Přeskočit na obsah

Co jsme připravili na začátek roku 2019?

Na první čtvrtletí roku 2019 plánujeme uskutečnit řadu školení, která budou pro vás a zejména pro vaše nově nastupující kolegyně velmi užitečná. Seznamte se s těmito akcemi a myslete na přihlášky již nyní.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Začátkem ledna budou nastupovat do práce vaše nové kolegyně, vedoucí jídelen i kuchařky, a budete jim muset předat spoustu informací. Možná ale i vy budete zahajovat působení na novém pracovišti a po týdnu odpočinku si budete chtít zopakovat některé důležité informace, které jsou pro školní stravování velmi potřebné.

Společnost Jídelny.cz připravila několik školení, které vám i vašim novým kolegyním mohou pomoci.

Hygienické minimum a odpady ve školní jídelně

Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci ve stravovacím provozu vědět a dodržovat. Seminář je určen jak pro nové (začínající), tak pro ostřílené pracovníky z provozu.

První část – Hygienické minimum – se bude zabývat bezpečnou manipulací s potravinami. Proberete si základní požadavky osobní i provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe i v souvislosti s manipulací s alergeny, dále základní znalosti o mikroorganismech a dozvíte se, jak předcházet tomu, aby způsobily onemocnění strávníků.

Druhá část bude zaměřena na Odpady ve školní jídelně – jak třídit odpady a kam s nimi, jak správně likvidovat odpad. Téměř při každé činnosti ve stravovacím provozu vznikají odpady. Víte, jaké všechny to jsou, jak je správně třídit a kam s nimi? Znáte, jaké máte povinnosti jako původce odpadů? A jste si jisti, že všechny povinnosti plníte (např. vedení průběžné evidence odpadů, označení provozovny identifikačním číslem tzv. IČP)? Předáváte odpady jen oprávněným osobám a víte, kdo takovou je? Seminář přináší odpovědi na otázky, co se má udělat s odpadem před jeho vyhozením, jak správně likvidovat zbytky jídel, a mnoho dalších informací.

Konkrétní dotazy je možno zapsat do přihlášky do kolonky POZNÁMKA nebo zaslat na e-mail: info@jidelny.cz do 7. 1. 2019.

Lektorkou je Ing. Lucie Janotová, Ph.D.

Termíny:

14. 1. 2019, od 08:45 hod do 12:30 hod, Praha, 1. VOX a.s., učebna Beta, Senovážné náměstí 978/23 *ZRUŠENO

17. 1. 2019, od 09:45 hod do 13:30 hod, Plzeň, Školicí centrum VIS Plzeň, učebna C, Farského 14 *ZRUŠENO 

Další podrobnosti

Kurz pro nové vedoucí školní jídelny

Nastupujete nově na pozici vedoucí školní jídelny a potřebujete se dozvědět souhrn nejvýznamnějších informací, které budete pro řízení jídelny potřebovat? Pak právě pro vás je určen tento kurz.

Co se na kurzu dozvíte?

  • Co to je školní jídelna
  • Co je důležité nezanedbat při převzetí jídelny
  • Hygiena, sanitace a bezpečnost stravovacího provozu – na co se zaměřit
  • Kontrola ekonomiky provozu
  • Jak na řízení školní jídelny
  • Co to je kvalita stravovacího provozu
  • Nejdůležitější legislativa pro stravovací provozy

Lektoři:

  • Ing. Vladimír Bureš – Veřejná informační služba, spol s r. o.
  • Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.
  • Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.

Termíny:

15.–16. 1. 2019 Brno, Střední škola polytechnická, Jílová 164/36g  *ZRUŠENO

16.–17. 1. 2019 Praha, Hotelová škola Radlická – Hotel Matura, Radlická 591/115 OBSAZENO

Kurz je dvoudenní, vždy od 8:00 do 16:00 hod (včetně oběda a přestávek).

Další podrobnosti

Praktický kurz vaření Nové trendy v moderním vaření

Další ročník školení Nové trendy v moderním vaření 2019, vám přinese praktické ukázky 14 nových receptů i spoustu dobrých rad a tipů do vaší školní kuchyně. Novinkou budou luštěnino-zeleninové Pepitky. Věříme, že ať se setkáme na kterémkoli z plánovaných míst, každé školení ve vás zanechá mnoho nových chutí. Součástí akce je i kurz Hygienické minimum, který je speciálně zaměřen na zvládnutí úskalí, s nimiž se denně střetávají kuchařky a kuchaři.

