Přeskočit na obsah
Teorie a praxe spotřebního koše

Teorie a praxe spotřebního koše


Studijní materiály

O kurzu

Kurz popisuje vše potřebné pro plnění výživových norem ve školním stravování a přináší řadu praktických zkušeností, jak toho dosáhnout.
Po úvodní lekci, která seznamuje s potřebnou legislativou, kurz podrobně rozebírá výživové normy a věnuje se i odvození norem pro situace, které nejsou ve vyhlášce popsány. Seznamuje s údaji, které jsou nutné pro objektivní výpočet, a rozebírá to, zda mohou tzv. společné výdejky zkreslit výživové normy. Ukazuje také techniky a postupy, jak rychle najít chyby ve výsledcích. Obsáhlá část je věnována zařazení potravin do skupin a volbě vhodných koeficientů.
Rozsáhlá závěrečná lekce kurzu seznamuje posluchače s vlivem Nutričního doporučení na spotřební koš a přináší praktické rady, zkušenosti a příklady dobré praxe z těch jídelen, které spotřební koš plní úspěšně. Ukazuje, že k tomu nestačí jen vhodné potraviny, jídla a technologické postupy přípravy, musí se přidat také určitá znalost psychologie, vhodné organizační postupy, komunikace se strávníky, zajištění zpětné vazby, výchovné úsilí jídelny apod.
Kurz je určen pro všechny, kdo se potřebují seznámit s výživovými normami ve školním stravování.

Součástí kurzu: video, učební materiál

Délka videa: 166 minut

Kurzy jsou přístupné po dobu 14 dnů od přijetí účastnického poplatku.

Délka: 166 min

Osvědčení: Ne

Závěrečný test: Ne

Cena: 590 Kč

Technické požadavky a často kladené dotazy.

Ukázka materiálů