Re: ZBRUF
Recept jsem získala na těchto stránkách, jedná se o jídlo ke špagetám a dětem hodně chutná. Přepisuji recept:vepřová plec,olej,cibule,sůl,mletá paprika,rajčatový protlak,hladká mouka,česnek a navíc se přidává lečo – je to mokřejší a jemnější, můžete ještě řidat trochu sójové omáčky. Maso namelete na hrubo,na oleji cibulku do růžova, přidáte maso ,opečete a podlijete, dusíte do poloměkka, vydusíte na tuk a zaprášíte moukou a znovu podlijete, přidáte protlak,kečup,lečo,česnek a koření a dodusíte.Na vyhřátý talíř dáte špagety, uprostřed nich uděláte důlek, do kterého dáte masovou směs, kterou zasypete sýrem. Dávky potravin jsme stanovily podle obdobného jídla, které vaříme a to je italské sugo.
Dobrý den .Prosím o radu, když osmahnu Cibulku a potom orestuji rajčatový protlak a potom teprve maso .Může to tak být nebo je to špatně? Děkuji za odpověď
Ivetko, nejprve bych orestovala maso – pokud děláte kus v celku tak jej po orestování vyndejte a pokračujte cibulí a protlakem. Pokud restujete mleté, přidejte cibuli a až bude vše orestované tak přidejte ten protlak. U masa je důležitý krok sražení bílkoviny, aby se neuvolňovala do jídla / vytváří našedlou pěnu kterou by bylo potřeba sbírat/. Není ani chybou začít cibulí a pak přidat maso,ale tady pozor na přepálení cibulky- jídlo by zhořklo…
ZBRUF
Autor: cindy
ZBRUF
Prosím , ví někdo , co je to za jídlo Zbruf ?/snad to píšu dobře. / Děkuji
Autor: pave
Re: ZBRUF
Recept jsem získala na těchto stránkách, jedná se o jídlo ke špagetám a dětem hodně chutná. Přepisuji recept:vepřová plec,olej,cibule,sůl,mletá paprika,rajčatový protlak,hladká mouka,česnek a navíc se přidává lečo – je to mokřejší a jemnější, můžete ještě řidat trochu sójové omáčky. Maso namelete na hrubo,na oleji cibulku do růžova, přidáte maso ,opečete a podlijete, dusíte do poloměkka, vydusíte na tuk a zaprášíte moukou a znovu podlijete, přidáte protlak,kečup,lečo,česnek a koření a dodusíte.Na vyhřátý talíř dáte špagety, uprostřed nich uděláte důlek, do kterého dáte masovou směs, kterou zasypete sýrem. Dávky potravin jsme stanovily podle obdobného jídla, které vaříme a to je italské sugo.
Autor: cindy
Re: ZBRUF
Mockrát děkuji za recept.
Autor: cindy
Re: ZBRUF
Mockrát děkuji za recept
Autor: mach
Re: ZBRUF
Tento pokrm je ve školních normách pod názvem
italský guláš
Autor: iVANA
Re: ZBRUF
Doporučuji používat do ital. guláše Ajvar je lepší než lečo.
Autor: Ivetaiveta
Dobrý den .Prosím o radu, když osmahnu Cibulku a potom orestuji rajčatový protlak a potom teprve maso .Může to tak být nebo je to špatně? Děkuji za odpověď
Autor: Eva2
Ivetko, nejprve bych orestovala maso – pokud děláte kus v celku tak jej po orestování vyndejte a pokračujte cibulí a protlakem. Pokud restujete mleté, přidejte cibuli a až bude vše orestované tak přidejte ten protlak. U masa je důležitý krok sražení bílkoviny, aby se neuvolňovala do jídla / vytváří našedlou pěnu kterou by bylo potřeba sbírat/. Není ani chybou začít cibulí a pak přidat maso,ale tady pozor na přepálení cibulky- jídlo by zhořklo…
Autor: Elois
Dobrý den,připadám si jako v diskusi v prvém ročníku v učňovském středisku…..?ELA
Autor: Dýna
To je dobrej vtip.