Gastro Hradec
26.4.2003, Kongresové centrum ALDIS, Hradec Králové. Soutěže učňovských dovedností v oborech kuchař a cukrář, pódiová vystoupení učňů. Výstava exponátů pro veřejnost. Prezentace škol, veletrh dodavatelů. Celostátní seminář „Současnost a budoucnost škol s gastronomickým zaměřením“.
G+H
20.-23.5.2003, Výstaviště Brno. 1. mezinárodní veletrh gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování. Doprovodným programem bude mezinárodní gastronomická konference HORECA Speciál 2003 – organizovaná společností INCOMA Praha na aktuální témata spojená se vstupem ČR do EU.
Podle webových stránek BVV projevují o veletrh zájem nejen manageři velkých hotelových komplexů, ale i majitelé a provozovatelé menších restaurací a penzionů. Velký zájem je i ze strany veřejných stravovacích provozů, především školních jídelen a státních zařízení.
Součástí veletrhu bude i finále soutěže studentů středních škol s gastronomickým zaměřením GASTRO JUNIOR BRNO 2003 – NOWACO Cup. Finálová klání proběhnou ve dnech ve dnech 21. – 23. května 2003.
Zdravý životní styl a zdravá výživa
13. květen 2003, 9.00-12.30 hod., Pedagogické centrum Hradec Králové, Švendova ul., P.O.BOX 24, Hradec Králové, 500 03 (areálu Průmyslové školy stavební; od hl. nádraží ČD linka MHD č. 6, zastávka „Průmyslová škola“ na Pospíšilově ul.)
Odborný seminář pro vedoucí školních jídelen bude zaměřen na dvě témata: Nutriční hodnoty potravin a nedostatek jódu.
Školní stravování 2003
13.-15.5.2003, 20.-22.5.2003
Odborná konference pro vedoucí školních jídelen nabízí přednášky a diskusní příspěvky na tato lákavá a užitečná témata:
– Legislativa a její dosavadní a očekávané změny
– Nápoje a potraviny
– Výživa
– Současné provozní a ekonomické problémy školního stravování
– Strávníci a zaměstnanci
Zpracováno podle propagačních materiálů a pozvánek
Marie Ludvíková je externí redaktorkou portálu Jídelny.cz
Diskuze