Pondělí
16. 3. 2009
Svačina: Rohlík se sýrovou pomazánkou,čaj
Polévka: Pórková s krupicí
Hlavní chod: Pašticada na trogirský způsob (Chorvatsko), rýže dušená, zel.salát, čaj
– pašticada = kombinace hovězího masa se zeleninou a bylinkami, doplněná rajčatovým protlakem a celerovými nudličkami
Úterý
17. 3. 2009
Svačina: Jablečný koláč s drobenkou, kakao
Polévka: Ze směsi luštěnin
Hlavní chod: Krůtí řízek naruby (Česko), bramborová kaše, kompot, čaj
– řízek naruby = tradiční český řízek obalovaný v trojobalu v opačném pořadí
Středa
18. 3. 2009
Svačina: Chléb s tvarohem a pórem, čaj
Polévka: Slepičí s rýží
Hlavní chod: Mexická pánev (Mexiko), chléb, ovoce, minerálka
– mexická pánev = luštěninový pokrm s vepřovým masem a zeleninou
Čtvrtek
19. 3. 2009
Svačina: Rohlík s játrovkou, čaj
Polévka: Kapustnica s klobásou
Hlavní chod: Bačovy halušky s uzeným sýrem (Slovensko), zeleninový salát, ovoce, džus, moučník
– bačovy halušky = bramborové halušky s uzeným sýrem a slaninou sypané pažitkou
Pátek
20. 3. 2009
Svačina: Chléb s máslem a vajíčkem, čaj
Polévka: Zeleninová se sýrovým kapáním
Hlavní chod: Pasticio s těstovinami penne (Řecko), mošt
– pasticio – patří mezi nejoblíbenější řecké pokrmy. Jedná se o zapečené těstoviny prokládané okořeněným masem a zeleninou a zapečené se sýrem.