O jarních prázdninách 2017 budeme opět pořádat školení Nové trendy v moderním vaření. Hledáme vhodné prostory, v kterých bychom ho mohli uspořádat. Požadavky bohužel nejsou malé a ne každá jídelna je splňuje. Pomůžete nám prosím s hledáním?
Prostory hledáme zejména ve Frýdku-Místku, Sokolově, Kolíně a Kutné Hoře.
Jednou z největších obtíží jsou technické požadavky na jídelnu. Jsou opravdu velké a ne každá školní jídelna je může splnit. Nejčastějšími překážkami jsou nevhodný rozvod elektřiny, židle spojené se stoly napevno nebo dokonce stoly přišroubované napevno k podlaze, také dovolené nebo provoz v kuchyni i během prázdnin.
Technicko-provozní požadavky
Školní jídelna by měla splňovat tyto technicko-provozní požadavky:
- Velikost jídelny – prostor pro 70 účastníků (divadelní uspořádání), prostor pro kuchařské studio (6×4 m), prostor pro 10 stolů (degustační část), 10 stolů pro vystavovatele.
- Možnost přestavit jídelnu na divadelní uspořádání (nevyhovují přišroubované stoly a židle).
- Prostory v přízemí, aby se stroje a zařízení nemusely nosit do poschodí.
- Min. rozměr dveří 80 cm (pro nastěhování kuchařského studia – 2 konvektomaty, indukční sporák, mrazicí a chladicí technika, holdomat apod.)
- Vjezd pro zásobování.
- Prostory by měly být větratelné okny.
- Ve vzdálenosti do 20 m od místa vaření přípojku elektřiny s kapacitou 20kW / 400 V (3 x 380 V – jištění 32 A – odpovídající kabel je průřezu 16 mm2. V krajním případě a zcela výjimečně postačí jištění 25 A s odpovídajícím kabelem průřezu 16 mm2). Záleží na příkonu zásuvky (popřípadě se vypojí např. trouby a podobné zařízení s velkým odběrem – jen pro tuto akci).
- Ve vzdálenosti do 20 m od místa vaření přípojku vody ukončenou 3/4″ pračkovým ventilem, není problém se napojit i na kohoutek s ramínkem či rovnou pod umyvadlem, ale musí být dobrý tlak.
- Pokud je nad prostorem, kde budeme vařit, požární hlásič, tak musí být možnost ho od doby instalace techniky do skončení akce vypnout. Může nabrat teplo a páry a zbytečně hlásí poplach.
- Možnost zatemnění školní jídelny.
- Akce by se měl účastnit elektrikář (či odpovědná osoba) z Vašeho zařízení – který nás připojí v případě vyhozených pojistek.
- Den před akcí vstup do jídelny od 18:00 h do 21:00 – postavíme zde kuchařské studio.
- Školní jídelna poskytne nádobí. Také budeme potřebovat personál na pomoc při vaření ochutnávek pro účastníky (2 – 3 osoby). Personál po skončení akce zajistí úklid a umytí vlastního nádobí. (Při jarních prázdninách jsou přesuny na další jídelny složité na čas, z tohoto důvodu nestíhá náš tým uvést prostory do původního stavu.)
Další požadavky
Termín akce: jarní prázdniny 2017
Doba nájmu:
18:00 – 21:00 den před akcí – sestavení kuchařského studia (stačí, aby byla přítomna jen jedna osoba)
06:00 – 14:30 v den akce
Za využití prostor a techniky pro tyto akce platíme jídelnám (školám) dohodnutý nájem.
Rádi bychom vyhověli všem zájemcům, kteří mají o účast na školení Nové trendy v moderním vaření zájem. Prostory a jejich technické vybavení ale do vašeho města dovézt nemůžeme. Pomůžete nám najít vhodné prostory?
Případné nabídky, prosíme, posílejte mailem na adresu: info@jidelny.cz, obratem se Vám ozveme.
Organizační tým školení Nové trendy v moderním stravování
Diskuze
Autor: Zdeňka
Školení Bidvest
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat zda by Vaše přínosné školení nemohly být i v Opavě.
Zdravím Ballarinová, vedoucí jídelny
Autor: Jídelny.cz
Děkujeme za návrh. A víte o nějaké vhodné školní jídelně, kde můžeme akci uspořádat?
Autor: Zita
školení
Kutná Hora by byla fajn, tam školení nejsou už vůbec žádná.