Přeskočit na obsah

Zástup za vedoucí školní jídelny

  • Autor: awelina

    Zástup za vedoucí školní jídelny
    Prosím, je vedoucí školní jídelny povinná „naučit někoho dělat papíry“ ,aby měla za sebe zástup v případě pracovní neschopnosti ?
    /nemocná jsem nebyla cca 8 let/A jak řešíte zástup vedoucí šj v době její PN ? Děkuji

    • Autor: majdan

      Dobré ráno, zástup za sebe prostě neřeším. Za 31 let jsem byla 1 týden v neschopnosti. Jinak bohužel asi jako každá z nás nemoci přechodíme, protože není kdo by za nás tu práci udělal. Je to specifická práce.

    • Autor: maty200

      Nikdo moji práci neumí, pokud nejsem, vše dělám dopředu a nebo z domova, mám vzdálené připojení. Je to sranda.

      • Autor: Jitka68

        Já to samé…marodit jsem si dovolila za celých 12 let pouze jednou a pracovala jsem z domova přes vzdálené připojení…..

    • Autor: pepik

      Já pro jistotu učím vše hlavní kuchařku. Má příspěvek za vedení, tak ať to pro jistotu umí. Když marodím jsem v klidu. Hlavně zadávání inkas to nepočká. Když jsem pak vše doháněla, tak to stejně nikdo neocenil. Může nastat situace, že i z domova to nezvládnete.

      • Autor: Kuliočko

        Tak to máte štěstí, že takovou prac. sílu máte… Za téměř 30 let se v naší kuchyni vystřídalo dost kuchařek, ale nedovedu si představit ani jedinou, kterou bych pustila do programu v počítači…Práce kuchařek si vážím, je to dřina, ale na některé papírové věci prostě nestačí…
        A to víte, že taková situace může nastat, že jste např.v nemocnici, po operaci – fyzicky nezvládnete dělat nic…Jenže nikdo jiný tuhle práci neumí, takže to pak stejně člověk musí dohánět zpětně sám, hned, jak se mu uleví a všemi možnými způsoby… Jednou jsem tak doháněla 2 měsíce zpětně současně s plným provozem – nikdy víc bych to zažít nechtěla!

    • Autor: Melanie

      V loňském roce jsem byla 3 týdny v lázních. Veškerou agendu jsem dělala také dálkovou zprávou, kuchařky jsem měla x krát denně na telefonu, doklady mi fotily a zasílaly přes určitou aplikaci . Prémie na konci roku sice byly, silně směšné, výše úplně stejná jako paní uklízečka na zkrácený úvazek. Takže takto už nikdy, ať si moji práci v době nemoci dělá kdo chce.

    • Autor: kuchařinka

      To se Vám vůbec nedivím. Mám podobné problémy, loni jsem měla angínu, týden jsem ležela v horečkách…pak jsem musela dodělávat uzávěrku měsíc dozadu…je to dílo, pracuji jako vedoucí 0.25 a zároveň kuchařka 0.8
      a mám pom.kuchařku na 0.5.
      To nevím, jak v případě hospitalizace…

    • Autor: tara

      Pořád slyším nic nepřecházej, pak ti nikdo nic nedá a mají pravdu, nikdo však neporadí, jak to máme dělat. Těžko můžeme říci, když přijde kontrola nebo rodiče nadávají, že jsem byla nemocná. Jsem před důchodem a všechny neduhy budu léčit až v důchodu a tak si ho asi moc neužiji. Vy to tak nedělejte!!!!

    • Autor: kuchařinka

      přesně tak nikdo vám nic nedá, také už to neudělám, abych to přecházela, mám také pár roků do důchodu….
      Zdravím a přeji pěkný víkend.

    • Autor: Mateřinka

      Nevím, proč by měla vedoucí školní jídelny někoho učit dělat svoji práci, mě to nikdo neučil, pouze mi byl během čtvrt hodiny předán sklad a řečeno : holky ti všechno řeknou ?! A já jsem zůstala v údivu, nikdo mi nic neřekl, na vše jsem si musela přijít sama – cestou školení a různých akcí pro vedoucí ŠJ v průběhu let. Ani na to nemá čas a nyní se ještě úvazky utahují!!!… a nikdo z nás nechápe, jak je to možné….ředitelky často ani neví, co všechno vedoucí – jejich podřízená musí udělat a musí práce navazovat!! Ale ví, že je pomalá, atd.

