Srdečně Vás zveme na další cyklus Krajských konferencí, které pro Vás jako tradičně pořádá portál Jídelny.cz. Lektoři Vás tentokrát provedou mnoha zajímavými tématy zaměřenými nejen na praktické postupy sestavování jídelníčků, ale také na mýty o přípravě jídelníčků či zdravé dochucování pokrmů.
Program:
08:00 – 09:30 | Praktický postup sestavování jídelníčku pro nové vedoucí |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.) | |
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 09:55 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
09:55 – 10:25 | Co vyčíst z etiket potravin pro spotřební koš a zdraví dětí |
10:25 – 10:40 | Informačně propagační vystoupení |
10:40 – 11:10 | Zdravé dochucování ve školních jídelnách |
11:10 – 11:25 | Informačně propagační vystoupení |
11:25 – 12:05 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
12:05 – 13:05 | Mýty o přípravě jídelníčků: kde je pravda? |
13:05 – 13:35 | Co jídelnám naznačují výsledky nejnovější studie SZÚ o kvalitě školních obědů? |
13:35 – 13:45 | Přestávka |
13:45 – 14:45 | Dejte dětem to nejlepší aneb co vám neřekne spotřební koš |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/60 min.) |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Lektoři:
- Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
- Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s. r. o.
- Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.
Praktický postup sestavování jídelníčku pro nové vedoucí
Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.
Nemáte ještě tu správnou metodu na sestavení jídelníčku? Naučíme vás praktický postup, který pro sestavování jídelníčků používají ty nejzkušenější vedoucí školních jídelen, a získáte užitečný formulář, s jehož pomocí si snadno vytvoříte několik měsíčních jídelníčků.
- Víte, jak si jídelníček rozvrhnout a co musíte mít předem promyšleno?
- Začít s polévkami, hlavními jídly nebo přílohami?
- Jak nezapomenout na ryby a luštěniny a jak to nepřehnat s knedlíky
- Dokážete připravit jídelníček v souladu s Nutričním doporučením?
- Užitečné postupy pro kontrolu denního a týdenního menu
Ze školení si odnesete znalost postupu, jak plánovat jídla na celý měsíc, kvalitní jídelníčky, použitelné v ZŠ a MŠ, a praktickou předlohu, s kterou vám sestavování jídelníčků půjde samo.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Co vyčíst z etiket potravin pro spotřební koš a zdraví dětí
Lektor: Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o
Po úvodu přednášky, obsahujícím základní informace k označování výrobků, bude následovat ukázka desítek etiket potravinářských výrobků. Předvedeme si na nich, jak lze ze značení výrobků získat informace pro správné zařazení potraviny. Chcete znát úskalí, která na vás číhají při posuzování, zda je potravina zdravá a vhodná pro vaše strávníky? Chcete vědět, jak zařadit nové produkty do spotřebního koše? Čtěte etikety a přijďte na tuto přednášku, která vám ukáže, co z nich lze zjistit.
Zdravé dochucování ve školních jídelnách
Lektor: Ing. Zdeněk Hladík – COUNTRY LIFE s. r. o.
- Chutný pokrm je základ úspěchu.
- Nový pohled na dochucování.
- Čím nahradíme nevhodné zvýrazňovače chutí?
- Tipy na zdravé dochucování.
Mýty o přípravě jídelníčků: kde je pravda?
Lektoři: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Ing. Pavel Ludvík – Jídelny.cz, s.r.o.
Určitě jste se setkali s doporučeními a pokyny k sestavení jídelníčků, které se nakonec ukázaly jako zavádějící a nepravdivé. Právě s nimi vás seznámíme a vysvětlíme vám, co jsou fakta a co fámy.
- Jaké pokrmy a potraviny v jídelníčcích omezovat a co naopak ne.
- Znáte polopravdy, které se objevily kolem Nutričního doporučení?
- Nejsou „zakázané“ potraviny, jen některým je lépe se vyhnout
- Jaké potraviny je vhodné ve školní stravě kombinovat?
