zavařování
Dobrý den,mohu poprosit o radu. Zavařujete si do školní jídelny např. okurky,červenou řepu?? Jak máte toto opatřené v HACCP. Máme i doplňkovou činnost a chtěli bychom i nějaké zavařeniny prodávat,co vše je nutné uvést na etiketu??
Děkuji moc za rady.
Prosím Vás, a proč budete zavařovat? Okurky zrovna přínosné pro děti nejsou a veškerá zelenina a ovoce jsou nejlepší čerstvé v podobě čerstvých salátů.? Ekonomicky výhodné mi to taky nepřijde. Nikdo Vás nenutí dávat sterilované saláty a kompoty, ovoce můžete uvařit, zchladit a ještě ten den podávat, totéž salát z řepy, zelí a pod.Opravdu nevidím důvod vařit do zásoby a skladovat to. Zeptám se, vaříte diety a stravu pro děti s alergiemi? Tímto byste určitě efektivněji využili případný nadbytek pracovních sil.
Kdyby se tazatelka zbláznila, tak je happy a leží přikurtovaná v léčebně. Ale protože se na něco ptá, tak je asi duševně fit, nemyslíte maticni@volny.cz?
Pokud jste domluvená s hygienou, proč Vám nesdělila, co musí být v HACCP uvedeno a jak má vypadat etiketa? Přece oni vědí, co se má splnit a jakým způsobem ošetřit v HACCP? Osobně za mě si to nedovedu představit. Přeji hezký den
Dobrý den, dle mě hygiena nic neřekne, co musí a nemusí být uvedeno. Když tu byla a ptala se zda zamražujeme, tak sem říkal, že sem tam když je hodně petrželky, že zamrazíme. Tak, že by tam mělo být uvedeno kdy a datum trvanlivosti, na dotaz jak dlouho je trvanlivost mi paní odpověděla, že já sem „výrobce“ a je to na mě. Na čež sem ji odpověděl, že v takovém případě nic nezamražujeme. Zasmáli sme se a pokračovali dále v kontrole.
Pokud , ale hygiena sdělila, že nemá s tím problém, tak by měla říct, jakým způsobem to lze dělat. Nestalo se mi, aby mi hygiena neporadila. Přeji hezký den
zavařování
Autor: andrejka
zavařování
Dobrý den,mohu poprosit o radu. Zavařujete si do školní jídelny např. okurky,červenou řepu?? Jak máte toto opatřené v HACCP. Máme i doplňkovou činnost a chtěli bychom i nějaké zavařeniny prodávat,co vše je nutné uvést na etiketu??
Děkuji moc za rady.
Autor: maticni@volny.cz
Nezbláznila jste se ???
Autor: andrejka
No,myslím,že ne. Jen se ptám a prosím o radu. Hygiena s tím nemá žádný problém,když budeme splňovat podmínky – HAACP a etikety.
Autor: marcik11
Prosím Vás, a proč budete zavařovat? Okurky zrovna přínosné pro děti nejsou a veškerá zelenina a ovoce jsou nejlepší čerstvé v podobě čerstvých salátů.? Ekonomicky výhodné mi to taky nepřijde. Nikdo Vás nenutí dávat sterilované saláty a kompoty, ovoce můžete uvařit, zchladit a ještě ten den podávat, totéž salát z řepy, zelí a pod.Opravdu nevidím důvod vařit do zásoby a skladovat to. Zeptám se, vaříte diety a stravu pro děti s alergiemi? Tímto byste určitě efektivněji využili případný nadbytek pracovních sil.
Autor: Valentýna
Kdyby se tazatelka zbláznila, tak je happy a leží přikurtovaná v léčebně. Ale protože se na něco ptá, tak je asi duševně fit, nemyslíte maticni@volny.cz?
Autor: rohlik
Pokud jste domluvená s hygienou, proč Vám nesdělila, co musí být v HACCP uvedeno a jak má vypadat etiketa? Přece oni vědí, co se má splnit a jakým způsobem ošetřit v HACCP? Osobně za mě si to nedovedu představit. Přeji hezký den
Autor: Pišt@
Dobrý den, dle mě hygiena nic neřekne, co musí a nemusí být uvedeno. Když tu byla a ptala se zda zamražujeme, tak sem říkal, že sem tam když je hodně petrželky, že zamrazíme. Tak, že by tam mělo být uvedeno kdy a datum trvanlivosti, na dotaz jak dlouho je trvanlivost mi paní odpověděla, že já sem „výrobce“ a je to na mě. Na čež sem ji odpověděl, že v takovém případě nic nezamražujeme. Zasmáli sme se a pokračovali dále v kontrole.
Autor: rohlik
Pokud , ale hygiena sdělila, že nemá s tím problém, tak by měla říct, jakým způsobem to lze dělat. Nestalo se mi, aby mi hygiena neporadila. Přeji hezký den