Přeskočit na obsah

Jak probíhají školení Nové trendy?

V minulém týdnu začala série školení Nové trendy v moderním vaření a Hygienické minimum pro kuchařky. Školení probíhají v krajských městech i v některých dalších místech. Přinášíme fotografie a hrst postřehů z prvních uskutečněných akcí.

Autor: Organizační tým

V minulém týdnu začala série školení Nové trendy v moderním stravování a Hygienické minimum pro kuchařky. Školení probíhají v krajských městech i v některých dalších místech.
Nákladní auto pořadatelů s mobilní gastrotechnikou (2 konvektomaty, indukční sporák, mrazicí a chladicí technika, holdomat apod.) a skupina cca 10 odborníků (lektorů, kuchařů, spíkrů) křižuje v těchto týdnech republiku a seznamuje vás s novými trendy v moderním vaření. Stěžejním tématem je zpracování a úprava ryb. V programu jsou však i ukázky používání vepřového masa a seznámení s novinkami v technickém vybavení kuchyní.
Tomuto školení předchází samostatná přednáška na téma Hygienické minimum. Její obsah je zaměřen právě pro kuchařský personál: jak hodnotit rizikovost potravin a podmínky pro rozmnožování mikroorganismů, jak předcházet kontaminaci potravin, bezpečná manipulace s potravinami, sanitace, ochrana proti zamoření provozou škůdci.

Podrobnosti k obsahu školení a přihláškám.

Nové trendy v Jihlavě
Jako jeden z prvních přivítal Nové trendy malý sál školní jídelny Na stoupách v Jihlavě (5.2.2009)

Klasické uspořádání prostor při školení Nové trendy: přednášková část a degustační část.


 Ukázky přípravy pokrmů se přenáší na promítací plochu, takže všichni dobře vidí.

Vše uvádí kuchař – moderátor, komentuje a upozorňuje na důležité věci.


 Mistři kuchaři nejen předvádějí, ale v kuchyňském zázemí i připravují pokrmy pro degustaci.


 Uvařená jídla vypadají opravdu lákavě.

 
 

Závěrečná degustace je příležitostí pro velkou výměnu názorů.


 
Nové trendy v Olomouci
Školení Nové trendy v Olomouci 10.2.2009 zaznamenalo nebývalý zájem jídelen. Proběhlo v jídelně Fakultní ZŠ na Rožňavské ulici. Sjeli se na něho zájemci ze všech typů stravovacích zařízení. Jedno z hlavních témat letošních Nových trendů je zpracování a úprava ryb. Zdálo se, že paní kuchařky i několik přítomných kuchařů z Olomoucka to velmi zaujalo. Během výkladu bylo v sále naprosté ticho a všichni pozorně naslouchali.
Všichni oceňovali výkon jediné ženy mezi předvádějícími kuchaři – paní D. Bečvářové, která se postarala o příjemnou atmosféru v sále. Mimořádný zájem byl v Olomouci o nové typy konvektomatů.

Cyklus školení Nové trendy v moderním stravování probíhá za podpory sponzorů – firem Nowaco, Vitana, Hofmann, Bonduelle, Catus. Odborným garantem akcí je Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Organizační tým školení Nové trendy v moderním vaření

Autor: Organizační tým

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: majka

    děkujeme
    Naše kuchařky se zúčastnily školení v Ostravě a přišly nadšené a plné nových poznatků. Jsem moc
    ráda, že se školení nakonec uskutečnilo a děkuji organizátorům za to, že myslí i na kuchařky a
    jejich vzdělávání. Každý nový poznatek a podnět určitě přispěje ke zvyšování kvality školního stra-
    vování a spokojenosti strávníků, ať malých, nebo
    velkých. Moc děkuji za celý kolektiv a přeji hodně spokojených absolventů školení. 🙂

  • Autor: IvankaL

    poděkování
    Zúčastnila jsem se školení v Ústí nad Labem a touto cestou bych chtěla poděkovat všem,kteří se na přípravě podíleli.Ivča

  • Autor: velká

    Poděkování
    Chceme tímto poděkovat za možnost účasti na semináři „Nové trendy…“ v Ostravě.
    Za naší ŠJ se akce zůčastnily 2 pracovnice a opravdu byly úrovní nadšené.
    Určitě se zúčastníme dalšíchpodobných akcí i další naše pracovnice .
    S pozdravem
    Za vedení a kuchyň ŠJ Jablunkov, Lesní 190
    Bc. Lancová Danuše
    Ředitelka ŠJ