Přeskočit na obsah

7 webinářů, které by na jaře 2022 neměly ujít vaší pozornosti

I konec dubna, květen a první polovina června jsou na webu Jídelny.cz zasvěceny mnoha hodnotným webinářům. Vybíráme sedm, které by zaručeně neměly uniknout vaší pozornosti – ať už aktuálností či pojetím probíraného tématu.

Autor: Michaela Divišová

Chcete mít klidný spánek, že jako vedoucí školní jídelny děláte legislativně vše správně? Jak se v praxi projevují změny ve stravování zaměstnanců a je zájem o stravenkový paušál? Jak pracovat se spotřebním košem a plnit jej vhodnými potravinami? Jsou cukr a sůl opravdu tak špatné pro naše zdraví, nebo s nimi v kuchyni pouze nesprávně zacházíme? Jaká jsou aktuální nařízení v oblasti pracovního práva ve školských příspěvkových organizacích? Jak ve školní jídelně správně třídit odpady a kam s nimi? Co vše ve školní jídelně zohlednit při přípravě jednotlivých druhů dietního stravování? Právě na tyto otázky jednotlivé webináře odpovídají. Podívejte se, které konkrétně to jsou a kdy se jich můžete zúčastnit.

1. Povinnosti školní jídelny

Webinář, který vysíláme 26. dubna od 8:00, vás seznámí se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny. Pro velký zájem o toto téma jsme navýšili rozsah na 120 min (z původních 90 min). Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.
Podrobnosti a možnost přihlášení

2. Stravování zaměstnanců ve školských příspěvkových organizacích

Tento webinář podrobně rozebere zásadní změny v oblasti stravování zaměstnanců v příspěvkových organizacích. Podívá se blíže také na to, jak se tyto změny projevují v praxi a zdali je zájem o stravenkový paušál. Vysíláme 28. dubna od 14:00. Pozn. red.: Webinář je přesunut na 21. září od 14:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení

3. Plnění spotřebního koše vhodnými a kvalitními potravinami

Podívejte se s námi blíže na plnění spotřebního koše v praxi, a zároveň na to, jak dostat kvalitní a výživově hodnotné potraviny do jídelníčku dětí. Webinář se též zaměří na postoje dětských strávníků k výživě, k potravinám, jejich chuťovým vlastnostem a Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky. Živé vysílání proběhne 17. května od 8:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení

4. Jak sladit a solit ve školní jídelně

Jsou cukr a sůl opravdu tak velká „bílá zla“, nebo s nimi v kuchyni pouze nesprávně zacházíme? Webinář, který vysíláme 20. května od 8:30, přináší ověřené informace o vhodném slazení a solení – např. čím a jak moc sladit nápoje a pokrmy, jaké množství soli je vhodné pro různé věkové kategorie dětí, jakým způsobem množství soli ve školní jídelně omezit a jak ji vhodně nahradit.
Podrobnosti a možnost přihlášení

5. Pracovní právo ve školských příspěvkových organizacích

Na tomto webináři vás čeká přehledné shrnutí aktuální legislativy dané oblasti – ať už se zaměřením na vznik pracovního poměru, odměňování za práci, zařazení zaměstnanců do platových tříd či financování v oblasti školního stravování, s kterým je spjata i oblast rejstříku škol a školských zařízení (kapacity školní jídelny či školní jídelny – výdejny). Na programu 9. června od 14:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení

6. Odpady ve školní jídelně – nový zákon o odpadech

Řešení odpadů je nezbytností v každém stravovacím provozu, který by měl znát a plnit povinnosti původce odpadů. Co vše mezi odpady patří? Jak je správně třídit a kam s nimi? A jak vhodně zlikvidovat zbytky jídel? Projděte si s námi přehledně vše, co máte znát a zohledňovat. Speciálně o tento webinář jste si psali, zařadili jsme jej tedy proto znovu, a to 15. června od 13:00.
Podrobnosti a možnost přihlášení

7. Dietní stravování ve školních jídelnách

Webinář vás seznámí s nejčastějšími druhy diet, které strávníci mohou mít – bezlepková, bezmléčná, šetřící nebo diabetická. Zaměří se na zásady přípravy jednotlivých druhů dietního stravování. A abychom pokryli opravdu co nejširší spektrum informací, rozšířili jsme rozsah webináře na 120 min (z původních 90 min). Vysíláme 17. června 2022 od 8:30.
Podrobnosti a možnost přihlášení

Mgr. Michaela Divišová – redakce portálu Jídelny.cz

Autor: Michaela Divišová

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se