Přeskočit na obsah

výdejky

  • Autor: ilka

    výdejky
    dobrý den,chtěla bych od 1.9.2011 vařit pro cizí strávníky,koeficient budou mít 1,00,učitelé mají koeficient 0,8.Můžu normovat učitelé na jednu výdejku s dětmi a cizí strávníky zvlášť nebo musím dělet tři výdejky?Cizí strávníky bych chtěla mít oddělé ať je financování přehledné.Děkuji za odpovědi

    • Autor: duli

      Re: výdejky
      Všichni dospělí v naší jídelně mají koeficient 1,00.
      Vlastní zaměstnanci a žáci ZŠ mají jednu výdejku, děti MŠ druhou a třetí výdejka je pro cizí strávníky včetně učitelů z jiných škol. Tak mám přehled, kdo má kolik provařeno.

      • Autor: Ilka

        Re: výdejky
        A jak prosím,vás počítáte spotřební koš,děláte to ručně nebo sakumprásk dohromady?Vlastní zaměstnanci dostávají stejne množství ovoce jako děti včetně jogůrtů?A cizí podle toho jak vycházíte?

        • Autor: duli

          Re: výdejky
          Do spotřebního koše se počítají jen děti a žáci a na  to mám program. Dospělí dostávají ovoce a jogurt podle toho, kolik mají ušetřeno. I když jim vadí, že děti mají a učitelé ne.

      • Autor: eva 2

        Re: výdejky
        správně by měla ale být výdejka zvlšť pro :
        -žáci základní školy
        -zaměstnanci školy
        – mš
        -cizí strávník, včetně cizích učitelů

        tak ,jak to máte rozděleno vy, není jasné, zda se učitelé nestravují na úkor žáků – doporučuji rozdělit co nejdříve :-))

        • Autor: maty2

          Re: výdejky
          Souhlasím s Evou 2,vše mám rozdělené,rozpočítá mi to program i  večeře pro zaměstnance dělám zvlášť.

        • Autor: 0909

          Re: výdejky
          a to vydáváte i ze skladu každou skupinu strávníků? Vaříte i každou skupinu odděleně aby nedošlo ke stravování na úkor jednotlivých skupin?
          Pak se nedivme, že nám nestačí pracovní úvazky.

    • Autor: Pepinda

      Re: výdejky
      To Vám kuchařka propočítává celkem 4 výdejky podle stavu strávníků? Já mám MŠ a ZŠ spolu a učitelé a cizí taky spolu.Inspekce při kontrole nic nemítala. Sice učitelé dostávají ovoce a jogurty,ale ty do výdejky započítám. Cizí mají zase v ešusu více naž sní učitel na talíř.

      • Autor: Eva 2

        Re: výdejky
        ale správně by měly opravdu být 4 výdejky
        mš – svačinky jim dáváte na úkor Zš
        učitelé jsou zaměstnanci – za kolik jim dáváte oběd, když je máte společně s cizími? – u nás platí jen potraviny,spotřebované energie neplatí / cizí strávník ano/
        -že mají cizí strávníci v ešusu víc – tak tohle jsem snad ani neměla číst……tohle opravdu není argument pro kontrolní orgán- dejte to do pořádku a nikdo na vás nemůže

      • Autor: maty2

        Re: výdejky
        Kuchařka nic nepřepočítává,vše dělám sama normuji a výdejky s i dělám taky sama.
        A tato diskuse už tu byla několikrát.Měla jsem kontrolu a nemůžete počítat vše dohromady!
        Máme dva výběry snídaně,dva obědy,večeře žáci a zaměstnanci,cizí strávnici.
        PRO VŠECHNY KATEGORIE A VÝBĚRY MUSÍM VĚDĚT ZA KOLIK VAŘÍM,IKDYŽ TO JE Z JEDNHO HRNCE.Záleží i na počtu.Dělám to už několik let,jak víte,že můžete dát třeba zaměstnancům ovoce a dětem né??? Nechápu.A do kastrolu více, to je bez komentáře…….

        • Autor: Olina

          Re: výdejky
          Mě kontrola z kraje doporučila dělat výdejky pro děti, zaměstnance a cizí vzlášť, vaříme samozřejmě taky v jednom hrnci, ale musela jsem rozdělit pro spotř. koš.

          • Autor: Marťule

            Re: výdejky
            Taky mám rozdělené na MŠ, ZŠ a zaměstnance, kontrolní orgán na tom trval a musím říct, že je to opravdu lepší. Záleží na zvyku.

