Přeskočit na obsah

Krajské konference hromadného stravování – jaro 2014

Letošní jarní konference portálu Jídelny.cz budou zaměřeny na praktickou tvorbu jídelníčků. Dozvíte se, jak vymyslet dobrý jídelníček, jak podle něho připravit chutná a zdravá jídla s využitím moderních technologií a jak vařit pestře i dietní stravu. Přijďte, rádi se s vámi setkáme.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Srdečně vás zveme na tradiční konference portálu Jídelny.cz, které budou na jaře tohoto roku zaměřeny na praktickou tvorbu jídelníčků v souladu se spotřebním košem. Nevíte, jak vymyslet dobrý jídelníček a podle něho připravit chutná, zdravá a pro děti atraktivní jídla? Přemýšlíte, jak k tomu využít moderní technologie, které v jídelně máte? Jsou i ve vaší jídelně děti, které vyžadují dietní stravu a chcete i jim vařit pestře?

Pokud hledáte odpověď na tyto otázky, pak určitě přijďte. Budeme hledat společně a pomůže nám v tom Jan Heřmánek, přední odborník v oboru gastronomie, který má rozsáhlé zkušenosti i se školním stravováním. 

Program konference

08:00 – 09:30Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy (placená část)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 09:55Zahájení konference – Jídelny.cz
09:55 – 10:15Jak chytře sestavit lákavý jídelní lístek plný luštěnin, ryb a zeleniny, bez nadměrného množství tuků a sacharidů
10:15 – 10:30Bidvest – nejsme jen velkoobchod, jsme i lidé, kteří Vám rozumí
10:30 – 10:45Informačně propagační vystoupení
10:45 – 11:05Spotřební koš není strašák, ale pomocník pro zdravější stravu dětí školního věku
11:05 – 11:20Cesta k dokonalé chuti – Vitana
11:20 – 11:40Efektivní využití moderních technologických postupů pro zvýšení kvality jídel a snížení provozních nákladů
11:40 – 11:55Informačně propagační vystoupení
11:55 – 12:35Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:35 – 12:55Jaké jsou povinnosti a práva při  přípravě dietních jídel školním strávníkům
12:55 – 13:05Přestávka
13:05 – 14:05Dieta nemusí znamenat prázdné břicho, dobrá dieta není jídlo bez chuti a zápachu (placená část)


V průběhu konferencí bude možno zakoupit za hotové publikaci Základy výživy pro stravovací provozy.

Změna programu konference vyhrazena 

Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy

  • Rady a tipy, jak připravit netradiční a přesto lákavé pokrmy
  • Zásady sestavení správného a vyváženého jídelního lístku pro děti
  • Jaké tuky jsou pro naše dětské strávníky vhodné
  • Jaké množství luštěnin je vhodné v dětském jídelníčku
  • Praktické tipy a nevšední kombinace v sestaveném jídelníčku
  • Tipy praktického využití jednotlivých skupin surovin (mléčné výrobky, luštěniny, ryby a další) 
  • Účastníci dostanou vzorový jídelníček (pro MŠ či ZŠ)

– Počet účastníků kurzu je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím, rezervujte účast včas.

– Toto školení je placené.
– Všichni absolventi placeného semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři.)


Jak chytře sestavit lákavý jídelní lístek plný luštěnin, ryb a zeleniny, bez nadměrného množství tuků a sacharidů

  • Jak sestavit atraktivní jídelníček
  • Zásady správného a vyváženého jídelního lístku pro děti

Spotřební koš není strašák, ale pomocník pro zdravější stravu dětí školního věku

  • Spotřební koš je pomůcka, ne strašák
  • Jak využít plnění spotřebního koše ke zdravějšímu stravování
  • Plnění spotřebního koše není měřítko kvality podávaných jídel
  • Jak nám může pomoci spotřební koš při nastavování stravovacích návyků

Efektivní využití moderních technologických postupů pro zvýšení kvality jídel a snížení provozních nákladů

  • Jak moc je důležité sledovat nové trendy v gastronomii pro řízení jídelny
  • Co mohu ovlivnit a jak se mám chovat na pozici manažera úseku stravování
  • Jak si nejlépe zorganizovat pracovní den a nepotýkat se s nedostatkem času
  • Jak efektivně využívat moderní technologie a zvyšovat kvalitu pokrmů
  • Na pořizování méně kvalitních surovin se opravdu neušetří
  • Jak zapojit rodiče do školního stravování, aby pomáhali formovat postoje dětí

Jaké jsou povinnosti a práva při přípravě dietních jídel školním strávníkům

  • Základní rozdělení nejvíce rozšířených diet
  • Jaké jsou základní zásady dietního stravování

Dieta nemusí znamenat prázdné břicho, dobrá dieta není jídlo bez chuti a zápachu?

  • I u diety je velmi důležitá chuť a vzhled pokrmů
  • Jaké jsou doporučené denní dávky příjmu kalorií a na co musíme pamatovat
  • Popis technologie přípravy dietních pokrmů – není čeho se bát
  • Účastníci dostanou vzorový jídelníček s konkrétními dietními jídly, včetně doporučených hodnot příjmu kalorií

Počet účastníků kurzu je omezen (max. počet je 25 účastníků), proto si, prosím, rezervujte účast včas. (placené školení)
Všichni absolventi placeného semináře obdrží osvědčení o absolvování. (Podmínkou získání osvědčení je účast na celém semináři.)


