Přeskočit na obsah

Výdejna

  • Autor: haris

    Výdejna
    Dobrý den všem!
    Mám dotaz,pokud je někdo zkušenější a poradí.Máme kuchyni s výdejnou(jsme pobytové zařízení-ústav)vše funguje správně, ale nyní nejspíš dojde k tomu ,že se zde vařit nebude, ale celodenní strava se bude dovážet.A teď jsme se dostali k jádru.Myslím si ,že pokud je to výdejna měla by mít zpracované KB a bude také místem kontroly z hygieny nebo se pletu???
    děkuji.

    • Autor: marcik

      Dobrý den,haris.Správně se domníváte, že musíte aktualizovat HACCP o nové skutečnosti (změna činnosti,týmu zaměstnanců apod.).Kritické body budete mít jen ty, které hrozí pouze v souvislosti s Vaší novou činností, tedy s výdejem a transportem.Kontrola z hygieny Vám určitě bude chodit dále.Přeji krásný den.

    • Autor: hygienička

      Dobrý den,
      1. nahlašte změnu na KHS (ze zákona jste povinny) – „oznamovací povinnost“ např. že k 1.1.2014 ukončujete provoz ŠJ a od 1.1.2014 zahajujete provoz výdejny
      2. Měly byste požádat o zařazení výdejny do rejstříku škol
      3. vytvořit příručku HACCP, kde např.popíšete mytí termonádob a skladování, režim uložení teplých pokrmů, výdej apod..

    • Autor: petruška

      také ještě likvidaci odpadů a mít od jídelny, která bude jídla dovážet, sepsány přesné gramáže všeho co budete vydávat, měřit teploty, skladovat jídelní lístky a měsíční spotřební koš pro kontrolu z ČŠI a čekat kontrolu z jídelny, která pro vás bude vařit, jako vnitřní audit.

    • Autor: haris

      Děkuji všem za info 🙂

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se