Výdejna
Dobrý den všem!
Mám dotaz,pokud je někdo zkušenější a poradí.Máme kuchyni s výdejnou(jsme pobytové zařízení-ústav)vše funguje správně, ale nyní nejspíš dojde k tomu ,že se zde vařit nebude, ale celodenní strava se bude dovážet.A teď jsme se dostali k jádru.Myslím si ,že pokud je to výdejna měla by mít zpracované KB a bude také místem kontroly z hygieny nebo se pletu???
děkuji.
Dobrý den,haris.Správně se domníváte, že musíte aktualizovat HACCP o nové skutečnosti (změna činnosti,týmu zaměstnanců apod.).Kritické body budete mít jen ty, které hrozí pouze v souvislosti s Vaší novou činností, tedy s výdejem a transportem.Kontrola z hygieny Vám určitě bude chodit dále.Přeji krásný den.
Dobrý den,
1. nahlašte změnu na KHS (ze zákona jste povinny) – „oznamovací povinnost“ např. že k 1.1.2014 ukončujete provoz ŠJ a od 1.1.2014 zahajujete provoz výdejny
2. Měly byste požádat o zařazení výdejny do rejstříku škol
3. vytvořit příručku HACCP, kde např.popíšete mytí termonádob a skladování, režim uložení teplých pokrmů, výdej apod..
také ještě likvidaci odpadů a mít od jídelny, která bude jídla dovážet, sepsány přesné gramáže všeho co budete vydávat, měřit teploty, skladovat jídelní lístky a měsíční spotřební koš pro kontrolu z ČŠI a čekat kontrolu z jídelny, která pro vás bude vařit, jako vnitřní audit.
Výdejna
Autor: haris
Výdejna
Dobrý den všem!
Mám dotaz,pokud je někdo zkušenější a poradí.Máme kuchyni s výdejnou(jsme pobytové zařízení-ústav)vše funguje správně, ale nyní nejspíš dojde k tomu ,že se zde vařit nebude, ale celodenní strava se bude dovážet.A teď jsme se dostali k jádru.Myslím si ,že pokud je to výdejna měla by mít zpracované KB a bude také místem kontroly z hygieny nebo se pletu???
děkuji.
Autor: marcik
Dobrý den,haris.Správně se domníváte, že musíte aktualizovat HACCP o nové skutečnosti (změna činnosti,týmu zaměstnanců apod.).Kritické body budete mít jen ty, které hrozí pouze v souvislosti s Vaší novou činností, tedy s výdejem a transportem.Kontrola z hygieny Vám určitě bude chodit dále.Přeji krásný den.
Autor: hygienička
Dobrý den,
1. nahlašte změnu na KHS (ze zákona jste povinny) – „oznamovací povinnost“ např. že k 1.1.2014 ukončujete provoz ŠJ a od 1.1.2014 zahajujete provoz výdejny
2. Měly byste požádat o zařazení výdejny do rejstříku škol
3. vytvořit příručku HACCP, kde např.popíšete mytí termonádob a skladování, režim uložení teplých pokrmů, výdej apod..
Autor: petruška
také ještě likvidaci odpadů a mít od jídelny, která bude jídla dovážet, sepsány přesné gramáže všeho co budete vydávat, měřit teploty, skladovat jídelní lístky a měsíční spotřební koš pro kontrolu z ČŠI a čekat kontrolu z jídelny, která pro vás bude vařit, jako vnitřní audit.
Autor: haris
Děkuji všem za info 🙂