Jan Heřmánek

Jan Heřmánek se ve školním stravování pohybuje 10 let. Je členem týmu Nových trendů v moderním vaření jako autor receptů. Navržené recepty následně na těchto akcích prezentuje a vaří podle nich jídla. Pro Asociaci kuchařů a cukrářů pořádá semináře zaměřené na dietní stravování a tvorbu jídelníčků. Realizuje poradenství v oblasti efektivity provozu a ekonomické audity zaměřené na maximální využití kapacit s minimálním vynaložením nákladů.  


Kde a kdy se s námi můžete setkat 

Datum MěstoAdresa konáníMapa
24.03.2014Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
25.03.2014PardubiceABC klub, Štolbova 2665mapa
26.03.2014JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
27.03.2014PlzeňHotel ANGELO, U Prazdroje 6mapa
07.04.2014Ostrava-HrabůvkaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
08.04.2014OlomoucClarion Congress Hotel Olomouc, Jeremenkova 36mapa
09.04.2014ZlínInterhotel Moskva , náměstí Práce 2512mapa
10.04.2014BrnoZákladní škola Brno, Čejkovická 10mapa
14.04.2014Karlovy VaryAlžbětiny Lázně s.r.o., Smetanovy sady 1145/1mapa
15.04.2014Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
16.04.2014České BudějoviceCPI Hotels, a.s. – Hotel Gomel, Pražská tř. 14mapa
23.04.2014Ústí nad LabemClarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
24.04.2014LiberecDům kultury Liberec spol. s r.o., Soukenné nám. 613mapa


Upozorňujeme účastníky z Olomouce a Ústí nad Labem, že konference se konají v nových sálech, jiných než dříve.


Účastnický poplatek

Tvorba jídelníčků aneb jak plnit spotřební koš a přesto vařit pestré a atraktivní pokrmy550 Kč
Krajská konference hromadného stravování     bezplatné
Dieta nemusí znamenat prázdné břicho, dobrá dieta není jídlo bez chuti a zápachu450 Kč
Tvorba jídelníčků + Dieta nemusí znamenat prázdné břicho700 Kč


Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné hotově u prezence. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace

1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz.
2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
4. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu Jídelny.cz.
5. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na 377 457 329 od 8:00 do 11:30 hod.

Leták Rodiče a školní jídelny.cz

Společně s pozvánkou Vám zasíláme leták s informací o novém portálu pro rodiče Rodiče a školní jídelny.cz. Leták lze stáhnout i na portálu Jídelny.cz.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se
  • Autor: ŠJ

    Kr.konference
    Dobrý den,Krajské konference již nejsou zajímavé pro personál školních jídelen…Z tohoto důvodu se samozřejmě také snižuje účast.Neřeší se zde to ,co bychom očekávali.Na VIS (na jejich žádost)píšeme různé dotazy ,teré by nás zajímali,ale neděje se tak.Na diskuzích píšeme,žádáme,ale nic se neděje.

    • Autor: Vladimír Bureš

      Krajské konference pořádá naše dceřinná společnost Jídelny.cz a ta dělá své vlastní průzkumy a hledá pro konference zajímavá témata. VIS se také zajímá o problémy jídelen a pak se snaží do svého SW vytvářet další pomůcky a moduly, které usnadňují pracovníkům jídelen jejich administrativní práci. Diskuse na portálu je určena pro vzájemnou diskusi čtenářů, není to přímá cesta pro komunikaci s oběma firmami. Můžete napsat také přímo mně osobně a já vaši žádost přesměruji tam, kde je největší šance na pomoc.

    • Autor: Pavel Ludvík

      Paní vedoucí, organizátoři Krajských konferencí se při výběru přednášek vždy řídí dotazníky, které účastnice při konferencích vyplňují. Témata jako sestavení jídelního lístku, nebo spotřební koš, (která vévodí jarním konferencím) patří v těchto dotaznících mezi nejžádanější.
      — Možná očekáváte odpovědi na dotazy, které jsou specifické jen pro vás a vaši jídelnu. Dotazy k produktům VIS směřujte prosím přímo na firmu VIS. Odpovědi na ostatní otázky se můžete pokusit získat od vašich kolegyň v diskusích portálu Jídelny.cz, ale bohužel není v silách naší redakce, aby formulovala odpověď na každou otázku z diskuse.
      — Jestliže si myslíte, že by vaše otázky zajímaly široký okruh jídelen a chcete-li přispět k jinému zaměření konferencí, pak své návrhy prosím uveďte na konferenci do dotazníku nebo je aspoň pošlete mailem. Bude-li stejných požadavků více, rádi vám vyhovíme.

      • Autor: Regina

        Dobrý den pane Ludvíku, víte, ono je to těžké, myslím, že je to už o určité frustraci ze strany vedoucích šj. To co je nám na různých školeních doporučováno, je někdy na některých zařízeních těžko prosaditelné. Další věc je normativy pracovníků. Je to pouze jen a jen a pouze výhradně na ředitelích. My již NEMÁME žádné slovo. Vše funguje naprosto jinak a odlišně , než to fungovalo před právními subjekty. A.. lepší už to nikdy nebude. Proto ta frustrace.

      • Autor: Regina

        A proto je také možná citelný i nezájem o účast na konferencích.