Dobrý den, měla bych dotaz ohledně vývarů. Kuchařka teď byla na vaření v Makru a tam pro zvýraznění chuti přidávají vývary. Je možné z hlediska hygieny, uvařit vývaru větší množství a pak ho zamrazit na jednotlivé porce?
Děláte to v některé kuchyni? Děkuji
Dobrý den, máme dobrou zkušenost s masovými vývary dělané v konvektomatu s programem na noční vaření. Před odchode domů připravíme do gastrošky vodu maso,zeleninu a koření. Dáme do konvektomatu spustíme program noční vaření a vaříme až do druhého dne. Vývar je chutný maso krásně měkké a zelenina je na skus. Kromě přídavku vody nedáváme už žádné suché směsi. Jenom ještě zeleninu a nějakou zavářku.
vývar ze zeleniny nebo masa
Autor: Marcela Jílková
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně vývarů. Kuchařka teď byla na vaření v Makru a tam pro zvýraznění chuti přidávají vývary. Je možné z hlediska hygieny, uvařit vývaru větší množství a pak ho zamrazit na jednotlivé porce?
Děláte to v některé kuchyni? Děkuji
Autor: Šárka Macečková
Dobrý den, s mou zkušeností s hygienou nezamrazuji nic – vyjímečně naporcované maso, pokud se mi odhlásí hodně žáků.
Autor: Zuzana Kohoutová
Dobrý den, máme dobrou zkušenost s masovými vývary dělané v konvektomatu s programem na noční vaření. Před odchode domů připravíme do gastrošky vodu maso,zeleninu a koření. Dáme do konvektomatu spustíme program noční vaření a vaříme až do druhého dne. Vývar je chutný maso krásně měkké a zelenina je na skus. Kromě přídavku vody nedáváme už žádné suché směsi. Jenom ještě zeleninu a nějakou zavářku.