Přeskočit na obsah

Jídelníček

Školní jídelna Žamberk
Finanční normativy: 19,50 Kč / 21,00 Kč / 25,00 Kč

Středa

1. 9. 2010
Polévka: Krkonošská cibulačka
Hlavní chod: Krůtí maso v zelenině, rýže

Čtvrtek

2. 9. 2010
Polévka: Hrstková
Hlavní chod:
1. Smažený karbenátek, brambor
2. Rajská omáčka, hovězí maso vařené, kolínka
3. Sojové maso kung-pao, divoká rýže (arašídy, koření)

Pátek

3. 9. 2010
Polévka: Kuřecí s těstovinami
Hlavní chod:
1. Segedinský guláš, houskový knedlík (zelí)
2. Kantonská rýže, sýr, červená řepa (kuřecí maso, vejce, šunka)
3. Krupicová kaše sypaná čokoládou

Pondělí

6. 9. 2010
Polévka: Krupicová s vejci
Hlavní chod:
1. Vepřová plec v mrkvi, brambor
2. Azu po tatarsku, těstoviny (hovězí maso, okurky, kečup)
3. Sýrový nákyp, bretaňská zelenina, bylinkový dresing

Úterý

7. 9. 2010
Polévka: Čočková s mrkví
Hlavní chod:
1. Znojemská vepřová pečeně, rýže (okurky)
2. Ražničí na plechu, brambor (kuřecí maso, játra, klobása, paprika)
3. Jogurtové šišky sypané perníkem

Středa

8. 9. 2010
Polévka: Hradecká (kroupy, zelí, uzené)
Hlavní chod:
1. Smažené rybí filé se sezamem, brambor
2. Srbský džuveč, sýr, červená řepa
3. Zapečené těstoviny s brokolicí

Čtvrtek

9. 9. 2010
Polévka: Ruský boršč
Hlavní chod:
1. Hrachová kaše, vepřenka, chléb, okurka
2. Fettucíne se špenátem a kuřecími fondy, mozzarella
3. Sojové maso po Rumunsku, špecle (lečo, kečup)

Pátek

10. 9. 2010
Polévka: Hovězí s drožďovou zavářkou
Hlavní chod:
1. Koprová omáčka, hovězí maso vařené, houskový knedlík
2. Pečené kuřecí stehno, bylinková rýže
3. Květákový mozeček, brambor

Pondělí

13. 9. 2010
Polévka: Zelná s paprikou
Hlavní chod:
1. Šunkafleky, červená řepa
2. Putimský vepřový plátek, šťouchané brambory (okurky, šunka)
3. Smažený celer, brambor, tvarohová tatarka

Úterý

14. 9. 2010
Polévka: Zeleninová s pohankou a kuskusem
Hlavní chod:
1. Čočka na kyselo, opečený párek, chléb, okurka
2. Zvěřinové biftečky, zeleninová paela, křenový dip
3. Fazolky na smetaně, vařené vejce, brambor

Středa

15. 9. 2010
Polévka: Babiččina fazolová
Hlavní chod:
1. Boloňské špagety s vepřovým masem, sýr (rajčata)
2. Sekaná pečeně, kysané zelí, brambor
3. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Čtvrtek

16. 9. 2010
Polévka: Sýrová se smaženým hráškem
Hlavní chod:
1. Rybí filé po mlynářsku, bramborová kaše
2. Štěpánská hovězí pečeně, rýže (vejce)
3. Žampiónové ragů, špecle

Pátek

17. 9. 2010
Polévka: Hovězí s masovou zavářkou
Hlavní chod:
1. Selská vepřová plec, dušený špenát, bramborové špalíčky
2. Kuře na paprice, těstoviny
3. Sojové maso na pórku, brambor

Pondělí

20. 9. 2010
Polévka: Hrachová
Hlavní chod:
1. Hovězí maso po italsku, rýže (kečup, koření)
2. Marinovaná vepřová krkovice, brambor
3. Těstovinový salát s tuňákem, pečivo

Úterý

21. 9. 2010
Polévka: Bramborová
Hlavní chod:
1. Pečená kuřecí rolka, bramborová kaše
2. Vepřový guláš, kolínka
3. Francouzské robi maso, divoká rýže (zelenina)

Středa

22. 9. 2010
Polévka: Zeleninová s pažitkovým kapáním
Hlavní chod:
1. Holandský řízek, brambor (vepřové maso, sýr)
2. Pikantní masová směs, bramborák s cizrnou
3. Obilninová kaše sypaná čokoládou

Čtvrtek

23. 9. 2010
Polévka: Dršťková
Hlavní chod:
1. Vepřová pečeně na houbách, rýže
2. Losos s bylinkovou omáčkou, brambor
3. Kuskus rizoto, sýr, červená řepa

Pátek

24. 9. 2010
Polévka: Slepičí s těstovinami
Hlavní chod:
1. Plněný paprikový lusk, rajská omáčka, houskový knedlík
2. Marinovaná kuřecí placka, šťouchané brambory
3. Bretaňská zelenina, sýrová omáčka, barevné těstoviny

Pondělí

27. 9. 2010
Polévka: Drožďová s vejci
Hlavní chod:
1. Hovězí roštěná na slanině, rýže
2. Krůtí maso na divoko, brambor
3. Fazole v tomatě, těstovinová placka

Úterý

28. 9. 2010
Státní svátek

Středa

29. 9. 2010
Polévka: Čočková
Hlavní chod:
1. Vepřový plátek Gyros, těstoviny
2. Čevabčiči, brambor, hořčice, cibule
3. Halušky se zelím, cibulka, sýr

Čtvrtek

30. 9. 2010
Polévka: Gulášová
Hlavní chod:
1. Rizoto s drůbežím masem, sýr, červená řepa
2. Smažená rybí kroketa se sezamem, bramborová kaše
3. Křenová omáčka, vařené vejce, celozrnný knedlík

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: maru

    jídelníček
    Jak jste prosím docílili tak úžasného spotřebního koše? Zelenina 156%, ovoce 108 %. V jídelníčku naprosto postrádám výběr salátů /mimo červené řepy, předpokládám sterilované/. Ovoce, mléčné výrobky, a co nápoje, mléko, ..?

    • Autor: MartaK

      Re: jídelníček
      Dobrý den Maru, díky za hodnocení.Se zeleninou ve spotřebním koši opravdu nemáme problém, protože máme salátový bufet, ve kterém mají naši strávníci výběr ze tří druhů salátů. Dále mají denně k dispozici čaj, ovocné nápoje, pramenitou vodu. Jednou týdně také mléko, popř ochucené mléko. V našem spotřebním koši máme největší problém s mlékem a mléčnými výrobky. Hodně úspěchů při sestavování jídelního lístku všem.