Re: VÝPOČET STRAVNÉHO
Na stravné je hlavně pro každou kategorii limit ve vyhlášce o školním stravování.Já jsem si stanovila cenu celé porce (při normování ze 100g masa) a další kategorie jsem počítala koeficientem jako maso, tj. pro děti 6-10 let 0,7 a 11-15 let 0,8.Děti nad 15 a dfospělí mají koeficient 1. Takže stravné máme 18,- ,21,- a 26,- Kč. Je to bez padesátihaléřů, takže není problém ani po 1.9.
Prosím o radu. Připravuje někdo snídaně nebo svačiny na základní škole ve vedlejší pracovní činnosti? Potřebuji poradit s nastavením mzdových a provozních nákladů. Děkuji
Pro výpočet mzdových nákladů doplňkových jídel si stanovte koeficienty. U snídaně je to zpravidla 0,25 a u přesnídávek a svačin 0,15. Např.: pokud je mzdový náklad na 1 oběd 18 Kč, tak mzdový náklad na snídani je 4,5 Kč (0,25×18) a na přesnídávku/svačinu 2,7 Kč (0,15×18). S provozním nákladem je to obdobně, anebo jen zaokrouhlení částky na celé Kč.
Od září připravujeme přesnídávky, cenu mám 10, Kč. Jestli jsem dobře pochopila, tak odečtu režii a mzdu a zůstane částka na potraviny např. 6,50. Je to dobře?
Také uvažujeme o svačinách. Není částka 6,50 na potraviny příliš nízká?
Autor: Renáta Radová
Dobrý den,poraďte mi prosím,jak správně účetně vložit do programu VIS snídaně ve formě švédského stolu pro děti,učitele popř.rodiče.Jak rozlišit velikost porce a cenu.Je-li to reálné na škole kde je 600 dětí.Děkuji za rady.
VÝPOČET STRAVNÉHO
Autor: VĚRA
VÝPOČET STRAVNÉHO
PROSÍM, PORAĎTE MI JAK VYPOČÍTAT CENU STRAVNÉHO. JE NA TO NĚJAKÝ VZOREC, ČI SI MOHU CENU URČIT SAMA?
Autor: majka
Re: VÝPOČET STRAVNÉHO
Na stravné je hlavně pro každou kategorii limit ve vyhlášce o školním stravování.Já jsem si stanovila cenu celé porce (při normování ze 100g masa) a další kategorie jsem počítala koeficientem jako maso, tj. pro děti 6-10 let 0,7 a 11-15 let 0,8.Děti nad 15 a dfospělí mají koeficient 1. Takže stravné máme 18,- ,21,- a 26,- Kč. Je to bez padesátihaléřů, takže není problém ani po 1.9.
Autor: marie 3
Prosím o radu. Připravuje někdo snídaně nebo svačiny na základní škole ve vedlejší pracovní činnosti? Potřebuji poradit s nastavením mzdových a provozních nákladů. Děkuji
Autor: OH
Pro výpočet mzdových nákladů doplňkových jídel si stanovte koeficienty. U snídaně je to zpravidla 0,25 a u přesnídávek a svačin 0,15. Např.: pokud je mzdový náklad na 1 oběd 18 Kč, tak mzdový náklad na snídani je 4,5 Kč (0,25×18) a na přesnídávku/svačinu 2,7 Kč (0,15×18). S provozním nákladem je to obdobně, anebo jen zaokrouhlení částky na celé Kč.
Autor: marie 3
Děkuji moc za rychlou radu.
Autor: LŠ
Od září připravujeme přesnídávky, cenu mám 10, Kč. Jestli jsem dobře pochopila, tak odečtu režii a mzdu a zůstane částka na potraviny např. 6,50. Je to dobře?
Autor: Máša
Také uvažujeme o svačinách. Není částka 6,50 na potraviny příliš nízká?
Autor: Renáta Radová
Dobrý den,poraďte mi prosím,jak správně účetně vložit do programu VIS snídaně ve formě švédského stolu pro děti,učitele popř.rodiče.Jak rozlišit velikost porce a cenu.Je-li to reálné na škole kde je 600 dětí.Děkuji za rady.