Výpočet DPH pro zaměstnance
Jsme plátci DPH. Z jaké částky budu počítat 19% DPH pro pracovníky školy. Byl mně doporučen následující postup.
Cena potravin Kč 18,–
z toho FKSP – 8,–
——————————
zaměstnanec platí Kč 10,- potraviny,
z toho DPH je kč 1,90
Zaměstnanec bude platit po zaokrouhlení Kč 12,– .
Je tento postup správný?
Předem děkuji za odpověď.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Co se týká stravování pracovníků, je názor p. Ing. Věříšové správný. Při výpočtu DPH pro cizí strávníky musím nejdříve vycházet z cen bez DPH u jednotlivých položek, jak u potravin, tak u ostatních nákladů a DPH pak vypočítat z celkové ceny a DPH přičíst k celkové ceně bez DPH.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Co se týká stravování pracovníků, je názor p. Ing. Věříšové správný. Při výpočtu DPH pro cizí strávníky musím nejdříve vycházet z cen bez DPH u jednotlivých položek, jak u potravin, tak u ostatních nákladů a DPH pak vypočítat z celkové ceny a DPH přičíst k celkové ceně bez DPH.
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Co se týká stravování pracovníků, je názor p. Ing. Věříšové správný. Při výpočtu DPH pro cizí strávníky musím nejdříve vycházet z cen bez DPH u jednotlivých položek, jak u potravin, tak u ostatních nákladů a DPH pak vypočítat z celkové ceny a DPH přičíst k celkové ceně bez DPH.
objednávkový systém v ŠJ
Můžete mi prosím někdo sdělit své zkušenosti s objednávkovým systémem jídel ve školní jídelně základní školy? Jak se vám daří plnit spotřební koš,museli jste změnit způsob sestavování jídelních lístku.Máte tento systém někdo v Moravskoslezkem kraji ?
Děkuji Hanka
Re: objednávkový systém v ŠJ
Myslím, že mám ty největší zkušenosti a proto si Vám dovoluji říct: ano-objednávkový systém je to nejlepší, co můžete udělat pro svoje strávníky, pokud na to máte peníze a má to mnoho dalších výhod-nejen ten umožněný výběr….. U nás je to tak – máš zaplaceno-máš automaticky číslo jídla 1, nechceš-li 1 přemáčkneš si na den, na který se dnes vybírá, z jedničky dvojku nebo trojku…Ano, je to opravdu hodně hodně pracné, pokud to chcete dělat velmi opakuji velmi dobře, ale zvládnout se to dá…. chce to mít stanovena určitá „pravidla hry“ a potom už je to jen hra – nechci říct hračka 🙂 – mluvím teď o tvorbě jídelníčku! Spotřební koš je bez problémů – ale na spotřební koš mám já osobně svůj názor-je sice součástí Vyhlášky, ale je na dvě věci! Je to jen hra čísel a jakýsi mantinel, ale vypovídací hodnotu to až tak přesně nemá – to bych musela kontrolovat každého, jestli to či ono opravdu snědl, kolik toho snědl, kolik toho hodil po kamarádovi, kolik toho přilepil ze spoda na židli, kolik toho dal žravějšímu kamarádovi a kolik toho dal do odpadu…. jsou to jen čísla….. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na moji e-mail, dám Vám odkaz na moje www(aby někdo neřekl,že si tady dělám reklamu 🙂 tak moje www neuvádím přímo zde…), kde máte náš jídelníček vždy na tento a příští týden – nabízíme tři druhy jídel(trojka je „zdravá“), koš plníme a máme hodně spokojené všechny strávníky.
objednávkový systém v ŠJ
Můžete mi prosím někdo sdělit své zkušenosti s objednávkovým systémem jídel ve školní jídelně základní školy? Jak se vám daří plnit spotřební koš,museli jste změnit způsob sestavování jídelních lístku.Máte tento systém někdo v Moravskoslezkem kraji ?
