Pondělí
Přesnídávka: biskvit, pomazánka z cottage, paprika, kakao, zeleninový talíř
Pběd: polévka špenátová s opraženou houskou, hovězí plátek na tymiánu, jáhlová rýže, kompot, pitná voda
Svačina: žitný chléb s máslem, ředkvička, mléko
Úterý
Přesnídávka: kukuřičná kostka, pomazánka pikantní, strouhaná mrkev, káva, ovoce
Oběd: polévka sýrová se strouháním, zeleninový nákyp, bramborová kaše, okurkový salát, multivitamínový čaj
Svačina: slezský chléb, pomazánka z tresčích jater, okurka, ovocný čaj
Středa
Přesnídávka: kváskový chléb, pomazánka kapiová s vejcem, malcao, ovoce
Oběd: polévka zeleninová s bulgurem, fazolový guláš s vepřovým masem, podmáslový chléb, 100% džus Tropico
Svačina: čokobiskvit, mléko
Čtvrtek
Přesnídávka: ovocný jogurt, cornflex, šípkový čaj, ovocný talíř
Oběd: polévka z vaječné jíšky, milé filé, vařené brambory, ledový salát, jahodový čaj
Svačina: chléb obilovit, pomazánka z pečeného krůtího masa, okurka, mléko
Pátek
Přesnídávka: žitný chléb, pomazánka tvarohová se zeleninou, rajče, kakao, ovoce
Oběd: polévka kyselica, maminčino kuře, tarhoňa, salát z červené řepy s mandarinkami a medem, bylinkový čaj
Svačina: vánočka s mandlemi, mléko
Vedoucí školního stravování
Velmi hezky sestavený jídelníček. Když začneme přesnídávkami, jsou pestré – sýrová, zeleninová, vaječná, tvarohová, jogurt s cornflexem, vše doplněné kouskem zeleniny. Také nápojů je podáváno více druhů – kakao, malcao, káva, mléko, různé druhy čajů, pitná voda i 100% džus. Z ovocných a zeleninových talířů si děti mohou vybrat podle chuti a od kamarádů u stolečku se lépe naučí jíst i to, co jim zatím nechutná. Polévky jsou vhodně zvolené k hlavním jídlům. Jídelníček také obsahuje různé druhy masa. Z příloh se mně líbí zařazení jáhlové rýže nebo tarhoně. Také doplňky jsou pestré, dvakrát čerstvý zeleninový salát, netradiční je salát z červené řepy s mandarinkou a medem a sladký kompot je vhodně doplněný jenom pitnou vodou.
Nutriční terapeutka
Jídelní lístek, kterému není co vytknout. Z pohlednu nutriční kvality je na velmi vysoké úrovni. Během týdne se vystřídají slané a sladké chutě svačin. V jeden den je správně zachován princip celého bezmasého menu na oběd. Pitný režim je velmi pestrý, stejně tak nabídka ovoce a zeleniny – důležitého zdroje vitaminu C. Výběr pečiva i příloh není rozhodně nuda, naopak jsou použity takové, které je do jídelníčků ve školním stravování velmi vhodné zařazovat, a to pro jejich cenný obsah vitaminů, minerálních látek a vlákniny (konkrétně bulgur, jáhly, žitné pečivo). Čtvrteční oběd by se mohl zdát barevně fádní, nicméně zelená barva ledového salátu meníčku dodá na barevnosti. Tresčí játra použitá do pomazánky jsou výborným zdrojem vitaminu D, který je pro děti v podzimním období velmi důležitý nejen pro podporu imunity.