Začátkem ledna budou nastupovat do práce vaše nové kolegyně, vedoucí jídelen i kuchařky, a budete jim muset předat spoustu informací. Možná ale i vy budete zahajovat působení na novém pracovišti a po týdnu odpočinku si budete chtít zopakovat některé důležité informace, které jsou pro školní stravování velmi potřebné.
Společnost Jídelny.cz připravila několik školení, které vám i vašim novým kolegyním mohou pomoci.
Hygienické minimum a odpady ve školní jídelně
Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci ve stravovacím provozu vědět a dodržovat. Seminář je určen jak pro nové (začínající), tak pro ostřílené pracovníky z provozu.
První část – Hygienické minimum – se bude zabývat bezpečnou manipulací s potravinami. Proberete si základní požadavky osobní i provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe i v souvislosti s manipulací s alergeny, dále základní znalosti o mikroorganismech a dozvíte se, jak předcházet tomu, aby způsobily onemocnění strávníků.
Druhá část bude zaměřena na Odpady ve školní jídelně – jak třídit odpady a kam s nimi, jak správně likvidovat odpad. Téměř při každé činnosti ve stravovacím provozu vznikají odpady. Víte, jaké všechny to jsou, jak je správně třídit a kam s nimi? Znáte, jaké máte povinnosti jako původce odpadů? A jste si jisti, že všechny povinnosti plníte (např. vedení průběžné evidence odpadů, označení provozovny identifikačním číslem tzv. IČP)? Předáváte odpady jen oprávněným osobám a víte, kdo takovou je? Seminář přináší odpovědi na otázky, co se má udělat s odpadem před jeho vyhozením, jak správně likvidovat zbytky jídel, a mnoho dalších informací.
Konkrétní dotazy je možno zapsat do přihlášky do kolonky POZNÁMKA nebo zaslat na e-mail: info@jidelny.cz do 7. 1. 2019.
Lektorkou je Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Termíny:
14. 1. 2019, od 08:45 hod do 12:30 hod, Praha, 1. VOX a.s., učebna Beta, Senovážné náměstí 978/23 *ZRUŠENO
17. 1. 2019, od 09:45 hod do 13:30 hod, Plzeň, Školicí centrum VIS Plzeň, učebna C, Farského 14 *ZRUŠENO
Kurz pro nové vedoucí školní jídelny
Nastupujete nově na pozici vedoucí školní jídelny a potřebujete se dozvědět souhrn nejvýznamnějších informací, které budete pro řízení jídelny potřebovat? Pak právě pro vás je určen tento kurz.
Co se na kurzu dozvíte?
- Co to je školní jídelna
- Co je důležité nezanedbat při převzetí jídelny
- Hygiena, sanitace a bezpečnost stravovacího provozu – na co se zaměřit
- Kontrola ekonomiky provozu
- Jak na řízení školní jídelny
- Co to je kvalita stravovacího provozu
- Nejdůležitější legislativa pro stravovací provozy
Lektoři:
- Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol s r. o.
- Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.
- Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.
Termíny:
15.–16. 1. 2019 Brno, Střední škola polytechnická, Jílová 164/36g *ZRUŠENO
16.–17. 1. 2019 Praha, Hotelová škola Radlická – Hotel Matura, Radlická 591/115 OBSAZENO
Kurz je dvoudenní, vždy od 8:00 do 16:00 hod (včetně oběda a přestávek).
Praktický kurz vaření Nové trendy v moderním vaření
Další ročník školení Nové trendy v moderním vaření 2019, vám přinese praktické ukázky 14 nových receptů i spoustu dobrých rad a tipů do vaší školní kuchyně. Novinkou budou luštěnino-zeleninové Pepitky. Věříme, že ať se setkáme na kterémkoli z plánovaných míst, každé školení ve vás zanechá mnoho nových chutí. Součástí akce je i kurz Hygienické minimum, který je speciálně zaměřen na zvládnutí úskalí, s nimiž se denně střetávají kuchařky a kuchaři.
