Podmínky letošního jara jsou pro uspořádání Krajských konferencí hromadného stravování příznivě nakloněny. Znovu vás tak uvítáme u nabitého programu aktualit a informací ze světa školního stravování. Bezplatný program nabídne množství praktických rad k nutričnímu doporučení a spotřebnímu koši nebo informace o připravované vyhlášce o požadavcích na pokrmy. Stejně tak si můžete vybrat i doprovodné školení, které vás podrobně provede právními předpisy školní jídelny. A jako vždy bude celý program doplněn o setkání s našimi partnery, kteří se na vás také již moc těší a mají pro vás připravenou spoustu novinek pro vaše provozy. Ještě váháte s přihláškou? Tak si přečtěte detailnější program na dalších řádcích. Věříme, že váhat přestanete a ihned se přihlásíte.
Aktualizace: Akce v Praze v termínu 27.5. je zrušena!
Program doprovodného školení (placené školení):
08:00 – 09:30 | Průvodce právními předpisy školní jídelny |
Počet účastníků placeného školení je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Program konference:
09:20 – 10:00 | Prezence účastníků |
10:00 – 10:10 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
10:10 – 10:40 | Praktické rady k nutričnímu doporučení a spotřebnímu koši |
10:40 – 10:55 | Informačně propagační vystoupení |
10:55 – 11:20 | Jak získat zpět až 60 % nákladů při rekonstrukci kuchyně? |
11:20 – 11:35 | Informačně propagační vystoupení |
11:35 – 12:15 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:15 – 12:45 | Jak na dietní stravování ve školních jídelnách prakticky |
12:45 – 13:05 | Připravovaná vyhláška o požadavcích na pokrmy |
Změna programu vyhrazena.
Lektoři:
- Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
- Ing. Martin Jára – Regionální poradenská agentura, s.r.o.
- Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.
Průvodce právními předpisy školní jídelny
Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
Právní předpisy školní jídelny jsou velmi rozsáhlé a různorodé. Být vedoucí školní jídelny v dnešní době není lehké, dostupných informací potřebných pro tuto práci není mnoho a obtížně se získávají. Zatímco na nedostatek kontrol si jídelny stěžovat nemohou, s metodickou pomocí je to horší.
Cílem semináře je:
- Ve stručnosti provést nejdůležitějšími právními a provozními předpisy pro školní jídelny.
- Seznámit posluchače s tím, co kontroluje zřizovatel či Česká školní inspekce.
- Upozornit, jak časté mají být revize elektro, plynu, výtahů apod.
- Upřesnit sporné body jako například:
- nulování finanční bilance,
- podmínky pro donášení stravy,
- vracení přeplatků na stravném,
- papírové a elektronické přihlášky na rok/celou školní docházku,
- předcházení dluhům v MŠ.
- Vysvětlit možnosti čerpání FKSP a kdo o tom rozhoduje.
Jde o průřez nejpalčivějších témat školní jídelny, z nich každé by si zasloužilo samostatný prostor k podrobnému probrání. Pro nové vedoucí jde o stručný návod, zkušené vedoucí v přednášce najdou náměty, jak provoz školní jídelny vylepšit.
Mějte v předpisech jasno a buďte dobře připraveni na všechny kontroly.
Počet účastníků školení je omezen, max. počet je 50 účastníků (placené školení).
Praktické rady k nutričnímu doporučení a spotřebnímu koši
Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
Jaké jsou hlavní zásady nutričního doporučení a doporučená frekvence podávání potravin a pokrmů ve školních jídelnách? Je nutriční doporučení pomocníkem pro jídelny nebo je to „jen“ další povinnost, kterou musíte plnit? Jak Vám může pomoci v každodenní praxi?
Tak na všechny tyto otázky dostanete stručnou odpověď, pokud se přednášky zúčastníte.
- Hlavní zásady nutričního doporučení
- Doporučená četnost – podrobné rozpracování
- Praktické rady k četnosti podávání pokrmů
- jak na knedlíky,
- co lze považovat za zeleninovou polévku,
- jak dodržet nutriční doporučení a spotřební koš u masa,
- jak řešit nápoje a problémy s plněním mléka.
