V minulém týdnu začala série školení Nové trendy v moderním stravování a Hygienické minimum pro kuchařky. Školení probíhají v krajských městech i v některých dalších místech.
Nákladní auto pořadatelů s mobilní gastrotechnikou (2 konvektomaty, indukční sporák, mrazicí a chladicí technika, holdomat apod.) a skupina cca 10 odborníků (lektorů, kuchařů, spíkrů) křižuje v těchto týdnech republiku a seznamuje vás s novými trendy v moderním vaření. Stěžejním tématem je zpracování a úprava ryb. V programu jsou však i ukázky používání vepřového masa a seznámení s novinkami v technickém vybavení kuchyní.
Tomuto školení předchází samostatná přednáška na téma Hygienické minimum. Její obsah je zaměřen právě pro kuchařský personál: jak hodnotit rizikovost potravin a podmínky pro rozmnožování mikroorganismů, jak předcházet kontaminaci potravin, bezpečná manipulace s potravinami, sanitace, ochrana proti zamoření provozou škůdci.
Podrobnosti k obsahu školení a přihláškám.
Nové trendy v Jihlavě
Jako jeden z prvních přivítal Nové trendy malý sál školní jídelny Na stoupách v Jihlavě (5.2.2009)
Klasické uspořádání prostor při školení Nové trendy: přednášková část a degustační část.


Ukázky přípravy pokrmů se přenáší na promítací plochu, takže všichni dobře vidí.

Vše uvádí kuchař – moderátor, komentuje a upozorňuje na důležité věci.

Mistři kuchaři nejen předvádějí, ale v kuchyňském zázemí i připravují pokrmy pro degustaci.

Uvařená jídla vypadají opravdu lákavě.

Závěrečná degustace je příležitostí pro velkou výměnu názorů.

Nové trendy v Olomouci
Školení Nové trendy v Olomouci 10.2.2009 zaznamenalo nebývalý zájem jídelen. Proběhlo v jídelně Fakultní ZŠ na Rožňavské ulici. Sjeli se na něho zájemci ze všech typů stravovacích zařízení. Jedno z hlavních témat letošních Nových trendů je zpracování a úprava ryb. Zdálo se, že paní kuchařky i několik přítomných kuchařů z Olomoucka to velmi zaujalo. Během výkladu bylo v sále naprosté ticho a všichni pozorně naslouchali.
Všichni oceňovali výkon jediné ženy mezi předvádějícími kuchaři – paní D. Bečvářové, která se postarala o příjemnou atmosféru v sále. Mimořádný zájem byl v Olomouci o nové typy konvektomatů.
Cyklus školení Nové trendy v moderním stravování probíhá za podpory sponzorů – firem Nowaco, Vitana, Hofmann, Bonduelle, Catus. Odborným garantem akcí je Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Organizační tým školení Nové trendy v moderním vaření
Diskuze
Autor: majka
děkujeme
Naše kuchařky se zúčastnily školení v Ostravě a přišly nadšené a plné nových poznatků. Jsem moc
ráda, že se školení nakonec uskutečnilo a děkuji organizátorům za to, že myslí i na kuchařky a
jejich vzdělávání. Každý nový poznatek a podnět určitě přispěje ke zvyšování kvality školního stra-
vování a spokojenosti strávníků, ať malých, nebo
velkých. Moc děkuji za celý kolektiv a přeji hodně spokojených absolventů školení. 🙂
Autor: IvankaL
poděkování
Zúčastnila jsem se školení v Ústí nad Labem a touto cestou bych chtěla poděkovat všem,kteří se na přípravě podíleli.Ivča
Autor: velká
Poděkování
Chceme tímto poděkovat za možnost účasti na semináři „Nové trendy…“ v Ostravě.
Za naší ŠJ se akce zůčastnily 2 pracovnice a opravdu byly úrovní nadšené.
Určitě se zúčastníme dalšíchpodobných akcí i další naše pracovnice .
S pozdravem
Za vedení a kuchyň ŠJ Jablunkov, Lesní 190
Bc. Lancová Danuše
Ředitelka ŠJ