Termíny kurzu Nové trendy v moderním vaření:
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
05.02.2019 | Pardubice | Gymnázium, školní jídelna, Mozartova 449 | mapa |
06.02.2019 | Ostrava | ZŠ Ostrava-Dubina, školní jídelna, Františka Formana 45 | mapa |
07.02.2019 | České Budějovice | Školní jídelna, U Hvízdala 1322/4 | mapa |
12.02.2019 | Praha 3 | ZŠ a MŠ, školní jídelna, Chelčického 2614/43 | mapa |
13.02.2019 | Brno | Školní jídelna Brno, Novolíšeňská 10 | mapa |
14.02.2019 | Brno | Školní jídelna Brno, Novolíšeňská 10 | mapa |
15.02.2019 | Znojmo | ZŠ a MŠ, školní jídelna, Pražská 2808/98 | mapa |
19.02.2019 | Praha 10 – Uhříněves | Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1 | mapa |
20.02.2019 | Praha 10 – Uhříněves | Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1 | mapa |
26.02.2019 | Otrokovice | SPŠ, školní jídelna, tř. Tomáše Bati 1266 | mapa |
27.02.2019 | Hradec Králové | ZŠ, školní jídelna, Štefánikova 566 | mapa |
28.02.2019 | Plzeň | 11. Školní jídelna, Baarova 2564/31 | mapa |
05.03.2019 | Jihlava | Školní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3 | mapa |
06.03.2019 | Jihlava | Školní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3 | mapa |
07.03.2019 | Liberec VI-Rochlice | ZŠ, školní jídelna, Dobiášova 851/5 | mapa |
08.03.2019 | Liberec VI-Rochlice | ZŠ, školní jídelna, Dobiášova 851/5 | mapa |
12.03.2019 | Příbram | ZŠ pod Svatou Horou, školní jídelna, Balbínova 328 | mapa |
13.03.2019 | Ústí nad Labem | Gymnázium dr. Václava Šmejkala, jídelna, Stavbařů 5 | mapa |
14.03.2019 ** | Olomouc | Školní jídelna Olomouc-Hejčín, Tomkova 45 | mapa |
** ZMĚNA TERMÍNU na 11.3.2019!
Kurz je jednodenní, vždy od 9:20 do 13:30 hod (včetně degustace a přestávek).
Pro každého účastníka kurzu máme sešit receptů z degustačního menu. Přijďte, máme pro vás připraveno bohaté pohoštění, těšíme se na vás!
Termíny školení Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře:
Datum | Město | Adresa konání |
---|---|---|
05.02.2019 | Pardubice | Gymnázium, učebna, Mozartova 449 |
06.02.2019 | Ostrava | ZŠ Ostrava – Dubina, učebna, Fr. Formana 45 |
07.02.2019 | České Budějovice | Domov mládeže, klub, U Hvízdala 1322/4 |
12.02.2019 | Praha 3 | AZ personalistika, učebna č. 516, Olšanská 2643/1a |
13.02.2019 | Brno | Základní škola, učebna, Novolíšeňská 2411/10 |
14.02.2019 | Brno | Základní škola, učebna, Novolíšeňská 2411/10 |
15.02.2019 | Znojmo | ZŠ a MŠ, učebna, Pražská 98 |
19.02.2019 | Praha 10 – Uhříněves | Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1 |
20.02.2019 | Praha 10 – Uhříněves | Školní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1 |
26.02.2019 | Otrokovice | SPŠ, školní jídelna, tř. Tomáše Bati 1266 |
27.02.2019 | Hradec Králové | ZŠ, školní jídelna, Štefánikova 566 |
28.02.2019 | Plzeň | Základní škola, učebna, Baarova 31 |
05.03.2019 | Jihlava | Školní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3 |
06.03.2019 | Jihlava | Školní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3 |
07.03.2019 | Liberec VI-Rochlice | ZŠ, učebna, Dobiášova 851/5 |
08.03.2019 | Liberec VI-Rochlice | ZŠ, učebna, Dobiášova 851/5 |
12.03.2019 | Příbram | ZŠ pod Svatou Horou, učebna, Balbínova 328 |
13.03.2019 | Ústí nad Labem | Gymnázium dr. Václava Šmejkala, učebna, Stavbařů 5 |
14.03.2019 ** | Olomouc | Školní jídelna Olomouc-Hejčín, Tomkova 45 |
** ZMĚNA TERMÍNU na 11.3.2019!
Školení je vždy od 7:30 do 09:00 hod.
Účastníci všech seminářů obdrží osvědčení o absolvování. Věříme, že nejen osvědčení, ale i praktické znalosti získané na těchto seminářích, budou výborným základem pro to, aby školní rok byl pro vaši jídelnu úspěšný. Pokud máte zájem o termín, který je obsazený, napište nám na info@jidelny.cz. Zařadíme vás mezi náhradníky.
Krajské konference hromadného stravování proběhnou v březnu a dubnu 2019. Přihlášky na konference budou k dispozici od 1. března 2019.
Přejeme vám úspěšný nový rok a těšíme se na další setkání s vámi!
Diskuze
Autor: rohlik
cena semináře
Dobrý den, nějak jsem nezaznamenala cenu semináře nové trendy v moderním vaření? Děkuji
Autor: Jídelny.cz
Děkujeme za upozornění. Vstupné: Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře = 600 Kč, Nové trendy v moderním vaření = 700 Kč, Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře + Nové trendy v moderním vaření = 1000 Kč.
Autor: zdenouš
cena
Rozklikněte si další podrobnosti pod tabulkou a vykoukne na vás cena i popis akce.