Jak získat zpět až 60 % nákladů při rekonstrukci kuchyně?
Lektor: Ing. Martin Jára – Regionální poradenská agentura, s.r.o.
Potřebujete vyměnit dosluhující a energeticky náročná zařízení z vaší kuchyně? Čeká vás rekonstrukce kuchyně? Možná Vás potěší informace, že významnou část těchto nákladů je možné pokrýt z fondů EU. Přijďte si poslechnout, co vše musíte připravit pro to, abyste na dotace vůbec dosáhli.
- Co je potřeba k přípravě žádosti
- Projekt – co vše musí obsahovat a splňovat
- Energetický audit – na co si dát pozor
- Podání žádosti – kdy je třeba žádost podat a jak
To vše a mnohem víc se dozvíte na přednášce Ing. Martina Járy z Regionální poradenské agentury.
Jak na dietní stravování ve školních jídelnách prakticky
Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
Zúčastněte se této přednášky, která je souhrnem praktických zkušeností několikaletého zavádění dietního stravování do školních jídelen. I po 7 letech panuje v této oblasti mnoho nejasností, které přednáška může uvést na pravou míru.
Co se o dietním stravování dozvíte v krátkém 30minutovém bloku?
- Zavedení systému dietního stravování a požadavky kladené na strávníka
- vyhláška o školním stravování,
- lékařské potvrzení,
- cena dietních jídel,
- receptury pro dietní vaření.
- Požadavky na kvalifikaci a platové zařazení pracovníků
- Jak je to s donáškou jídla do ZŠ/MŠ
- Krabičkové desatero
- Kdo je nutriční terapeut vhodný pro školní stravování
- Kontroly systému dietního stravování (ČŠI, hygiena, zřizovatel)
Uslyšíte nejen stručně o systému dietního stravování v školních jídelnách, ale také v základních bodech to nejdůležitější, co je třeba znát, pokud dietní stravování provozujete nebo se k tomu chystáte.
Připravovaná vyhláška o požadavcích na pokrmy
Lektor: Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.
Od června by měla vejít v platnost nová vyhláška o požadavcích na pokrmy. V čem se dotkne školních jídelen a na co se máte připravit? V přednášce shrneme nejdůležitější body z připravované vyhlášky týkající se stravovacích provozů a probereme, jak tyto požadavky zvládnout.
Účastnický poplatek:
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
Průvodce právními předpisy školní jídelny | 950 Kč/os |
Při platbě převodem se vstupné snižuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace:
- Na konferenci i školení je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
- Vstupné je splatné nejpozději 7 dní před datem konání školení převodem na účet u Fio banky, a.s. 2700327409/2010, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:00 hod. na 731 331 095 nebo na info@jidelny.cz.
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
09.05.2022 | Liberec | Kulturní centrum VRATISLAVICE 101010, Nad Školou 1675 | mapa |
10.05.2022 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
11.05.2022 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
12.05.2022 | Plzeň | Vienna House Easy Pilsen (dříve Angelo hotel), U Prazdroje 6 | mapa |
17.05.2022 | Brno | Hotel AVANTI, Střední 61 | mapa |
18.05.2022 | Jihlava | EA Business hotel Jihlava, Havlíčkova 5625/28 | mapa |
19.05.2022 | Praha | Wellness Hotel STEP, Malletova 1141 | mapa |
20.05.2022 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14 | mapa |
24.05.2022 | Zlín | Baťův institut, budova 14/15, Vavrečkova 7040 | mapa |
25.05.2022 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
26.05.2022 | Olomouc | CENTRAL PARK FLORA, Krapkova 439/34 | mapa |
27.05.2022 | Praha – ZRUŠENO! | Wellness Hotel STEP, Malletova 1141 | mapa |
Přijďte, těšíme se na Vás!
Tým Jídelny.cz
Diskuze
Autor: papol
Souběh akcí
Dobrý den – asi s termín už nejde nic udělat? – ten poslední týden v květnu je souběžně akce bidfood expo 2022 – které nebylo dva roky – škoda…..