Přeskočit na obsah

Výdejní místnost

  • Autor: mumina

    Výdejní místnost
    Dobrý den, může mi prosím někdo poradit, ve které, výhlášce jsou hygienické a stavební požadavky na výdejnu obědů. Např. zda musí mít výdejna výdejní okénko na obedy a na použité nádobí. Pročítala jsem jak 137, vyhlášku 268/2009 i ES 852/2004, ale nikde to není popsané. Děkuji za odpověď

    • Autor: chytrejzvodnan

      Nikde to taky napsané není, žádné výdejní okno mít nemusíte, stačí prostor pro odkládání použitého stolního nádobí. Pokud si termosdy myjete ve výdejně, musíte míz rovněž zajištěno jejich mytí. Ve výdejně jídel musíte mít zajištěné mytí stolního nádobí a umyvadlo na mytí rukou pro vydávající + hygienické zázemí. Podle délky doby výdeje zajištění dodržení teplotního řetězce. Toť vše.

    • Autor: haris

      Výdejnu máme dobře vybavenou,ale bojuji s tím,že jeden člověk vydává a zároveň myje a odebírá použité talíře….na to nikdo neslyší.
      Pokud to jen trochu jde,tak jsem tam já,ale jsou opravdu dny,kdy je tu jen 1 kuchařka na vše,12 hod.,mytí,úklid,vaření,výdej.Lidi na výpomoc vám nepovolí a  dvě kuchařky ,které mají 12hod.směny proti sobě nepřetržitě si nevypomůžou.Těžko najít řešení.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se