Lokalita jídelny: Středočeský kraj, Příbram
Vaříme pro: Stravují se zde žáci a učitelé ZŠ Příbram, studenti a učitelé z detašovaného pracoviště Gymnázia Příbram i cizí strávníci. Připravujeme obědy k vývozu pro Základní školu z Dobříše.
Počet obědů: cca 850 – 900 obědů, z toho cca 150 obědů je určeno pro vývoz
Místnosti: V přízemí se nachází suchý sklad, sklad brambor a kořenové zeleniny, hrubá příprava zeleniny, mrazící box pro maso, chladící boxy pro mléčné výrobky, mrazící box pro zeleninu.
V prvním patře, kde se vaří, se nachází tunelová myčka, 3 konvektomaty, 2 kotle větší, 2 kotle menší, 2 pánve větší, 2 pánve menší, 2 sporáky, fritéza. Samozřejmě zde nechybí chladící a mrazící kapacity a přípravny pro zeleninu a maso.
Počet zaměstnanců: 10
Pitný režim: Podávány jsou pouze neslazené nápoje v podobě vody, vody s citrónem, vody s bylinkami, čaje a mléka
Informace k jídelníčku: Představuji vám jídelníček za měsíc květen 2024, kde byla více začleněna „ Jídla na přání“ dětí, na základě školní ankety.
Čtvrtek
Polévka: Celerová se sýrem (01, 01a, 07, 09)
Oběd 1: Kuřecí ragú, jasmínová rýže, májový salátek (01, 01a)
Oběd 2: Palačinky s tvarohem a třešněmi, májový salátek (01, 01a, 03, 07)
Pátek
Polévka: Zeleninový vývar s těstovinou (01, 01a, 09)
Oběd 1: Chilli con carne, chléb, ovoce (01, 01a, 03, 07)
Oběd 2: Míchaný salát CAPRI (rajčata, vejce, ledový salát, fazolové lusky, bagetka) (01, 01a, 03, 07)
Pondělí
Polévka: Hrstková (01, 01a, 09)
Oběd 1: Tagliatelle s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou,
ovoce/zelenina (01, 01a, 03, 07)
Oběd 2: Halušky s bryndzou a slaninou, zelný salát,
ovoce/zelenina (01, 01a, 03, 07)
Úterý
Polévka: Špenátová jemná (01, 01a, 07)
Oběd 1: Filé z mořské tresky na bylinkách, bramborová kaše,
výběr salátů (01, 01a, 07)
Oběd 2: Vepřová játra na cibulce, rýže, výběr salátů (01, 01a,
07)
Středa
SVÁTEK
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová jarní (01, 01a, 09)
Oběd 1: Čočka po francouzsku s bagetkou, zeleninový salát (01,
01a, 03, 07)
Oběd 2: Kuřecí prsa na žampionech, rýže, zeleninový salát (01,
01a, 07)
Pátek
Polévka: Středomořská rybí (01, 01a, 04)
Oběd 1: Vepřové po provensálsku, bramborovo-brokolicové pyré,
moučník (01, 01a, 07)
Oběd 2: Těstovinový salát s tuňákem, kukuřicí a hráškem,
moučník (01, 01a, 03, 04, 07)
Pondělí
Polévka: Zeleninová krémová (01, 01a, 07)
Oběd 1: Jahodové knedlíky s tvarohem, zelenina (01, 01a, 03, 07)
Oběd 2: Řecký guláš, celozrnný kuskus, zelenina (01, 01a, 03)
Úterý
Polévka: Z adzuki fazolí (01, 01a)
Oběd 1: Květákové placičky se sýrem, brambory, dip,
zeleninový salát (01, 01a, 03, 07)
Oběd 2: Kuřecí prsa pečená, zelené fazolky se slaninou,
zeleninový salát (01, 01a)
Středa
Polévka: Vývar s krupicovými noky (01, 01a, 03, 07)
