Přeskočit na obsah
Vydáno #21 pro školní jídelny

Vydáno #21 pro školní jídelny


O dílu Vydáno

O bufetovém výdeji se mluví už delší dobu – jedni ho považují za cestu k větší samostatnosti dětí, druzí za organizační noční můru. Jak ale skutečně vypadá, když se školní jídelna rozhodne bufetový výdej vyzkoušet? Co všechno je potřeba promyslet, jaké změny zavést a jaké zkušenosti si z toho odnést? O praktickém testu bufetového výdeje mluvíme v novém dílu pořadu Vydáno s Bc. Renátou Černou, DiS., vedoucí školní jídelny v Dobřanech u Plzně.

Bufetový výdej – pojem, který v posledních měsících rezonuje napříč školními jídelnami. Mnohé vedoucí se ptají, jak by takový výdej mohl v jejich provozu fungovat, co by bylo potřeba změnit a zda se vůbec do podobného experimentu pustit.

V Dobřanech se rozhodli to zjistit prakticky. Renáta Černá se svým týmem zorganizovala zkoušku bufetového výdeje přímo ve své jídelně. Cílem bylo ověřit, jak reagují děti, kuchařky i organizace práce – a zda tento způsob výdeje může být realistickou cestou do budoucna.