Děkuji Hanka
Re: objednávkový systém v ŠJ
Myslím, že mám ty největší zkušenosti a proto si Vám dovoluji říct: ano-objednávkový systém je to nejlepší, co můžete udělat pro svoje strávníky, pokud na to máte peníze a má to mnoho dalších výhod-nejen ten umožněný výběr….. U nás je to tak – máš zaplaceno-máš automaticky číslo jídla 1, nechceš-li 1 přemáčkneš si na den, na který se dnes vybírá, z jedničky dvojku nebo trojku…Ano, je to opravdu hodně hodně pracné, pokud to chcete dělat velmi opakuji velmi dobře, ale zvládnout se to dá…. chce to mít stanovena určitá „pravidla hry“ a potom už je to jen hra – nechci říct hračka 🙂 – mluvím teď o tvorbě jídelníčku! Spotřební koš je bez problémů – ale na spotřební koš mám já osobně svůj názor-je sice součástí Vyhlášky, ale je na dvě věci! Je to jen hra čísel a jakýsi mantinel, ale vypovídací hodnotu to až tak přesně nemá – to bych musela kontrolovat každého, jestli to či ono opravdu snědl, kolik toho snědl, kolik toho hodil po kamarádovi, kolik toho přilepil ze spoda na židli, kolik toho dal žravějšímu kamarádovi a kolik toho dal do odpadu…. jsou to jen čísla….. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na moji e-mail, dám Vám odkaz na moje www(aby někdo neřekl,že si tady dělám reklamu 🙂 tak moje www neuvádím přímo zde…), kde máte náš jídelníček vždy na tento a příští týden – nabízíme tři druhy jídel(trojka je „zdravá“), koš plníme a máme hodně spokojené všechny strávníky.
objednávkový systém v ŠJ
Můžete mi prosím někdo sdělit své zkušenosti s objednávkovým systémem jídel ve školní jídelně základní školy? Jak se vám daří plnit spotřební koš,museli jste změnit způsob sestavování jídelních lístku.Máte tento systém někdo v Moravskoslezkem kraji ?
Děkuji Hanka
Re: objednávkový systém v ŠJ
Myslím, že mám ty největší zkušenosti a proto si Vám dovoluji říct: ano-objednávkový systém je to nejlepší, co můžete udělat pro svoje strávníky, pokud na to máte peníze a má to mnoho dalších výhod-nejen ten umožněný výběr….. U nás je to tak – máš zaplaceno-máš automaticky číslo jídla 1, nechceš-li 1 přemáčkneš si na den, na který se dnes vybírá, z jedničky dvojku nebo trojku…Ano, je to opravdu hodně hodně pracné, pokud to chcete dělat velmi opakuji velmi dobře, ale zvládnout se to dá…. chce to mít stanovena určitá „pravidla hry“ a potom už je to jen hra – nechci říct hračka 🙂 – mluvím teď o tvorbě jídelníčku! Spotřební koš je bez problémů – ale na spotřební koš mám já osobně svůj názor-je sice součástí Vyhlášky, ale je na dvě věci! Je to jen hra čísel a jakýsi mantinel, ale vypovídací hodnotu to až tak přesně nemá – to bych musela kontrolovat každého, jestli to či ono opravdu snědl, kolik toho snědl, kolik toho hodil po kamarádovi, kolik toho přilepil ze spoda na židli, kolik toho dal žravějšímu kamarádovi a kolik toho dal do odpadu…. jsou to jen čísla….. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na moji e-mail, dám Vám odkaz na moje www(aby někdo neřekl,že si tady dělám reklamu 🙂 tak moje www neuvádím přímo zde…), kde máte náš jídelníček vždy na tento a příští týden – nabízíme tři druhy jídel(trojka je „zdravá“), koš plníme a máme hodně spokojené všechny strávníky.
Výpočet DPH pro zaměstnance
Autor: Dana
Výpočet DPH pro zaměstnance
Jsme plátci DPH. Z jaké částky budu počítat 19% DPH pro pracovníky školy. Byl mně doporučen následující postup.
Cena potravin Kč 18,–
z toho FKSP – 8,–
——————————
zaměstnanec platí Kč 10,- potraviny,
z toho DPH je kč 1,90
Zaměstnanec bude platit po zaokrouhlení Kč 12,– .
