Přeskočit na obsah

3 nové webináře a další osvědčená online školení na podzim 2022

Rádi byste se dozvěděli, jak ozdravit školní stravu, co dělat při všeobecném zdražování nebo jaké věci si ohlídat, abyste měli vše právně správně? Chcete získat odborné znalosti v dalších oblastech? Naše webináře Vám s tím pomohou.

Autor: Mgr. Michaela Divišová
redakce portálu Jídelny.cz

Na podzim 2022 jsme pro Vás opět přichystali řadu webinářů na téma hygieny, výživy, ekonomiky či práva ve školní jídelně. Těšit se můžete mimo jiné také na 3 novinky, které se dotknou aktuálního tématu zdražování ve školních jídelnách, věnovat se budeme i ozdravění stravy či školnímu stravování v legislativě a v praxi.

Novinka č. 1 – Ozdravění školního stravování

Nutriční terapeutka Vám na tomto webináři prozradí, jak se to má s polotovary, se „zdravými“ nápoji z ovoce, s fermentovanými potravinami a nakličováním semen. Dozvíte se, jak méně solit a čím nahrazovat sůl v pokrmech, či které tuky používat při přípravě pokrmů a které raději omezovat. Zaměříme se na význam ořechů a semen a jejich možné zařazení ve školním stravování. Doporučíme, jak vhodně sestavovat bezmasá menu, aby odpovídala současným trendům a zároveň byla pro Vaše strávníky nutričně hodnotná a vyvážená. Podrobnosti

Novinka č. 2 – Zdražování ve školních jídelnách. Jak na to?

Uvažujete o zvýšení cen stravného, ale máte z něj zároveň obavy? Tento webinář Vám předvede, jak analyzovat potřebné informace a jak v konkrétních situacích rozhodnout, zda zdražit, a o kolik. Dozvíte se více o kalkulaci cen stravného a o aktuálních cenách ve školních jídelnách. Ukážeme také možnosti úsporného používání potravin a zařazování levných jídel do jídelníčku. Závěrem se podělíme o zkušenosti, jak se na zdražení připravit a jak o něm komunikovat se strávníky. Podrobnosti

Novinka č. 3 – Školní stravování v legislativě a v praxi

Tématem tohoto webináře jsou základní právní předpisy pro školní stravování – zákon č. 561/2004 Sb. a vyhláška č. 107/2005 Sb. Rozebereme si, komu přesně je školní stravování poskytováno a jaký je rozsah jeho služeb, za jakých podmínek lze poskytovat dietní režim, předložíme informace k úplatě za školní stravování či ke spotřebnímu koši a finančním limitům na nákup potravin. Dotkneme se také stravování zaměstnanců a provozování doplňkové činnosti. Podrobnosti

Více o HACCP a spotřebním koši

V zářijovém dílu našeho pořadu Vydáno pro školní jídelny jste se hodně ptali na témata spojená s HACCP. Pro ty, kteří by se o něm rádi dozvěděli více, máme připravený webinář Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž. Projděte si s námi vzory možného zjednodušení tohoto systému a náměty, jak na to.

Řada nejasností provází také spotřební koš. Na webináři Spotřební koš od začátku do konce si ukážeme vše podstatné: kdy ho počítat a kdy ne; jak stanovit správné výživové normy; potřebné informace pro správný výpočet; jak hledat chyby ve výpočtu. Vyslechnete si také zkušenosti z praxe, tipy a rady, jak spotřební koš úspěšně naplnit.

Kompletní přehled webinářů na podzim 2022

Zmiňované webináře jsou však jen malou ukázkou toho, co vše jsme pro Vás letos na podzim pro pohodlné online proškolení připravili. Prohlédněte si souhrn všech nachystaných webinářů.

Říjen

21.10.2022 od 08:30                     Ozdravění školního stravování   Novinka
25.10.2022 od 08:00                     Příprava jídelníčků prakticky

Listopad

09.11.2022 od 08:00                     Zdražování ve školních jídelnách. Jak na to?   Novinka
11.11.2022 od 08:30                     Potravinové alergie a intolerance
15.11.2022 od 09:00                     Systém HACCP jako praktický pomocník a ne přítěž
15.11.2022 od 13:00                     Hygienické minimum
22.11.2022 od 08:00                     Spotřební koš od začátku do konce
23.11.2022 od 14:00                     Školní stravování v legislativě a v praxi   Novinka

Prosinec

07.12.2022 od 08:00                     Právní předpisy a financování ve školní jídelně
09.12.2022 od 08:30                     Bezmasé pokrmy ve školní jídelně prakticky
13.12.2022 od 08:00                     Zařazování potravin do spotřebního koše
14.12.2022 od 08:00                     Etikety výrobků a spotřební koš

Mgr. Michaela Divišová – redakce portálu Jídelny.cz

Autor: Mgr. Michaela Divišová
redakce portálu Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se