Termíny kurzu Nové trendy v moderním vaření:

Datum

Město

Adresa konání

Mapa

05.02.2019PardubiceGymnázium, školní jídelna, Mozartova 449mapa
06.02.2019OstravaZŠ Ostrava-Dubina, školní jídelna,  Františka Formana 45mapa
07.02.2019České BudějoviceŠkolní jídelna, U Hvízdala 1322/4mapa
12.02.2019Praha 3ZŠ a MŠ, školní jídelna, Chelčického 2614/43mapa
13.02.2019BrnoŠkolní jídelna Brno, Novolíšeňská 10mapa
14.02.2019BrnoŠkolní jídelna Brno, Novolíšeňská 10mapa
15.02.2019ZnojmoZŠ a MŠ, školní jídelna, Pražská 2808/98mapa
19.02.2019Praha 10 – UhříněvesŠkolní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1mapa
20.02.2019Praha 10 – UhříněvesŠkolní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1mapa
26.02.2019OtrokoviceSPŠ, školní jídelna, tř. Tomáše Bati 1266mapa
27.02.2019Hradec KrálovéZŠ, školní jídelna, Štefánikova 566mapa
28.02.2019Plzeň11. Školní jídelna, Baarova 2564/31mapa
05.03.2019JihlavaŠkolní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3mapa
06.03.2019JihlavaŠkolní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3mapa
07.03.2019Liberec VI-RochliceZŠ, školní jídelna, Dobiášova 851/5mapa
08.03.2019Liberec VI-RochliceZŠ, školní jídelna, Dobiášova 851/5mapa
12.03.2019PříbramZŠ pod Svatou Horou, školní jídelna, Balbínova 328mapa
13.03.2019Ústí nad LabemGymnázium dr. Václava Šmejkala, jídelna, Stavbařů 5mapa
14.03.2019 **OlomoucŠkolní jídelna Olomouc-Hejčín, Tomkova 45mapa

 ** ZMĚNA TERMÍNU na 11.3.2019!

Kurz je jednodenní, vždy od 9:20 do 13:30 hod (včetně degustace a přestávek).

Pro každého účastníka kurzu máme sešit receptů z degustačního menu. Přijďte, máme pro vás připraveno bohaté pohoštění, těšíme se na vás!

Další podrobnosti 

Termíny školení Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře:

Datum

Město

Adresa konání

05.02.2019PardubiceGymnázium, učebna, Mozartova 449
06.02.2019OstravaZŠ Ostrava – Dubina, učebna, Fr. Formana 45
07.02.2019České BudějoviceDomov mládeže, klub, U Hvízdala 1322/4
12.02.2019Praha 3AZ personalistika, učebna č. 516, Olšanská 2643/1a
13.02.2019BrnoZákladní škola, učebna, Novolíšeňská 2411/10
14.02.2019BrnoZákladní škola, učebna, Novolíšeňská 2411/10
15.02.2019ZnojmoZŠ a MŠ, učebna, Pražská 98
19.02.2019Praha 10 – UhříněvesŠkolní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1
20.02.2019Praha 10 – UhříněvesŠkolní jídelna Praha 22, Nové náměstí 1100/1
26.02.2019OtrokoviceSPŠ, školní jídelna, tř. Tomáše Bati 1266
27.02.2019Hradec KrálovéZŠ, školní jídelna, Štefánikova 566
28.02.2019PlzeňZákladní škola, učebna, Baarova 31
05.03.2019JihlavaŠkolní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3
06.03.2019JihlavaŠkolní jídelna Jihlava, Na Stoupách 3
07.03.2019Liberec VI-RochliceZŠ, učebna, Dobiášova 851/5
08.03.2019Liberec VI-RochliceZŠ, učebna, Dobiášova 851/5
12.03.2019PříbramZŠ pod Svatou Horou, učebna, Balbínova 328
13.03.2019Ústí nad LabemGymnázium dr. Václava Šmejkala, učebna, Stavbařů 5
14.03.2019 **OlomoucŠkolní jídelna Olomouc-Hejčín, Tomkova 45

 ** ZMĚNA TERMÍNU na 11.3.2019!

Školení je vždy od 7:30 do 09:00 hod.

Další podrobnosti

 

Účastníci všech seminářů obdrží osvědčení o absolvování. Věříme, že nejen osvědčení, ale i praktické znalosti získané na těchto seminářích, budou výborným základem pro to, aby školní rok byl pro vaši jídelnu úspěšný. Pokud máte zájem o termín, který je obsazený, napište nám na info@jidelny.cz. Zařadíme vás mezi náhradníky.

Krajské konference hromadného stravování proběhnou v březnu a dubnu 2019. Přihlášky na konference budou k dispozici od 1. března 2019.

Přejeme vám úspěšný nový rok a těšíme se na další setkání s vámi!

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: rohlik

    cena semináře
    Dobrý den, nějak jsem nezaznamenala cenu semináře nové trendy v moderním vaření? Děkuji

    • Autor: Jídelny.cz

      Děkujeme za upozornění. Vstupné: Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře = 600 Kč, Nové trendy v moderním vaření = 700 Kč, Hygienické minimum pro kuchařky a kuchaře + Nové trendy v moderním vaření = 1000 Kč.

  • Autor: zdenouš

    cena
    Rozklikněte si další podrobnosti pod tabulkou a vykoukne na vás cena i popis akce.