Srdečně vás zveme na tradiční konference portálu Jídelny.cz, které budou na jaře tohoto roku zaměřeny na praktickou tvorbu jídelníčků v souladu se spotřebním košem. Nevíte, jak vymyslet dobrý jídelníček a podle něho připravit chutná, zdravá a pro děti atraktivní jídla? Přemýšlíte, jak k tomu využít moderní technologie, které v jídelně máte? Jsou i ve vaší jídelně děti, které vyžadují dietní stravu a chcete i jim vařit pestře?
Pokud hledáte odpověď na tyto otázky, pak určitě přijďte. Budeme hledat společně a pomůže nám v tom Jan Heřmánek, přední odborník v oboru gastronomie, který má rozsáhlé zkušenosti i se školním stravováním.
Program konference
08:00 – 09:30 | Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy (placená část) |
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 09:55 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:55 – 10:15 | Jak chytře sestavit lákavý jídelní lístek plný luštěnin, ryb a zeleniny, bez nadměrného množství tuků a sacharidů |
10:15 – 10:30 | Bidvest – nejsme jen velkoobchod, jsme i lidé, kteří Vám rozumí |
10:30 – 10:45 | Informačně propagační vystoupení |
10:45 – 11:05 | Spotřební koš není strašák, ale pomocník pro zdravější stravu dětí školního věku |
11:05 – 11:20 | Cesta k dokonalé chuti – Vitana |
11:20 – 11:40 | Efektivní využití moderních technologických postupů pro zvýšení kvality jídel a snížení provozních nákladů |
11:40 – 11:55 | Informačně propagační vystoupení |
11:55 – 12:35 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:35 – 12:55 | Jaké jsou povinnosti a práva při přípravě dietních jídel školním strávníkům |
12:55 – 13:05 | Přestávka |
13:05 – 14:05 | Dieta nemusí znamenat prázdné břicho, dobrá dieta není jídlo bez chuti a zápachu (placená část) |
V průběhu konferencí bude možno zakoupit za hotové publikaci Základy výživy pro stravovací provozy.
Změna programu konference vyhrazena
Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy
- Rady a tipy, jak připravit netradiční a přesto lákavé pokrmy
- Zásady sestavení správného a vyváženého jídelního lístku pro děti
- Jaké tuky jsou pro naše dětské strávníky vhodné
- Jaké množství luštěnin je vhodné v dětském jídelníčku
- Praktické tipy a nevšední kombinace v sestaveném jídelníčku
- Tipy praktického využití jednotlivých skupin surovin (mléčné výrobky, luštěniny, ryby a další)
- Účastníci dostanou vzorový jídelníček (pro MŠ či ZŠ)
– Počet účastníků kurzu je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím, rezervujte účast včas.
– Toto školení je placené.
– Všichni absolventi placeného semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři.)
Jak chytře sestavit lákavý jídelní lístek plný luštěnin, ryb a zeleniny, bez nadměrného množství tuků a sacharidů
- Jak sestavit atraktivní jídelníček
- Zásady správného a vyváženého jídelního lístku pro děti
Spotřební koš není strašák, ale pomocník pro zdravější stravu dětí školního věku
- Spotřební koš je pomůcka, ne strašák
- Jak využít plnění spotřebního koše ke zdravějšímu stravování
- Plnění spotřebního koše není měřítko kvality podávaných jídel
- Jak nám může pomoci spotřební koš při nastavování stravovacích návyků
Efektivní využití moderních technologických postupů pro zvýšení kvality jídel a snížení provozních nákladů
- Jak moc je důležité sledovat nové trendy v gastronomii pro řízení jídelny
- Co mohu ovlivnit a jak se mám chovat na pozici manažera úseku stravování
- Jak si nejlépe zorganizovat pracovní den a nepotýkat se s nedostatkem času
- Jak efektivně využívat moderní technologie a zvyšovat kvalitu pokrmů
- Na pořizování méně kvalitních surovin se opravdu neušetří
- Jak zapojit rodiče do školního stravování, aby pomáhali formovat postoje dětí
Jaké jsou povinnosti a práva při přípravě dietních jídel školním strávníkům
- Základní rozdělení nejvíce rozšířených diet
- Jaké jsou základní zásady dietního stravování
Dieta nemusí znamenat prázdné břicho, dobrá dieta není jídlo bez chuti a zápachu?
- I u diety je velmi důležitá chuť a vzhled pokrmů
- Jaké jsou doporučené denní dávky příjmu kalorií a na co musíme pamatovat
- Popis technologie přípravy dietních pokrmů – není čeho se bát
- Účastníci dostanou vzorový jídelníček s konkrétními dietními jídly, včetně doporučených hodnot příjmu kalorií
Počet účastníků kurzu je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím, rezervujte účast včas. (placené školení)
Všichni absolventi placeného semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři.)