Oběd 1: Mexické fazole s krůtím masem, chléb, ovoce/zelenina (01, 01a, 03, 07)
Oběd 2: Bulgureto s vepřovým masem a zeleninou, sýr,
ovoce/zelenina (01, 01a, 03, 07)
Čtvrtek
Polévka: Rybí s pórkem (01, 01a, 04)
Oběd 1: Na přání: Kuřecí špíz, šťouchané brambory s pažitkou,
zeleninový salát (01, 01a)
Oběd 2: Na přání: Asijské nudle s vepřovým masem a zeleninou,
zeleninový salát (01, 01a, 03, 06, 07)
Pátek
Polévka: Květáková (01, 01a, 07)
Oběd 1: Mašličky s vepřovým masem po italsku, ovocný jogurt (01,
01a, 03, 07)
Oběd 2: Losos kisuč, zelenina julienne, ovocný jogurt (07)
Pondělí
Polévka: Hrášková krémová (01, 01a, 07)
Oběd 1: Kuřecí perkelt, vrtulky, ovoce/zelenina (01, 01a, 07)
Oběd 2: Na přání : Kebab, pitta chléb, tzatziki, ovoce/zelenina (01, 01a, 03, 07)
Úterý
Polévka: Jáhlová se zeleninou (01, 01a, 09)
Oběd 1: Rybí filé zapečené se sýrem, brambory, zeleninový salát (03, 04, 07, 09)
Oběd 2: Špecle s krůtím masem a omáčkou z lesních hub,
zeleninový salát (01, 01a, 03, 07)
Středa
Polévka: Bramboračka (01, 01a, 07)
Oběd 1: Tarhoňové rizoto s kuřecím masem a sombrero zeleninou,
výběr salátů (01, 01a)
Oběd 2: Cizrnové kari s kokosovým mlékem, rýže, výběr salátů
Čtvrtek
Polévka: Celerová (01, 01a, 09)
Oběd 1: Hovězí na kořenové zelenině, bramborová kaše,
puding s ovocným přelivem (01, 01a, 07)
Oběd 2: Na přání: Cobb salát (ledový salát, kuřecí maso, vejce),
bagetka, puding s ovocným přelivem (01, 01a, 03, 07)
Pátek
Polévka: Slovenská fazolová (01, 01a)
Oběd 1: Vepřové nudličky po čínsku, zeleninová rýže, salát (01,
01a)
Oběd 2: Zveřinová guláš, karlovarský knedlík, salát (01, 01a,
03, 07)
Pondělí
Polévka: Kmínová s vejcem (01, 01a, 03, 09)
Oběd 1: Špagety s boloňskou omáčkou z červené čočky a zeleniny,
výběr sýrů, moučník (01, 01a, 03, 07, 09)
Oběd 2: Králík na zelenině, bramborový knedlík, moučník (01,
01a, 03, 07, 09)
Úterý
Polévka: Kulajda (01, 01a, 03, 07)
Oběd 1: Čevabčiči, brambory, ajvar, hořčice, zeleninový salát (01, 01a, 07)
Oběd 2: Na přání: Tortilla s kuřecím masem a zeleninou,
zeleninový salát (01, 01a, 03, 07)
Středa
Polévka: Sicilská rybí (01, 01a, 04, 07)
Oběd 1: Na přání: Vepřové výpečky, houskový knedlík, zelí,
ovoce (01, 01a, 03, 07)
Oběd 2: Zeleninové rizoto s pohankou, vejcem a sýrem feta,
ovoce (01, 01a, 07)
Čtvrtek
Polévka: Čočkovo-česneková (01, 01a, 03, 07)
Oběd 1: Krůtí kousky na středomořské zelenině, šťouchané brambory, šlehaný tvaroh (01, 01a, 03, 07)
Oběd 2: Okouník zlatavý, bulgurový salát, šlehaný tvaroh (01,
01a, 03, 04, 07)
Pátek
Polévka: Vývar s těstovinou ZOO (01, 01a, 03, 07)
Oběd 1: Kuřecí nudličky na medu od médi Brumíka, rýže,
Edíkův oblíbený mrkvovo – jablečný salátek (01, 01a, 07)
Oběd 2: Jehněčí na rozmarýnu, bramborová kaše, zeleninový salát (01, 01a, 04, 07)