Pondělí
?
S bramborem kuřátko pečené na zelí.
Na dvojku též brambor chutný s kmínem vařený,
jenže k němu budete mít skvělý celer smažený.
V úterý je hovězí tokáň podávaný s rýži,
opět strava vydatná, po které se oči klíží.
Ve středu vám bramborové trojhránky vyrobíme,
ozdobíme povidly a máslem omastíme.
Na dvojku zas na talíři kopec stravy zdravé,
zelenina s koprovou zálivkou a pečivo tmavé.
Ovšem na čtvrtek se těšte naši milí strávníci,
bude obalovaný losos s čím? S medem a hořčicí.
V pátek bude klasika kuchyně české,
na smetaně svíčková a k ní knedlíky hezké.
Vlastně budou z housek,
do vánoc jen kousek…
Pondělí 15.12. 2008
Polévka: Hráškový krém
Hlavní chod:
1. Kuře pečené na zelí, brambory vařené, kinder mléčný řez
2. Smažený celer, brambory vařené, obloha, kinder mléčný řez
Pití: Čaj vanilkový
Úterý 16.12. 2008
Polévka: Česneková s bramborem
Hlavní chod: Hovězí tokáň, rýže dušená, okurkový salát s jogurtem
Pití: Čaj lesní malina
Středa 17.12. 2008
Polévka: Slepičí s nudlemi
Hlavní chod: Trojhránky s povidly maštěné máslem, mandarinka
Pití: Čaj mátový
Čtvrtek 18.12. 2008
Polévka: Hrachová s opraženým chlebem
Hlavní chod: Obalovaný losos s medem a hořčicí, brambor m.m., kompot broskvovo – ananasový
Pití: Čaj citrón
Pátek 19.12. 2008
Polévka: Zeleninová s pohankou
Hlavní chod: Svíčková na smetaně, houskový knedlík, smetanový jogurt s ovocem a vanilkou
Pití: Čaj