Pondělí
Přesnídávka: žemle, tvarohová pomazánka, mrkev, káva Caro
Polévka: krupicová s kořenovou zeleninou
Oběd: smažený květák, brambor, obloha, čaj Lemona
Svačina: chléb, pomazánka ze 3 druhů sýra, rajče, mošt
Úterý
Přesnídávka: chléb, pomazánka rybičková, okurek, čaj šípkový
Polévka: z míchaných luštěnin
Oběd: rizoto s masem a zeleninkou, sypané sýrem, džus
Svačina: chléb, pomazánkové máslo, kiwi, mléko
Středa
Přesnídávka: pečivo s máslem, ovocné mléko, pomeranč
Polévka: pórková
Oběd: frankfurtská pečeně, rýže – bulgur, hlávkový salát, čaj
Svačina: chléb, lučina s rajčaty, bílá káva
Čtvrtek
Přesnídávka: slunečnicový chléb, pomazánka cizrnová, čaj, kapie
Polévka: vývar s těstovinou
Oběd: svíčková omáčka, hovězí maso, houskový knedlík, čaj
Svačina: chléb, máslo, strouhaný sýr, rajče, mléko
Pátek
Přesnídávka: chléb, pomazánka vajíčková, mléko
Polévka: zeleninová s kapáním
Oběd: fazolový guláš, žitný chléb, čaj lesní směs
Svačina: rohlík s máslem, ovoce, jahodové mléko
Vedoucí školního stravování
Paní vedoucí se při sestavování tohoto jídelního lístku určitě snažila. Je v něm větší množství luštěnin – v přesnídávce, polévce i v hlavním jídle. Děti mají rády smažený květák i svíčkovou na smetaně, to si pochutnají. Ovšem vázne zde sestavení meníček do jednotlivých dnů po sobě jdoucích. V úterý máme rizoto, ve středu je to rýže nebo bulgur? Rýži nebo bulgur určitě stačí zařadit jednou v týdnu. A máme tady čtvrtek a pátek. Svíčkovou s houskovým knedlíkem a poté fazolový guláš s chlebem bych v žádném případě nezařadila hned po sobě. Obvykle střídáme brambory nebo rýži s kynutými knedlíky, těstovinami nebo chlebem, tzn. přílohami, které obsahují mouku. Ještě mně (a určitě nejenom mně) chybí informace, jaký druh masa pokrájely paní kuchařky do rizota nebo do fazolového guláše. Bylo to vepřové, kuřecí nebo krůtí? Z čeho paní kuchařky připravily čtvrteční vývar s těstovinou? Nebude v tomto jídelníčku dětem chybět něco sladkého? Mohla by to být jáhlová kaše s ovocem na přesnídávku, případně ovocný jogurt s müsli nebo tvarohový krém se zakysanou smetanou na odpoledne.
Nutriční terapeutka
V jídelníčku chybí střídání chutě slané a sladké. Téměř po celý týden jsou podávány slané pokrmy. Není třeba se bát zařazení vhodně sestavených sladkých pokrmů, na dopolední i odpolední svačinu se to hodí. Také ovoce je v jídelníčku málo, v pondělí a čtvrtek chybí úplně. Ovoce by mělo být podáváno dětem každý den. Na svačiny převládá chléb, v některé dny se dokonce vyskytuje dopoledne i odpoledne. Chybí tak pestrost ve výběru pečiva. Pondělní obědové menu je bezmasé, což je v naprostém pořádku. Také lze ocenit dobrou kombinaci polévek k hlavním chodům. Zejména v pátek, kdy je k obědu podáván hůře stravitelný hlavní pokrm (fazolový guláš), je zařazena lehká zeleninová polévka. Nabídka nápojů je pestrá, džus i mošt je vhodné kvůli obsahu cukru a organických kyselin, které mohou poškodit zubní sklovinu, dostatečně ředit.