Je tento postup správný?
Předem děkuji za odpověď.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: L.Věříšová
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Berte toto, prosím, jako můj soukromý názor. Podle vyhlášky č.48/1993 Sb., o školním stravování a nařízení vlády č. 137/1989 Sb., o závodním stravování, platí zaměstnanci za stravování náklady na potraviny. Ty v sobě obsahují již DPH ve výši 5%. Vše ostatní jsou náklady zaměstnavatele. Jestliže je škola s jídelnou plátce DPH, pak by zvýšené náklady na stravování zaměstnanců podle mne, měl nést zaměstnavatel v režijních nákladech.
Autor: Ilona
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Co se týká stravování pracovníků, je názor p. Ing. Věříšové správný. Při výpočtu DPH pro cizí strávníky musím nejdříve vycházet z cen bez DPH u jednotlivých položek, jak u potravin, tak u ostatních nákladů a DPH pak vypočítat z celkové ceny a DPH přičíst k celkové ceně bez DPH.
Autor: Ilona
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Co se týká stravování pracovníků, je názor p. Ing. Věříšové správný. Při výpočtu DPH pro cizí strávníky musím nejdříve vycházet z cen bez DPH u jednotlivých položek, jak u potravin, tak u ostatních nákladů a DPH pak vypočítat z celkové ceny a DPH přičíst k celkové ceně bez DPH.
Autor: Ilona
Re: Výpočet DPH pro zaměstnance
Co se týká stravování pracovníků, je názor p. Ing. Věříšové správný. Při výpočtu DPH pro cizí strávníky musím nejdříve vycházet z cen bez DPH u jednotlivých položek, jak u potravin, tak u ostatních nákladů a DPH pak vypočítat z celkové ceny a DPH přičíst k celkové ceně bez DPH.
Autor: Hanka
objednávkový systém v ŠJ
Můžete mi prosím někdo sdělit své zkušenosti s objednávkovým systémem jídel ve školní jídelně základní školy? Jak se vám daří plnit spotřební koš,museli jste změnit způsob sestavování jídelních lístku.Máte tento systém někdo v Moravskoslezkem kraji ?
Děkuji Hanka
Autor: Olga
Re: objednávkový systém v ŠJ
Myslím, že mám ty největší zkušenosti a proto si Vám dovoluji říct: ano-objednávkový systém je to nejlepší, co můžete udělat pro svoje strávníky, pokud na to máte peníze a má to mnoho dalších výhod-nejen ten umožněný výběr….. U nás je to tak – máš zaplaceno-máš automaticky číslo jídla 1, nechceš-li 1 přemáčkneš si na den, na který se dnes vybírá, z jedničky dvojku nebo trojku…Ano, je to opravdu hodně hodně pracné, pokud to chcete dělat velmi opakuji velmi dobře, ale zvládnout se to dá…. chce to mít stanovena určitá „pravidla hry“ a potom už je to jen hra – nechci říct hračka 🙂 – mluvím teď o tvorbě jídelníčku! Spotřební koš je bez problémů – ale na spotřební koš mám já osobně svůj názor-je sice součástí Vyhlášky, ale je na dvě věci! Je to jen hra čísel a jakýsi mantinel, ale vypovídací hodnotu to až tak přesně nemá – to bych musela kontrolovat každého, jestli to či ono opravdu snědl, kolik toho snědl, kolik toho hodil po kamarádovi, kolik toho přilepil ze spoda na židli, kolik toho dal žravějšímu kamarádovi a kolik toho dal do odpadu…. jsou to jen čísla….. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na moji e-mail, dám Vám odkaz na moje www(aby někdo neřekl,že si tady dělám reklamu 🙂 tak moje www neuvádím přímo zde…), kde máte náš jídelníček vždy na tento a příští týden – nabízíme tři druhy jídel(trojka je „zdravá“), koš plníme a máme hodně spokojené všechny strávníky.