    • Autor: Ajka

      Vidím, že všude je to stejné. Běžně nemarodím, ale protože mám malé dítě, občas se stane, že musím pár dní zůstat doma – v loňském roce to bylo celkem 10 dní během roku. Nikdo mě nezastoupí a z domova se k systému připojit nemůžu. Práci tedy musím dohánět po večerech, až přijde manžel ze zaměstnání, i přesto, že si musím vykazovat paragraf. A odměna? Kde by prý na ni p.ředitelka vzala!!!

    • Autor: silvie

      Dobrý den,
      pokud bereme tzv,příplatek za vedení, máme povinnost pracovat 150hod.v roce zdarma.
      Jen mě zajímá fakt, zda tyto hodiny se vztahují na 8hod,pracovní úvazek,když já ho mám 3,5hodiny?Víte to někdo?Děkuji…

    • Autor: marcik11

      To se obraťte nejlépe na inspektorát práce. Tam by vám to měli odborně zodpovědět.

      • Autor: Petronela

        To již není pravda. Koukněte do Mikáče nebo si napište janmikac@janmikac.cz>

    • Autor: Boubelka

      Dobrý den .Chtěla jsem se zeptst.jsem vedoci Sj a nyni marodim na delši dobu.Ale i přesto docházim v době vycházek do práce.mysslite .že z toho můžu mit problém.?Docházim se souhasem paní ředitelky hodiny mi proplatí.Děkuji

      • Autor: Líída

        já také chodila v době vycházek do práce/,měsíc/ kdo jiný by tu práci dělal?též souhlas s paní ředitelkou, někdy mi i vozila papíry domů, protože každý den mi nebylo fajně.

    • Autor: Kateřina

      Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat.Jsem skladnice a zároveň kuchařka.Vzdy když přijde nějaký diler ..tak si mě pani vedoucí k nim volá,abych sni něco objednala a otáčela stránky v katalogu,ale někdy na to opravdu nemám čas .protože i vařim.A ona na to nehledi.Už jsem ji to naznačila aby objednávala sama ,ale nrni sni domluva.Co stim prosim poraďte.Děkuji

      • Autor: Karla

        Paní Kateřino, je logické, že paní vedoucí konzultuje s vámi, co objednat. Vaříte vy. Nezabere to snad tolik času a máte možnost si sama vybrat suroviny. Já bych to vítala.
        Zkuste sklad předat paní vedoucí, ať máte více času na výběr surovin a na vaření :). Nějak mi nejde skladnice a kuchařka dohromady. Když vaříte, tak nemůžete zároveň přijímat (špinavé) kartony či uskladňovat maso. Nebo se snad vždy převlékáte.

    • Autor: Kateřina

      Jsem skladnice plus vařim polevky a přilohy.Ještě je tam se mnou hlavni kuchařka ta má zase nastarosti přijem masa.O převlikáni ani nemluvím .

    • Autor: Kateřina

      Někdy to zabre i 20min.Někdy v jeden den přijdou dva až tři dileři a samozřejme záleži v kolik hodin,diler nám nabidne katalog já musím postupně otáčet stránky je to pro mě někdy stresujici .potom se v kuchyni honim.

      • Autor: marie 2

        Zajímalo by mě kolik vaříte obědů, když je u Vás funkce skladnice.

    • Autor: Kateřina

      Chodicich 240.

    • Autor: Jura

      🙂

    • Autor: Sasa

      Děkuji za odlehčení pondělního dne ??

    • Autor: marie2

      Dobrý den, vaříme denně přes 500 obědů. Slovo skladnice se v naší jídelně nikdy nevyskytovalo. S obchodními zástupci jednám jako vedoucí jídelny vždy sama a také objdednávám veškeré zboží. Dále nevidím důvod půl hodiny prohlížet nějaké katalogy. Ze skladu vydávám zboží ráno s vedoucí kuchařkou. Přeji hezký den.

    • Autor: Iva K.

      Vaříme denně cca 450 obědů pro ZŠ a k tomu 20 pro MŠ. Skladnici nemám a nemám ani administrativu (stravenkářku). Je nás 5,7 (úvazek). Věkově 1x 60 let, 4x 50-55 let a 2x 45-49 let. Kuchařina není atraktivní obor pro mladé. Mnohdy se mi zdá, že je to obor, který si volí žáci jako takovou „nouzovku“. Z toho mála, co dostudují kuchařský obor, kolik kuchařů bude chtít jít pracovat do ŠJ? Za nabízené peníze. Je to náročná práce po všech stránkách. Denně umět uvařit jiné jídlo, při dodržování vyhlášek, hygienických nařízení, vše stihnout v daném čase, vzdělávat se ve výživě, technologiích, ovládání nových zařízení … Je to každodenní stres pro všechny pracovnice. Pro nás je velkým potěšením spokojený strávník a nespokojený je taková výzva – jak dál. Přeji krásný den. Iva

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se