Zeleninový bar
Zdravím, jen bych chtěla položit nesmělý dotaz:-) Máme zeleninový bar. Zeleninu do baru dáváme 1-2x týdně. Ještě jsem přesně nevychytala množství a druhy tak, aby něčeho dost nezbývalo. Co s tím? Některé druhy použijeme k vaření, ale s některými si rady nevím. Můžeme dokrájet a použít další den? Díky.
Myslím si, že rozkrájenou zeleninu, i když je udržována po celou dobu výdeje v požadované teplotě, nepodávat další den. (Listová zelenina, drobné kousky, které na vzduchu přeci jenom trochu okorávají. Nejedná se o rozpracovanou zeleninu, kterou můžeme použít další den (např. oloupaná cibule, oškrábaná kořenová zelenina, rozkrojené zelí v přípravných pracech druhé směny).
Přece jenom si strávníci nabírají sami, je tam větší riziko jiné kontaminace. Tu některou zeleninu, o které píšete, snad pouze převařenou , vhodně upravenou, rozhodně dát postup do HACCP.
Zeleninový bar
Autor: Vlamora
Zeleninový bar
Zdravím, jen bych chtěla položit nesmělý dotaz:-) Máme zeleninový bar. Zeleninu do baru dáváme 1-2x týdně. Ještě jsem přesně nevychytala množství a druhy tak, aby něčeho dost nezbývalo. Co s tím? Některé druhy použijeme k vaření, ale s některými si rady nevím. Můžeme dokrájet a použít další den? Díky.
Autor: ivka6
Myslím si, že rozkrájenou zeleninu, i když je udržována po celou dobu výdeje v požadované teplotě, nepodávat další den. (Listová zelenina, drobné kousky, které na vzduchu přeci jenom trochu okorávají. Nejedná se o rozpracovanou zeleninu, kterou můžeme použít další den (např. oloupaná cibule, oškrábaná kořenová zelenina, rozkrojené zelí v přípravných pracech druhé směny).
Přece jenom si strávníci nabírají sami, je tam větší riziko jiné kontaminace. Tu některou zeleninu, o které píšete, snad pouze převařenou , vhodně upravenou, rozhodně dát postup do HACCP.