Přeskočit na obsah

Jídelníček

Školní jídelna Žamberk
Finanční normativy: 19,50 Kč / 21,00 Kč / 25,00 Kč

Čtvrtek

1. 4. 2010
Polévka: Koprová s vejci
Hlavní chod: Sekaná pečeně, bramborový salát

Pátek

2. 4. 2010
Polévka: Drůbeží s těstovinami
Hlavní chod: Myslivecká vepřová pečeně (zelenina, okurka), houskový knedlík

Úterý

6. 4. 2010
Polévka: Rajská s drobením
Hlavní chod:
1. Pekingské kuřecí maso (okurky, žampiony, smetana), rýže
2. Zapečené těstoviny s vepřovým masem, červená řepa
3. Zahradnické špagety, sýr

Středa

7. 4. 2010
Polévka: Krupicová s vejci
Hlavní chod:
1. Fazolová kaše, dušená šunka, chléb, okurka
2. Pražský flamendr, brambor (vepřové maso, kápie, drcená rajčata)
3. Vdolky s mákem a džemem

Čtvrtek

8. 4. 2010
Polévka: Ruský boršč
Hlavní chod:
1. Rybí kroketa se sýrem, bramborová kaše
2. Štěpánská hovězí pečeně, rýže (vejce)
3. Sojové maso po italsku, špecle, sýr

Pátek

9. 4. 2010
Polévka: Hovězí s drožďovým kapáním
Hlavní chod:
1. Svíčková vepřová pečeně, houskový knedlík
2. Lečo s vejci a klobásou, brambor
3. Zeleninový karbenátek, těstovinový salát

Pondělí

12. 4. 2010
Polévka: Bramborová se sojou
Hlavní chod:
1. Vepřová plec v mrkvi, brambor
2. Chlupaté knedlíky, pištovo zelí s vepřovým masem
3. Španělské sojové maso, divoká rýže (okurky, vejce)

Úterý

13. 4. 2010
Polévka: Špenátová s vejci
Hlavní chod:
1. Smažené rybí filé, bramborová kaše
2. Fazole chilli-con-carne s krůtím masem, chléb
3. Sýrová omáčka, bretaňská zelenina, barevné těstoviny

Středa

14. 4. 2010
Polévka: Uzená s kroupami
Hlavní chod:
1. Orlická směs, špagety, sýr
2. Ražničí na plechu, brambor (kuřecí maso, játra, zelenina, klobása)
3. Tvarohové šišky sypané perníkem

Čtvrtek

15. 4. 2010
Polévka: Hovězí s fridátovýmí nudlemi
Hlavní chod:
1. Moravský vrabec, kysané zelí, houskový knedlík
2. Ladžo-dži, sýr, červená řepa (rizoto)
3. Žampiónový paprikáš, špecle

Pátek

16. 4. 2010
Polévka: Dršťková
Hlavní chod:
1. Přírodní hovězí roštěná, rýže
2. Čevabčiči, brambor, hořčice, cibule
3. Čočkový salát s vejci a sýrem, pečivo

Pondělí

19. 4. 2010
Polévka: Rybí s drcenými rajčaty
Hlavní chod:
1. Vepřová kýta na žampiónech, rýže
2. Sýrový nákyp se šunkou, bramborová kaše
3. Koprová omáčka, vařené vejce, brambor

Úterý

20. 4. 2010
Polévka: Hrstková
Hlavní chod:
1. Pečené kuřecí stehno, brambor
2. Tortelíny plněné masem s rajskou omáčkou, sýr
3. Obilninová kaše sypaná čokoládou

Středa

21. 4. 2010
Polévka: Krkonošská cibulačka
Hlavní chod:
1. Přírodní vepřový řízek, bramborová kaše
2. Krůtí maso v zelenině, kari rýže
3. Fettucíne s pikantní robi směsí, sýr

Čtvrtek

22. 4. 2010
Polévka: Pórková s kapáním
Hlavní chod:
1. Čočka na kyselo, dietní párek, chléb, okurka
2. Rybí filé na másle, šťouchané brambory
3. Bulgur rizoto se zeleninou, sýr, červená řepa

Pátek

23. 4. 2010
Polévka: Slepičí s nudlemi
Hlavní chod:
1. Segedinský guláš, houskový knedlík
2. Vepřová játra na cibulce, rýže
3. Koblihy plněné marmeládou

Pondělí

26. 4. 2010
Polévka: Mléčná s drobením
Hlavní chod:
1. Bratislavská vepřová plec, těstoviny (zelenina, smetana)
2. Krůtí plátek Argentina, brambor (koření)
3. Bramborový guláš s tofu, chléb

Úterý

27. 4. 2010
Polévka: Zeleninová s pažitkovým kapáním
Hlavní chod:
1. Hrachová kaše, opečený párek, chléb, okurka
2. Srbský džuveč, sýr, červená řepa
3. Sojové maso kung-pao, divoká rýže (arašídy)

Středa

28. 4. 2010
Polévka: Gulášová
Hlavní chod:
1. Smažený karbenátek, bramborová kaše
2. Francouzské brambory, okurka
3. Nudle s mákem

Čtvrtek

29. 4. 2010
Polévka: Cizrnová
Hlavní chod:
1. Znojemská vepřová pečeně, rýže (okurky)
2. Zapečené rybí filé s pórkem a nivou, brambor
3. Pepkova omeleta, bretaňská zelenina, bylinkový dresing

Pátek

30. 4. 2010
Polévka: Hovězí s masovou zavářkou a těstovinami
Hlavní chod:
1. Králík na smetaně, houskový knedlík
2. Špagety dle pražského uzenáře, sýr (vepřové maso, šunka, kečup)
3. Bramborák s hrachem, kysané zelí s koprem

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: Přezdívka

    Názvy pokrmů
    Jídelníček máte pěkný, jen se (rýpavě) zeptám, co je to: karbenátek, segedinský guláš, torelíny a nebo feffucíne – to opravdu nevím.

    • Autor: ibunka

      Re: Názvy pokrmů
      Myslím, že každý normální člověk tomu rozumí – vy ne?

    • Autor: ibunka

      Re: Názvy pokrmů
      Navíc jste to ještě i špatně opsala, tak nevím kdo neví