Dobrý den, mám zařazeno následovně: olej fritovací – tuky, koeficient 0,6; olej stolní – tuky, koeficient 1; rama – tuky, koeficient 0,8. Při kontrole z krajského úřadu mi bylo řečeno, že je to takhle v pořádku.
Máte na mysli, kam zařadit mléčné výrobky s různým obsahem tuku? Metodický pokyn pro výpočet SK říká, že do skupiny tuky je zařazena smetana ke šlehání s obsahem tuku 33%, jejíž užitná hodnota jako mléčného výrobku je minimální, zato se uplatní vysokým obsahem tuku, protože ji je možné nahradit jiným mléč.výrobkem s nižším obsahem tuku. Takže smetany do 12% tuku do MV a nad tuto hranici do tuků, koef.dle obsahu tuku. Ale naproti tomu např. pomazánkové máslo se dělí na dvě skupiny – tuky i MV.
zařazení tuků
Autor: pepik
zařazení tuků
prosím upřesnění zařazení tuků : do 12% mléčný výrobek, od 33% tuk. To mezi tím je co?
Autor: Moňula
Dobrý den, mám zařazeno následovně: olej fritovací – tuky, koeficient 0,6; olej stolní – tuky, koeficient 1; rama – tuky, koeficient 0,8. Při kontrole z krajského úřadu mi bylo řečeno, že je to takhle v pořádku.
Autor: Sartuna
Máte na mysli, kam zařadit mléčné výrobky s různým obsahem tuku? Metodický pokyn pro výpočet SK říká, že do skupiny tuky je zařazena smetana ke šlehání s obsahem tuku 33%, jejíž užitná hodnota jako mléčného výrobku je minimální, zato se uplatní vysokým obsahem tuku, protože ji je možné nahradit jiným mléč.výrobkem s nižším obsahem tuku. Takže smetany do 12% tuku do MV a nad tuto hranici do tuků, koef.dle obsahu tuku. Ale naproti tomu např. pomazánkové máslo se dělí na dvě skupiny – tuky i MV.