Autor: Hanka
objednávkový systém v ŠJ
Můžete mi prosím někdo sdělit své zkušenosti s objednávkovým systémem jídel ve školní jídelně základní školy? Jak se vám daří plnit spotřební koš,museli jste změnit způsob sestavování jídelních lístku.Máte tento systém někdo v Moravskoslezkem kraji ?
Děkuji Hanka
Autor: Olga
Re: objednávkový systém v ŠJ
Myslím, že mám ty největší zkušenosti a proto si Vám dovoluji říct: ano-objednávkový systém je to nejlepší, co můžete udělat pro svoje strávníky, pokud na to máte peníze a má to mnoho dalších výhod-nejen ten umožněný výběr….. U nás je to tak – máš zaplaceno-máš automaticky číslo jídla 1, nechceš-li 1 přemáčkneš si na den, na který se dnes vybírá, z jedničky dvojku nebo trojku…Ano, je to opravdu hodně hodně pracné, pokud to chcete dělat velmi opakuji velmi dobře, ale zvládnout se to dá…. chce to mít stanovena určitá „pravidla hry“ a potom už je to jen hra – nechci říct hračka 🙂 – mluvím teď o tvorbě jídelníčku! Spotřební koš je bez problémů – ale na spotřební koš mám já osobně svůj názor-je sice součástí Vyhlášky, ale je na dvě věci! Je to jen hra čísel a jakýsi mantinel, ale vypovídací hodnotu to až tak přesně nemá – to bych musela kontrolovat každého, jestli to či ono opravdu snědl, kolik toho snědl, kolik toho hodil po kamarádovi, kolik toho přilepil ze spoda na židli, kolik toho dal žravějšímu kamarádovi a kolik toho dal do odpadu…. jsou to jen čísla….. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na moji e-mail, dám Vám odkaz na moje www(aby někdo neřekl,že si tady dělám reklamu 🙂 tak moje www neuvádím přímo zde…), kde máte náš jídelníček vždy na tento a příští týden – nabízíme tři druhy jídel(trojka je „zdravá“), koš plníme a máme hodně spokojené všechny strávníky.
Autor: Hanka
objednávkový systém v ŠJ
Můžete mi prosím někdo sdělit své zkušenosti s objednávkovým systémem jídel ve školní jídelně základní školy? Jak se vám daří plnit spotřební koš,museli jste změnit způsob sestavování jídelních lístku.Máte tento systém někdo v Moravskoslezkem kraji ?
Děkuji Hanka
Autor: Olga
Re: objednávkový systém v ŠJ
Myslím, že mám ty největší zkušenosti a proto si Vám dovoluji říct: ano-objednávkový systém je to nejlepší, co můžete udělat pro svoje strávníky, pokud na to máte peníze a má to mnoho dalších výhod-nejen ten umožněný výběr….. U nás je to tak – máš zaplaceno-máš automaticky číslo jídla 1, nechceš-li 1 přemáčkneš si na den, na který se dnes vybírá, z jedničky dvojku nebo trojku…Ano, je to opravdu hodně hodně pracné, pokud to chcete dělat velmi opakuji velmi dobře, ale zvládnout se to dá…. chce to mít stanovena určitá „pravidla hry“ a potom už je to jen hra – nechci říct hračka 🙂 – mluvím teď o tvorbě jídelníčku! Spotřební koš je bez problémů – ale na spotřební koš mám já osobně svůj názor-je sice součástí Vyhlášky, ale je na dvě věci! Je to jen hra čísel a jakýsi mantinel, ale vypovídací hodnotu to až tak přesně nemá – to bych musela kontrolovat každého, jestli to či ono opravdu snědl, kolik toho snědl, kolik toho hodil po kamarádovi, kolik toho přilepil ze spoda na židli, kolik toho dal žravějšímu kamarádovi a kolik toho dal do odpadu…. jsou to jen čísla….. Pokud máte zájem, kontaktujte mě na moji e-mail, dám Vám odkaz na moje www(aby někdo neřekl,že si tady dělám reklamu 🙂 tak moje www neuvádím přímo zde…), kde máte náš jídelníček vždy na tento a příští týden – nabízíme tři druhy jídel(trojka je „zdravá“), koš plníme a máme hodně spokojené všechny strávníky.