Jan Heřmánek
Jan Heřmánek se ve školním stravování pohybuje 10 let. Je členem týmu Nových trendů v moderním vaření jako autor receptů. Navržené recepty následně na těchto akcích prezentuje a vaří podle nich jídla. Pro Asociaci kuchařů a cukrářů pořádá semináře zaměřené na dietní stravování a tvorbu jídelníčků. Realizuje poradenství v oblasti efektivity provozu a ekonomické audity zaměřené na maximální využití kapacit s minimálním vynaložením nákladů.
Kde a kdy se s námi můžete setkat
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
24.03.2014 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
25.03.2014 | Pardubice | ABC klub, Štolbova 2665 | mapa |
26.03.2014 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
27.03.2014 | Plzeň | Hotel ANGELO, U Prazdroje 6 | mapa |
07.04.2014 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
08.04.2014 | Olomouc | Clarion Congress Hotel Olomouc, Jeremenkova 36 | mapa |
09.04.2014 | Zlín | Interhotel Moskva , náměstí Práce 2512 | mapa |
10.04.2014 | Brno | Základní škola Brno, Čejkovická 10 | mapa |
14.04.2014 | Karlovy Vary | Alžbětiny Lázně s.r.o., Smetanovy sady 1145/1 | mapa |
15.04.2014 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
16.04.2014 | České Budějovice | CPI Hotels, a.s. – Hotel Gomel, Pražská tř. 14 | mapa |
23.04.2014 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
24.04.2014 | Liberec | Dům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613 | mapa |
Upozorňujeme účastníky z Olomouce a Ústí nad Labem, že konference se konají v nových sálech, jiných než dříve.
Účastnický poplatek
Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy | 550 Kč |
Krajská konference hromadného stravování | bezplatné |
Dieta nemusí znamenat prázdné břicho, dobrá dieta není jídlo bez chuti a zápachu | 450 Kč |
Tvorba jídelníčků + Dieta nemusí znamenat prázdné břicho | 700 Kč |
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace
1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
4. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
5. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.
Leták Rodiče a školní jídelny.cz
Společně s pozvánkou Vám zasíláme leták s informací o novém portálu pro rodiče Rodiče a školní jídelny.cz. Leták lze stáhnout i na portálu Jídelny.cz.
Diskuze
Autor: ŠJ
Kr.konference
Dobrý den,Krajské konference již nejsou zajímavé pro personál školních jídelen…Z tohoto důvodu se samozřejmě také snižuje účast.Neřeší se zde to ,co bychom očekávali.Na VIS (na jejich žádost)píšeme různé dotazy ,teré by nás zajímali,ale neděje se tak.Na diskuzích píšeme,žádáme,ale nic se neděje.
Autor: Vladimír Bureš
Krajské konference pořádá naše dceřinná společnost Jídelny.cz a ta dělá své vlastní průzkumy a hledá pro konference zajímavá témata. VIS se také zajímá o problémy jídelen a pak se snaží do svého SW vytvářet další pomůcky a moduly, které usnadňují pracovníkům jídelen jejich administrativní práci. Diskuse na portálu je určena pro vzájemnou diskusi čtenářů, není to přímá cesta pro komunikaci s oběma firmami. Můžete napsat také přímo mně osobně a já vaši žádost přesměruji tam, kde je největší šance na pomoc.
Autor: Pavel Ludvík
Paní vedoucí, organizátoři Krajských konferencí se při výběru přednášek vždy řídí dotazníky, které účastnice při konferencích vyplňují. Témata jako sestavení jídelního lístku, nebo spotřební koš, (která vévodí jarním konferencím) patří v těchto dotaznících mezi nejžádanější.
— Možná očekáváte odpovědi na dotazy, které jsou specifické jen pro vás a vaši jídelnu. Dotazy k produktům VIS směřujte prosím přímo na firmu VIS. Odpovědi na ostatní otázky se můžete pokusit získat od vašich kolegyň v diskusích portálu Jídelny.cz, ale bohužel není v silách naší redakce, aby formulovala odpověď na každou otázku z diskuse.
— Jestliže si myslíte, že by vaše otázky zajímaly široký okruh jídelen a chcete-li přispět k jinému zaměření konferencí, pak své návrhy prosím uveďte na konferenci do dotazníku nebo je aspoň pošlete mailem. Bude-li stejných požadavků více, rádi vám vyhovíme.
Autor: Regina
Dobrý den pane Ludvíku, víte, ono je to těžké, myslím, že je to už o určité frustraci ze strany vedoucích šj. To co je nám na různých školeních doporučováno, je někdy na některých zařízeních těžko prosaditelné. Další věc je normativy pracovníků. Je to pouze jen a jen a pouze výhradně na ředitelích. My již NEMÁME žádné slovo. Vše funguje naprosto jinak a odlišně , než to fungovalo před právními subjekty. A.. lepší už to nikdy nebude. Proto ta frustrace.
Autor: Regina
A proto je také možná citelný i nezájem o účast na konferencích.