V průběhu posledních měsíců jsme pro vás připravili několik novinek. Některé podněty na jejich realizaci vychází z naší praxe, spousta podnětů však přichází přímo od vás. Ať už se jedná o vaši zpětnou vazbu k našim školením, o společné diskuze na konferencích, o vaše postřehy zaslané e-mailem či příspěvky napsané do diskuzních fór, vše nejen prakticky řešíme, ale zároveň si z toho bereme inspiraci pro další vylepšování a rozšiřování nabídky. Moc vám za vaše komentáře a připomínky děkujeme – a nyní se už pojďme podívat, v jaké novinky se přeměnily.
1. Nová témata webinářů
K již zavedené nabídce online školení průběžně sledujeme a vybíráme čtenářsky nejúspěšnější témata z práva, hygieny či výživy, která následně připravujeme formou nových webinářů. Už nyní v prosinci se tak můžete ponořit do tématu Nejčastější nedostatky v oblasti hygieny a správné výrobní praxe, na leden je již nachystána novinka Školské právo pro školní jídelny.
Od ledna pak pro vás chystáme další webinářové novinky například i z ekonomiky. Vše bude zveřejněno v přehledu našich akcí, kde naleznete odkaz na podrobnosti o každém z připravených webinářů, takže nezapomeňte stránku sledovat, ať vám neunikne žádné téma, o které se zajímáte.
2. E-kurz hygienického minima pro vedoucí
Vzhledem k tomu, že vedoucí jídelen potřebují v oblasti hygieny proškolení spíše z hlediska zákonů, vyhlášek a paragrafů, rozhodli jsme se původně jednotný e-kurz hygienického minima rozdělit na kurz pro vedoucí pracovníky a kurz pro kuchařský a pomocný personál.
Nově je v materiálech pro e-kurz hygienického minima pro vedoucí zahrnuto mnohem více informací přesně pro tuto pozici – zejména týkající se legislativy a doporučení k provozní a osobní hygieně v jídelně.
3. E-kurz hygienického minima pro kuchařky
Do našeho e-shopu jsme přidali nový e-kurz hygienického minima pro kuchařský a pomocný personál. Tento kurz je zaměřen na pracovníky v pozici kuchař/ka či pomocná síla v kuchyni. Probírají se v něm praktické dovednosti, které musí znát, ať už se jedná o osobní a provozní hygienu či informace ohledně možné nákazy strávníka z potravin. Zkrátka vše, co dělat od příjmu až po výdej, bez zbytečného zatěžování legislativou a paragrafy.
Materiály v tomto e-kurzu i otázky v závěrečném testu jsou tedy nastaveny tak, aby účastníci kurzu řešili opravdu jen ty oblasti, které ve své pozici musí z hlediska hygieny znát a dodržovat. Nový e-kurz je celkově navržen tak, aby jej bez problémů mohli využít i např. v dětských skupinách či mateřských centrech, kde sice nevaří, ale vzhledem k tomu, že vydávají jídla od externích dodavatelů, musí být ze zákona na hygienické minimum proškoleni.
4. Videozáznam z Krajských konferencí podzim 2021
Mnoho z vás si psalo o záznamy z Krajských konferencí hromadného stravování, které proběhly letos na podzim. Rozhodli jsme se tedy vašim požadavkům vyjít vstříc a nejzajímavější přednášky z konferencí vám zpřístupnit online.
Pokud jste nestihli Krajskou konferenci navštívit, nebo byste si odpřednášené informace rádi osvěžili, můžete si nyní vše v klidu projít z pohodlí domova. Informacemi nabité přednášky zaměřené na právo a ekonomiku ve školním stravování od našich zkušených lektorů jsou vám k dispozici jako videozáznam z Krajských konferencí hromadného stravování podzim 2021.
5. Kurz pro nové vedoucí i jako cyklus webinářů
Osvědčený kurz pro nové vedoucí školních jídelen jsme doplnili o možnost, že jej nově nastupující vedoucí mohou absolvovat také formou webinářů. Nyní si tedy „nováčci“ mohou vybrat, kterou z variant upřednostní.
Zbrusu nový „webinářový“ kurz pro nově nastupující vedoucí školních jídelen proběhne v lednu a v únoru 2022. Je rozdělen do 6 živých vysílání na téma ekonomika a management, kvalita, bezpečnost stravovacího provozu. Každou z tematických oblastí vede odborně kvalifikovaný lektor s mnohaletými zkušenostmi a bohatou praxí. Stejně jako u e-kurzu je toto online školení zakončeno závěrečným testem, po jehož úspěšném absolvování obdrží účastníci osvědčení.
Jak vidíte, novinek je celá řada. A rozhodně to jimi nekončí. Stále pracujeme na zdokonalování našich služeb tak, aby vám byly co nejvíce k užitku a co nejlépe použitelné ve vaší praxi, zkrátka aby informace, které od nás získáte, pro vás byly co nejpřínosnější. Děkujeme za vaši přízeň a moc nás těší vaše ohlasy.
Mgr. Michaela Divišová – redakce portálu Jídelny.cz
Diskuze