Chcete mít klidný spánek, že jako vedoucí školní jídelny děláte legislativně vše správně? Jak se v praxi projevují změny ve stravování zaměstnanců a je zájem o stravenkový paušál? Jak pracovat se spotřebním košem a plnit jej vhodnými potravinami? Jsou cukr a sůl opravdu tak špatné pro naše zdraví, nebo s nimi v kuchyni pouze nesprávně zacházíme? Jaká jsou aktuální nařízení v oblasti pracovního práva ve školských příspěvkových organizacích? Jak ve školní jídelně správně třídit odpady a kam s nimi? Co vše ve školní jídelně zohlednit při přípravě jednotlivých druhů dietního stravování? Právě na tyto otázky jednotlivé webináře odpovídají. Podívejte se, které konkrétně to jsou a kdy se jich můžete zúčastnit.
1. Povinnosti školní jídelny
Webinář, který vysíláme 26. dubna od 8:00, vás seznámí se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny. Pro velký zájem o toto téma jsme navýšili rozsah na 120 min (z původních 90 min). Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.
Podrobnosti a možnost přihlášení
2. Stravování zaměstnanců ve školských příspěvkových organizacích
Tento webinář podrobně rozebere zásadní změny v oblasti stravování zaměstnanců v příspěvkových organizacích. Podívá se blíže také na to, jak se tyto změny projevují v praxi a zdali je zájem o stravenkový paušál. Vysíláme 28. dubna od 14:00. Pozn. red.: Webinář je přesunut na 21. září od 14:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení
3. Plnění spotřebního koše vhodnými a kvalitními potravinami
Podívejte se s námi blíže na plnění spotřebního koše v praxi, a zároveň na to, jak dostat kvalitní a výživově hodnotné potraviny do jídelníčku dětí. Webinář se též zaměří na postoje dětských strávníků k výživě, k potravinám, jejich chuťovým vlastnostem a Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky. Živé vysílání proběhne 17. května od 8:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení
4. Jak sladit a solit ve školní jídelně
Jsou cukr a sůl opravdu tak velká „bílá zla“, nebo s nimi v kuchyni pouze nesprávně zacházíme? Webinář, který vysíláme 20. května od 8:30, přináší ověřené informace o vhodném slazení a solení – např. čím a jak moc sladit nápoje a pokrmy, jaké množství soli je vhodné pro různé věkové kategorie dětí, jakým způsobem množství soli ve školní jídelně omezit a jak ji vhodně nahradit.
Podrobnosti a možnost přihlášení
5. Pracovní právo ve školských příspěvkových organizacích
Na tomto webináři vás čeká přehledné shrnutí aktuální legislativy dané oblasti – ať už se zaměřením na vznik pracovního poměru, odměňování za práci, zařazení zaměstnanců do platových tříd či financování v oblasti školního stravování, s kterým je spjata i oblast rejstříku škol a školských zařízení (kapacity školní jídelny či školní jídelny – výdejny). Na programu 9. června od 14:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení
6. Odpady ve školní jídelně – nový zákon o odpadech
Řešení odpadů je nezbytností v každém stravovacím provozu, který by měl znát a plnit povinnosti původce odpadů. Co vše mezi odpady patří? Jak je správně třídit a kam s nimi? A jak vhodně zlikvidovat zbytky jídel? Projděte si s námi přehledně vše, co máte znát a zohledňovat. Speciálně o tento webinář jste si psali, zařadili jsme jej tedy proto znovu, a to 15. června od 13:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení
7. Dietní stravování ve školních jídelnách
Webinář vás seznámí s nejčastějšími druhy diet, které strávníci mohou mít – bezlepková, bezmléčná, šetřící nebo diabetická. Zaměří se na zásady přípravy jednotlivých druhů dietního stravování. A abychom pokryli opravdu co nejširší spektrum informací, rozšířili jsme rozsah webináře na 120 min (z původních 90 min). Vysíláme 17. června 2022 od 8:30.
Podrobnosti a možnost přihlášení
Mgr. Michaela Divišová – redakce portálu Jídelny.cz
Diskuze