Přeskočit na obsah
Online konference hromadného stravování 2024

Online konference hromadného stravování 2024

14. listopadu 2024 | 8:00-11:30


Certifikát
Studijní materiály

O webináři

Srdečně vás zveme na nadcházející online školení.

Program se bude soustředit na mnoho témat ze světa školního stravování. Součástí školení budou i vystoupení plné inspirace, novinek a rozhovory s vedoucími pracovníky zajímavých školních jídelen.

  • diskusi s Mgr. Alenou Strosserovou: Diety a spotřební koš ve školních jídelnách
  • rozhovor s vedoucím Břetislavem Fialou: Čím se odlišuje školní jídelna ZŠ Jablonec nad Nisou?
  • rozhovor s ředitelkou ZŠ Města Touškov a vedoucí jídelny: Jak může i školní jídelna v malém městě rozvíjet doplňkovou činnost?
  • diskusi s Ing. Lucií Janotovou, Ph.D.: Jaké legislativní (hygienické) novinky se týkají stravovacích provozů školních jídelen 
  • inspirativní partnerské příspěvky.

Datum školení : 14. listopadu 2024 

Začátek školení: 8:00 hod

Předpokládaný konec školení: 11:30 hod

Účast: zdarma  

Každý účastník obdrží osvědčení o online školení 

Po dobu 14 dnů budete mít k dispozici záznam 

*Změna programu vyhrazena. 

Diskuse s Mgr. Alenou Strosserovou: Diety a spotřební koš ve školních jídelnách 

Jste nová ve školní jídelně a zvažujete zavedení dietního stravování? Nebo máte otázky ohledně správného plnění spotřebního koše? Připojte se k diskusi s Mgr. Alenou Strosserovou, zkušenou nutriční terapeutkou a odbornicí na školní stravování. Dozvíte se, jak zavádět dietní stravování podle platné metodiky a zároveň optimalizovat spotřební koš, s důrazem na aktuální výživové trendy  
a potřeby dětí. 

Čím se odlišuje školní jídelna ZŠ Jablonec nad Nisou? Rozhovor s vedoucím Břetislavem Fialou Majerem 

Zajímá vás, jak fungují jiné školní jídelny a hledáte inspiraci pro tu svou? Školní jídelna při ZŠ Jablonec nad Nisou se v mnoha ohledech liší díky unikátním zkušenostem z podnikání, inovativnímu přístupu ke své práci, ve které vidí poslání, a odvaze nebát se nových věcí a technologií. Vedoucí jídelny Břetislav Fiala Majer nám v rozhovoru přiblíží, čím se jejich jídelna odlišuje od ostatních a jaké inovace plánují, které by mohly sloužit jako inspirace i pro další školní provozy. 

Jak může i školní jídelna v malém městě rozvíjet doplňkovou činnost? Rozhovor s ředitelkou ZŠ Města Touškov a vedoucí jídelny 

V mnoha školách platí, že pokud školní jídelna funguje bez problémů, vedení školy se o její provoz příliš nezajímá. To však není případ ZŠ Města Touškov, kde se do chodu jídelny aktivně zapojuje i ředitelka školy Mgr. et Bc. Dagmar Mezerová. Společně s vedoucí školní jídelny Štěpánkou Chmelíkovou nám v rozhovoru přiblíží, jak i menší školní jídelna na maloměstě dokáže rozvíjet úspěšnou doplňkovou činnost, která tvoří téměř 35 % její produkce. 

Diskuse s Ing. Lucií Janotovou, Ph.D. na téma jaké legislativní (hygienické) novinky se týkají stravovacích provozů školních jídelen 

Hlavním tématem diskuse bude posouzení rizik vnitřních vodovodů z hlediska rizika přítomnosti olova v pitné vodě. Koho se tato povinnost týká, co obnáší a do kdy musí být výsledky nám přijde říci Ing. Lucie Janotová, Ph.D., odbornice na bezpečnost potravin.


Termín: 14.11.2024

Čas: 8:00

Délka: 210 min

Osvědčení: Ano

Nutná účast pro osvědčení: 220 min

Závěrečný test: Ne

Záznam k dispozici do: neomezeně

Cena: 0 Kč

Technické požadavky a často kladené dotazy.