Pracujete v domovech pro seniory nebo v zařízeních, která celodenně pečují o nemocné a postižené? Připravujete stravu v domovech mládeže, v dětských domovech, ve studentských internátech a mateřských školách?
Pak právě pro vás je určeny semináře zaměřené na celodenní a dietní stravování dětí a seniorů. Zkušená nutriční terapeutka vás na nich seznámí s tím, jak vybírat vhodné potraviny a pokrmy, a doporučí vám postupy pro sestavování jídelníčků.
Kurzy jsou zařazeny do kreditního systému České asociace sester KK/1466/2016
Počet kreditů za účast na kurzu: 4 (podmínkou je účast na celém kurzu)
Odborný kurz je určen pro vedoucí pracovníky stravovacích provozů, kuchařky a kuchaře, nutriční terapeuty, asistenty ochrany veřejného zdraví, zdravotně sociální pracovníky, všeobecné sestry.
Program
08:30 – 09:00 | Prezence |
09:00 – 09:10 | Zahájení kurzu – Jídelny.cz |
09:10 – 10:10 | Celodenní stravování seniorů |
10:10 – 10:20 | Informačně propagační blok |
10:20 – 10:30 | Přestávka na kávu |
10:30 – 11:30 | Dietní stravování seniorů |
11:30 – 11:40 | Informačně propagační blok |
11:40 – 12:10 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:10 – 13:10 | Celodenní stravování dětí |
13:10 – 13:25 | Odpolední přestávka |
13:25 – 14:25 | Dietní stravování dětí |
Změna programu vyhrazena.
Celodenní stravování seniorů
- specifika výživy seniorů,
- hlavní faktory ovlivňující stravování seniorů,
- problematické nutrienty,
- důležité zásady při sestavování jídelního lístku pro seniory,
- výběr vhodných potravin a pokrmů,
- úprava konzistence stravy,
- ukázky jídelníčku,
- doporučení a praxe.
Dietní stravování seniorů
- nejčastější diety a hlavní zásady při tvorbě diet pro seniory,
- výběr vhodných potravin a pokrmů,
- sestavování jídelníčku,
- šetřící versus žlučníková dieta,
- dieta při diabetes mellitus 2. typu,
- dieta při laktózové intoleranci,
- dieta při léčbě Warfarinem.
Celodenní stravování dětí
- specifika výživy dětí,
- nejvýznamnější rozdíly ve stravování dětí a dospělých
- důležité zásady při sestavování celodenního jídelního lístku pro děti,
- s ohledem na spotřební koš a nutriční doporučení,
- výběr vhodných potravin a pokrmů,
- ukázky jídelníčku.
Dietní stavování dětí
- nejčastější diety a hlavní zásady při tvorbě diet pro dětské strávníky,
- výběr vhodných potravin a pokrmů,
- diety a školní stravování – legislativa, praxe,
- sestavování jídelníčku,
- bezlepková dieta,
- alergeny a eliminační diety (např. dieta při alergii na bílkovinu kravského mléka),
- dieta při diabetes mellitus 1. typu,
- šetřící dieta.
Přednášející
Mgr. Jana Petrová: Nutriční terapeutka, Litomyšlská nemocnice
Pracuje jako nutriční terapeut v nemocnici v Litomyšli a vypomáhá v domovech pro seniory sestavovat pestré a nutričně vyvážené jídelní lístky. Věnuje se také poradenství při snižování nadváhy, hodnotí jídelní lístky školních jídelen a přednáší o výživě na konferencích v ČR i v zahraničí.
Kdy a kde se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
06.09.2016 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
07.09.2016 | Hradec Králové | Kulturní středisko Médium, Jana Masaryka 605 | mapa |
08.09.2016 | Praha 8 | Hotel Čechie Praha a.s., U Sluncové 618 | mapa |
12.09.2016 | Ostrava | Dům kultury Akord Ostrava-Zábřeh, s.r.o., náměstí SNP 2012/1 | mapa |
13.09.2016 | Olomouc | BEA centrum Olomouc, tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
14.09.2016 | Zlín, Příluky | Střední zdravotnická škola, Broučkova 372 | mapa |
15.09.2016 | Brno | Základní škola Brno, Čejkovická 10 | mapa |
20.09.2016 | České Budějovice | Střední škola polytechnická, Nerudova 59 | mapa |
21.09.2016 | Plzeň | Změna! Green Gondola hotel, Pallova 12 | mapa |
Upozorňujeme na změnu místa konání v Plzni: původní prostory v Centru Éčko, Guldenerova 2657/17 byly nahrazeny sálem Green Gondola hotel, Pallova 12.
Účastnický poplatek
Vstupné na odborný kurz činí 650 Kč.
Počet účastníků je omezen, proto si, prosím, rezervujte včas svou účast.
Podrobnosti rezervace
- Na kurz je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání kurzu převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, kdy variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním elektronické přihlášky. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě (PDF) na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Potvrzení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 3 pracovní dny před zahájením kurzu. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze elektronickou poštou (e-mail: info@jidelny.cz). Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici na telefonním čísle 731 331 095 od 8:00 do 11:30 hod nebo na info@jidelny.cz.
Základy výživy pro stravovací provozy Kniha právě pro vás! Obsahuje věcné informace doplněné o příklady z praxe. Slouží ke snadné orientaci v poznatcích o výživě. Věnuje se stravování žáků, dětí s dietou, nemocných, sportujících a seniorů.Prodejní cena: 335 Kč včetně DPH >>> Objednat |
Diskuze