Přeskočit na obsah

Zbývající obědy

  • Autor: Kamila

    Zbývající obědy
    Ředitel u nás požaduje, aby se stále prodávaly tzv. zbývající (nevydané) obědy učitelům, a to za 8,- Kč. Kuchařky, které se celý den honí, si nic neodnesou, ale učitelé jdou na oběd suverénně s ešusy – a běda, jestliže se na ně nedostane ! Ty jejich poznámky ! „Jen mi tam dejte, co se tam vejde! “ nebo „Dala jste mi tam banán?!“ apod. Vlastně každému nově příchozímu učiteli jsou tyto obědy nabízeny zřejmě jako bonus… Nelíbí se mi to, na školu to nevrhá v očích veřejnosti dobré světlo, ale vedení nechce o zrušení této vymoženosti ani slyšet. Je to možné ?

    • Autor: Alena II.

      Re: Zbývající obědy
      Ve vašem případě se jedná o tzv. „zbytkové obědy“.
      Jak můžete předem vědět, kolik obědů vám zbyde? Tyto obědy by se měly vydávat až po výdeji a z toho důvodu, že pokud se prodávají za takovou cenu, tak jen proto, že se jedná o zbylé porce, které jsou delším stáním „znehodnocené“ a stejně by šly do odpadu. Pokud si páni učitelé přejí oběd ještě v době výdeje, měli by platit plnou cenu a to jako cizí strávníci.
      Já bych to řešila podnormováním, aby nic nezbývalo a bylo by to vyřízené. Já vím, že se mi to mluví, když neznám situaci na vaší škole, ale měla byste se ozvat a p¨rodiskutovat to se zřizovatelem. Takto, jak to u vás požadují, je to nepřípustné!
      Přeji Vám hodně zdaru a držím palce.

      • Autor: hospodářka

        Re: Zbývající obědy
        souhlasím s Alenou II. pokud po vás požadují tuto stravu při výdejní době,jedná se o oběd jako pro cizího strávníka,pokud máte výdej stravy např.do 13,45 tak ať si přijdou pro zbytkové jídlo po tomto čase… uvidíte kolik jich bude ochotno setrvávat ve škole „přesčas“, aby si odneslo jídlo téměř zadarmo. Hlavně se nedejte zastrašit,pánem v jídelně jste VY. a podnormování není špatné,ať také kuchařky vidí,že není mnoho zbytků,protože jak se vůbec dostalo na veřejnost,že zbývají obědy ve velkém množství a lze je tedy odkoupit… přeji vám hodně štěstí a pevné nervy…

    • Autor: maty200

      Re: Zbývající obědy
      Souhlasím s Alenou a hospodářkou,ale jednou jste tuto možnost dovolila a těžko se Vám bude něco měnit.Jenom nechápu,jak Vám můžou zůstávat obědy,pak normujete moc! Musete už přeci odhadnout co zůstává a co děti jedi více nebo Vám potom nechodí na obědy.Proč to můžou jenom učitelé – chudáci…
      U nás přinormuji jenom přílohy na přídavky a saláty dáváme podle potřeby u výdeje a maso mám dle váhy.K tomuto prodeji bych v životě nepřistoupila i když vidím co se vyhazuje,je to jen pro zlou krev a být Vámi s tím rychle skoučím,jinak budete sama proti sobě a mít hlavně zle,jak to,že Vám nic nezůstává?????Radši vše vyhodím co zůstane než a hlavně to jídlo máte dvakrát zaplacené?

    • Autor: jája

      Re: Zbývající obědy
      Takovýto způsob je nesprávný, nemůžete jedno jídlo prodat 2x. To je hlavní důvod. Zbytky po výdeji je odpad, který by něměli žrát ani prasata, natož učitelé. Mohli by dostat salmonelu. Takovýto odpad se má likvidovat firmou a platit za to. Takže takhle to řekněte vedení a budete mít pokoj. A všechno je pravda!!!!

    • Autor: krupka

      Re: Zbývající obědy
      Ale snad by jste to těm chudákům nezáviděli!
      Vždyť oni mají jen jednou tolik na výplatu co mají kuchařky,pracují 6h a placených mají 8h,dovolené že neví jak to vybrat a studijní volno atp. No není vám jich líto??? V příštím životě budu učitelkou.
      P.S.ředilel je jistě pedegog a né ekonom.Jinak by to nikdy nepřipustil!!!

    • Autor: marie

      Re: Zbývající obědy
      to snad není ani pravda,zbylé obědy ve 14.hodin už by se s hygienických důvodů ani nesměli prodávat,ale rovnou vyhodit.

      • Autor: Well

        Re: Zbývající obědy
        Která norma uvádí, že se tyto výrobky musí po 14:00 vyhodit? Neplatí náhodou,že pokrm nemá klesnout pod určitou hranici teploty?

    • Autor: sedmikráska

      Re: Zbývající obědy
      nevydané obědy se nesmí vůbec prodávat, je to v rozporu se zákonem o školním stravování. pan ředitel může mít průšvih.
      chodíte na školení, které probíhá 2x ročně, na kterém se dozvíte spostu aktuálních informací a nových předpisů ? Právě na tomto školení nám důrazně bylo řečeno, že prodej nevyzvednuté stravy neexistuje a pan ředitel Vás nesmí nutit k něčemu takovému. Vy přece odpovídáte za provoz jídelny! Obraťte se na hygienickou stanici, určitě Vám poradí. Ať se nedostanete do problémů.
      přeji hezký den

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se