          • Autor: Vedúca

            Re: výdejky
            Vařím v jednom kotli pro všechny, odepisuji jednu výdejku pro všechny a program z VIS Vám to umí rozepsat a vypočítat spotřební koš bez dospělých strávníků.A uzávěrku také rozčlenit na různé kategorie, tak proč si přidělávat práci?:-)

          • Autor: Radka

            Re: výdejky
            Mám 4 zařízení a nechápu, jak bych normovala každé ráno čtyřem kuchařkám ve čtyřech kuchyních podle příchozích dětí několik výdejek.
            V jednom měsíci v roce si vyhradím dva týdny, ve kterých propočítám kalkulace pro všechny kategorie zvlášť, přesnídávky MŠ, obědy pro všechny kategorie, odpol. svačiny MŠ. Zkontroluji výsledné částky s normativy a počítám jednu výdejku v každém zařízení.

          • Autor: eva 2

            Re: výdejky
            takže pokud jsem to dobře pochopila….. jen jednou za rok vidíte výsledek v hospodaření s finanční normou??? to jsem asi musela pochopit špatně, protože tohle si tedy nedovedu představit…
            mám dvě zařízení, dost od sebe vzdálené a po telefonu konzultujeme výdejku téměř každý den / jsou dny kdy si holky odhadnou a spočítají vše beze mne/….. telefon mám služební a za neomezené hovory a sms platím zaměstnavateli 250.- kč měsíčně, takže můžu s děvčaty probírat normování bez omezení…. výdejky kontroluji za 2 dny vždy zpětně,ale v období ukončení roku denně – hlídám limit jako každá jiná vedoucí. ještě v nedávné době mi každá škola vařila jiný jídleníček, nedávno jsem to sjednotila, čímž mám trochu usnadněnou práci….
            netvrdím, že se každé ráno zabývám normováním, ale pokud toto činíte tak ja popisujete, poprosila bych vás o info – jakou ráno vykonáváte činnost / já chodím ráno v 6 do práce a do 9,30 se téměř nezastavím – platící rodiče, dodavatelé, normování.mám skoro 400 dětí+40

          • Autor: Radka

            Re: výdejky
            Samozřejmě 1x za rok nevidím výsledek hospodaření s finanční normou. K té kalkulaci – vypíšu si všechny položky z výdejky za den např. přesnídávku MŠ, vypočítám spotřebu (chléb, máslo, cukr, sýr, kakao, ovoce apod), vydělím počtem dětí. Takto vypočítám 10 dní, zprůměruji a zjistím, jestli se vejdu do toho normativu 7,– Kč, které máme. Podobně vypočítám obědy dospělých (ve výdejce jsou oddělení v samostatném sloupci), aby se nestravovali na úkor dětí. Takto to počítám asi 10 let a nikdy mně nevyšla zásadní odchylka od normativu. Jinak si kuchařky normují sami, výdejku počítám samozřejmě zpětně 1-2 dny, tak jak stíhám zařízení obíhat, vzdálenost mezi nimi je 8 km. Samozřejmě konec měsíce nebo roku je náročnější na uzávěrky. Jinak si připadám spíš jako organizační pracovník než jako vedoucí, která „žije“ s kuchařkami v kuchyni.

          • Autor: eva 2

            Re: výdejky
            díky za info… máme to hodně podobné, já tedy nepočítám každých 10 dní ja vy, ale sleduji plnění fin.normy průběžně, jakmile mám trochu peněz zařadím třeba králíka, nebo dražší rybu a peníze odčerpám… pokud jsem ve finanční tísni snažím se šetřit a máme třeba nudle s mákem :-)… hezký den

          • Autor: Radka

            Re: výdejky
            Mám program VIS Plzeň, takže finanční situaci znám denně, ale protože máme jenom jednu výdejku, tak abych měla jistotu, že nevaříme jedni navzájem druhých, proto rozpočítávám 1x ročně ty dva týdny podrobně. Jinak mám ve 4 zařízeních 320 strávníků a opravdu se v práci nenudím.

          • Autor: eva 2

            Re: výdejky
            mám taky VIS a tam si výdejku rozepíšu na mš a zaměstnance a sleduji vše odděleně, mám ale dva sklady a  tak přijmy a výdej potravin na jednotlivé kuchyně dělám samostatně,….. je to dobrá věc a s VIS i dobrá spolupráce

    • Autor: JanaX

      Re: výdejky
      Naše metodička nám doporučuje rozhodně cizí zvlášť

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se