolní orgán- dejte to do pořádku a nikdo na vás nemůže
Autor: maty2
Re: výdejky
Kuchařka nic nepřepočítává,vše dělám sama normuji a výdejky s i dělám taky sama.
A tato diskuse už tu byla několikrát.Měla jsem kontrolu a nemůžete počítat vše dohromady!
Máme dva výběry snídaně,dva obědy,večeře žáci a zaměstnanci,cizí strávnici.
PRO VŠECHNY KATEGORIE A VÝBĚRY MUSÍM VĚDĚT ZA KOLIK VAŘÍM,IKDYŽ TO JE Z JEDNHO HRNCE.Záleží i na počtu.Dělám to už několik let,jak víte,že můžete dát třeba zaměstnancům ovoce a dětem né??? Nechápu.A do kastrolu více, to je bez komentáře…….
Autor: Olina
Re: výdejky
Mě kontrola z kraje doporučila dělat výdejky pro děti, zaměstnance a cizí vzlášť, vaříme samozřejmě taky v jednom hrnci, ale musela jsem rozdělit pro spotř. koš.
Autor: Marťule
Re: výdejky
Taky mám rozdělené na MŠ, ZŠ a zaměstnance, kontrolní orgán na tom trval a musím říct, že je to opravdu lepší. Záleží na zvyku.
Autor: Vedúca
Re: výdejky
Vařím v jednom kotli pro všechny, odepisuji jednu výdejku pro všechny a program z VIS Vám to umí rozepsat a vypočítat spotřební koš bez dospělých strávníků.A uzávěrku také rozčlenit na různé kategorie, tak proč si přidělávat práci?:-)
Autor: Radka
Re: výdejky
Mám 4 zařízení a nechápu, jak bych normovala každé ráno čtyřem kuchařkám ve čtyřech kuchyních podle příchozích dětí několik výdejek.
V jednom měsíci v roce si vyhradím dva týdny, ve kterých propočítám kalkulace pro všechny kategorie zvlášť, přesnídávky MŠ, obědy pro všechny kategorie, odpol. svačiny MŠ. Zkontroluji výsledné částky s normativy a počítám jednu výdejku v každém zařízení.
Autor: eva 2
Re: výdejky
takže pokud jsem to dobře pochopila….. jen jednou za rok vidíte výsledek v hospodaření s finanční normou??? to jsem asi musela pochopit špatně, protože tohle si tedy nedovedu představit…
mám dvě zařízení, dost od sebe vzdálené a po telefonu konzultujeme výdejku téměř každý den / jsou dny kdy si holky odhadnou a spočítají vše beze mne/….. telefon mám služební a za neomezené hovory a sms platím zaměstnavateli 250.- kč měsíčně, takže můžu s děvčaty probírat normování bez omezení…. výdejky kontroluji za 2 dny vždy zpětně,ale v období ukončení roku denně – hlídám limit jako každá jiná vedoucí. ještě v nedávné době mi každá škola vařila jiný jídleníček, nedávno jsem to sjednotila, čímž mám trochu usnadněnou práci….
netvrdím, že se každé ráno zabývám normováním, ale pokud toto činíte tak ja popisujete, poprosila bych vás o info – jakou ráno vykonáváte činnost / já chodím ráno v 6 do práce a do 9,30 se téměř nezastavím – platící rodiče, dodavatelé, normování.mám skoro 400 dětí+40
Autor: Radka
Re: výdejky
Samozřejmě 1x za rok nevidím výsledek hospodaření s finanční normou. K té kalkulaci – vypíšu si všechny položky z výdejky za den např. přesnídávku MŠ, vypočítám spotřebu (chléb, máslo, cukr, sýr, kakao, ovoce apod), vydělím počtem dětí. Takto vypočítám 10 dní, zprůměruji a zjistím, jestli se vejdu do toho normativu 7,– Kč, které máme. Podobně vypočítám obědy dospělých (ve výdejce jsou oddělení v samostatném sloupci), aby se nestravovali na úkor dětí. Takto to počítám asi 10 let a nikdy mně nevyšla zásadní odchylka od normativu. Jinak si kuchařky normují sami, výdejku počítám samozřejmě zpětně 1-2 dny, tak jak stíhám zařízení obíhat, vzdálenost mezi nimi je 8 km. Samozřejmě konec měsíce nebo roku je náročnější na uzávěrky. Jinak si připadám spíš jako organizační pracovník než jako vedoucí, která „žije“ s kuchařkami v kuchyni.
Autor: eva 2
Re: výdejky
díky za info… máme to hodně podobné, já tedy nepočítám každých 10 dní ja vy, ale sleduji plnění fin.normy průběžně, jakmile mám trochu peněz zařadím třeba králíka, nebo dražší rybu a peníze odčerpám… pokud jsem ve finanční tísni snažím se šetřit a máme třeba nudle s mákem :-)… hezký den
Autor: Radka
Re: výdejky
Mám program VIS Plzeň, takže finanční situaci znám denně, ale protože máme jenom jednu výdejku, tak abych měla jistotu, že nevaříme jedni navzájem druhých, proto rozpočítávám 1x ročně ty dva týdny podrobně. Jinak mám ve 4 zařízeních 320 strávníků a opravdu se v práci nenudím.
Autor: eva 2
Re: výdejky
mám taky VIS a tam si výdejku rozepíšu na mš a zaměstnance a sleduji vše odděleně, mám ale dva sklady a tak přijmy a výdej potravin na jednotlivé kuchyně dělám samostatně,….. je to dobrá věc a s VIS i dobrá spolupráce
Autor: JanaX
Re: výdejky
Naše metodička nám doporučuje rozhodně cizí zvlášť