Přeskočit na obsah
Vydáno #17 pro školní jídelny

Vydáno #17 pro školní jídelny


O dílu Vydáno

Patříte-li mezi naše pravidelné čtenáře, pak víte, že pro vás kromě článků natáčíme také video rozhovory, které znáte pod názvem Vydáno pro školní jídelny. V novém roce jsme tento formát trochu pozměnili, zrychlili a osvěžili.

Dnes vám představujeme „první díl“, který jsme natočili v souvislosti s tématem, jež se čím dál častěji objevuje ve spojení se školními jídelnami. Jedná se o bufetové neboli samoobslužné stravování ve školních jídelnách.

O souvislostech připravovaných témat budeme vždy diskutovat společně s Mgr. Jiřím Plzákem, který se v oblasti školního stravování pohybuje již více než 20 let. Setkat se s ním můžete také na přednáškách týkajících se nejen hygieny a HACCP. Je kmenovým zaměstnancem Jídelen.cza aktuálně se nejvíce věnuje poradenství a vzdělávacím aktivitám pro školní jídelny.

Formu bufetového stravování v Česku zatím využívá jen hrstka jídelen, ale jedná se o způsob, který začíná čím dál více rezonovat v prostředí školního stravování. Zájem o přechod z klasického výdeje na tento bufetový způsob se objevuje v několika jídelnách, které se s námi o tuto myšlenku podělily.

Výhody i nevýhody tohoto způsobu stravování jsme podrobně rozebrali přímo ve videu.