Dobrý den,
mám prosím dotaz. Ráda bych v naší ŠJ uvařila zvěřinu jinak než jako guláš, ale v každém receptu co jsem našla je i víno. Nikde nemůžu dohledat zda je tato „surovina“ ve školním stravování vůbec povolena.
Děkuji za odpovědi.
Dobrý den,
tato surovina určitě není zakázaná. V některých recepturách je nenahraditelná a alkohol se během tepelné úpravy z pokrmu zcela odpaří. Byla jsem loni na konferenci školního stravování a zrovna o přidávání vína do pokrmů se tam hovořilo, takže klidně uvařte dětičkám třeba srnčí na víně.
Zvěřina
Autor: Hana Práchynská
Dobrý den,
mám prosím dotaz. Ráda bych v naší ŠJ uvařila zvěřinu jinak než jako guláš, ale v každém receptu co jsem našla je i víno. Nikde nemůžu dohledat zda je tato „surovina“ ve školním stravování vůbec povolena.
Děkuji za odpovědi.
Autor: Jitka Fürstová
Dobrý den,
tato surovina určitě není zakázaná. V některých recepturách je nenahraditelná a alkohol se během tepelné úpravy z pokrmu zcela odpaří. Byla jsem loni na konferenci školního stravování a zrovna o přidávání vína do pokrmů se tam hovořilo, takže klidně uvařte dětičkám třeba srnčí na víně.