Přeskočit na obsah

Zeleninové a ovocné bary

  • Autor: paprika

    Zeleninové a ovocné bary
    Dobrý den, ráda bych i u nás v jídelně zavedla možnost zeleninových a ovocných barů, ale stále tápu v normování dané zeleniny nebo ovoce.
    Pomůže někdo jakou použít gramáž na 10 porcí dospělého???? Moc děkuji a hezké prázdniny.

    • Autor: Monik

      Neřeště nějakou gramáž na 10 porcí. Když nabídnete bar, tak někdo sní půl kila na někdo si nedá nic. Prostě to odhadněte a zkuste. Kdo se bojí, nesmí do lesa :). Udělejte jeden bar a pak už čerpáte sama ze svých předchozích zkušeností. Víte, kolik toho sní všichni, když máte jeden druh salátu – zda musíte podnormovat nebo nadnormovat. Tak to si dejte jako základ. Držím palce. Většinou se to všem líbí, tak baští jako kobylky, což je pro „kolonku zelenina“ ve spotřebním koši velká radost.

    • Autor: Miluše 1

      Také bych rána zavedla ovocný či zeleninový bar. Ale – cca 1300 strávníků, najednou také přijde do jídelny 300 strávníků a teď už vidím, jak se každý v “ baru „přehrabuje, předbíhá a nabírá ovoce a zelen. saláty jeden přes druhého. Kde je potom hygiena….. Řeším to třemi až čtyřmi zelenin. saláty a různým ovocem denně, které je umístěno na výdejním pultě. Myslím si, že i takto to může ve velkém zařízení fungovat, hygiena je zachována a strávníci si i tak mohou vybrat. Hezké prázdniny.

      • Autor: Zalka

        Také jsem přemýšlela, a nejlepší by byla 1 síla, která by obsluhovala, doplŃovala a řídila takovýto pult, bohužel pracovní síly nazbyt nemáme

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se