K nadcházejícím krajským konferencích hromadného stravování přinášíme podrobnější popisy hlavních přednášek a odpoledního odborného školení.
Podzimní směs Jídelen.cz
Přehled změn a novinek na portálu Jídelny.cz. Nové aktivity portálu vycházejí jídelnám vstříc. Komunikace portálu s firemními subjekty, zákazníky a veřejností.
Přednášející: Jiří Plzák
Nové trendy ve společném stravování
Je nutné se bát „Éček“?
Bojujeme o strávníky
Spokojený strávník=základ úspěchu
Nová organizace práce
Mzda musí motivovat
Talíř 3. tisíciletí
Spotřební koš a jeho záludnosti
Kulinářské a technologické trendy
Ekonomika stravování
Zdravé a chutné pokrmy
Přednášející: Ing. Zdeněk Hladík
Mýty o školním stravování
Představení dvanácti dosud nepublikovaných častých mýtů o školním stravování se stručným komentářem a uvedením souvislostí. Několik z nich bude podrobeno právnímu rozboru s vysvětlením vhodných praktických postupů v podmínkách školní jídelny.
Přednášející: Ing. Vladimír Bureš
Požadavky na hygienu ve stravovacích službách
Seznamte se s „bezpodmínečně nutnými“ požadavky hygieny – základem pro přípravu bezpečných pokrmů!
Jaké jsou nejčastější nedostatky a problémy s dodržováním těchto požadavků?
Znáte požadavky na provozy, zařízení, na suroviny, dodržování teplotních řetězců a technologických postupů?
Víte, jaké jsou požadavky na školení zaměstnanců a jejich zdravotní stav?
Dodržujete osobní hygienu tak, jak se má?
Sanitace, postupy regulace škůdců, odpady.
(Podrobnější informace a praktické návody můžete získat v odpoledním kurzu Hygienického minima II.)
Přednášející: Ing. Lucie Janotová
Vedoucí sobě
Praktické zkušenosti z řízení školní jídelny nemůže získat nikdo, kdo v jídelně nepracoval. Žádný odborník z ministerstva, výzkumného ústavu či vysoké školy. Takové má pouze ten, kdo se denně v provozu jídelny pohybuje. Proto jsme na každou konferenci pozvali jednu zkušenou vedoucí jídelny, která Vás seznámí se svými poznatky, zkušenostmi a poradí Vám pár triků, které používá. Věříme, že následná diskuse bude velmi živá…
Přednášející: vedoucí jídelen
Školení hygienického minima II. díl
Požadavky na osoby pracující ve stravovacích službách
Chcete, aby úřední kontrola ve vašem provozu proběhla bez problémů? Co všechno k tomu musíte vědět? Jaké znalosti musíte mít?
- Onemocnění z potravin/pokrmů a jak jim předcházet
Nebezpečí a příčiny vzniku. Kontaminace potravin a jak jí zabránit. Víte, jaké jsou zdroje mikroorganismů a co potřebují k množení? Nedejte jim šanci! - Novinky vyplývající z legislativy EU
Chcete opustit „úplný“ systém HACCP? Využijte možnosti flexibilního přístupu podle legislativy EU. Jak realizovat vlastní řešení a přístupy k přípravě zdravotně nezávadných pokrmů? Jak uplatnit postupy založené na zásadách HACCP? - Správná výrobní a hygienická praxe
Co je to správná výrobní a hygienická praxe? Jak vytvořit odpovídající postupy? Víte, jak zjednodušit HACCP? - Nakládání s odpady
Jak bezpečně a správně nakládat s odpadem? Přednášející: Ing. Lucie Janotová
Diskuze