- Mýty o výběrových a nevýběrových jídelníčcích: víte, jak na ně?
- Jak na další fámy ke spotřebnímu koši, obědům a svačinám
Co jídelnám naznačují výsledky nejnovější studie SZÚ o kvalitě školních obědů
Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Přednáška přinese návrhy k zamyšlení, jak zdokonalit školní stravování. Podněty vzešly z druhé studie SZÚ zabývající se kvalitou školních obědů. Studii zrealizoval tým pracovníků Centra zdraví, výživy a potravin Brno, pod vedením prof. MVDr. Jiřího Rupricha, CSc. Víte, co ze studie pro jídelny prakticky vyplynulo? Seznamte se s jejími doporučeními a závěry.
Dejte dětem to nejlepší aneb co vám neřekne spotřební koš
Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
Jídelny mají snahu podávat dětem tu nejkvalitnější stravu, co mohou. Jako měřítko používají hlavně spotřební koš, který ovšem v řadě případů neříká vše. Nad čím kromě spotřebního koše je možné se při sestavování jídelníčku ještě zamyslet? Školení podává přehled o praktických postupech, jak strávníkům nabídnout co nejhodnotnější stravu, a to nad rámec spotřebního koše.
- Jak zvýšit energetickou hodnotu pokrmu.
- Objevte zdroje soli v potravinách.
- Máte v pokrmech optimálně zastoupeny všechny živiny?
- Jaká je správná velikost porcí?
- Znamená plnění spotřebního koše opravdu kvalitní stravu?
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Přijďte, těšíme se na Vás!
Tým Jídelny.cz
Účastnický poplatek:
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
1 x seminář / osoba / den | 650 Kč |
2 x semináře / osoba / den | 1 100 Kč |
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace:
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Fio banky, a.s. 2700327409/2010, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
26.03.2019 | Brno | Hotel AVANTI , Střední 61 | mapa |
27.03.2019 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
03.04.2019 | Liberec | Kulturní centrum VRATISLAVICE 101010, Nad Školou 1675 | mapa |
04.04.2019 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
09.04.2019 | Olomouc | BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
10.04.2019 | Ostrava-Hrabůvka | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
11.04.2019 | Zlín | Baťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040 | mapa |
15.04.2019 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
16.04.2019 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
17.04.2019 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
24.04.2019 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14 | mapa |
25.04.2019 | Plzeň | Angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
Máme pro Vás připravený seminář:Teorie a praxe spotřebního košeLektor: Ing. Pavel Ludvík, vedoucí redakce Jídelny.cz Brno, 4. 6. 2019 od 8:45 hod do 13:00 hod Praha, 11. 6. 2019 od 8:45 hod do 13:00 hod Seminář slouží k osvojení všech potřebných znalostí pro úspěšné dodržování spotřebního koše, který je základním nástrojem pro sledování nutriční kvality jídel ve školních jídelnách. Účastníci semináře obdrží osvědčení o absolvování. Obsah semináře:Legislativa ke spotřebnímu koši
Výživové normy
Údaje, které mají vliv na správnost výpočtu
Zařazování potravin do skupin
Praktické zkušenosti s dodržováním spotřebního koše
Účastnický poplatek: 950 Kč vč. DPH / osoba. Účastníci semináře obdrží osvědčení o absolvování Pozvánka |
Diskuze
Autor: majka1
díky
Děkujeme za to, že organizujete tato profesní setkání. Vždy se něco dozvíme, potkáme se s kolegyněmi z oboru a vyměníme si zkušenosti. Sdílený problém se zmenší, když zjistíte, že v tom nejste sám. A vždy dojdeme zpět bohatší o nějaký námět z přednášky nebo postřeh z praxe, nebo o kontakt na nového zajímavého dodavatele. Tyto zkušenosti jsou k nezaplacení. Už teď se těšíme na podzim a přejeme všem krásné Velikonoce a voňavé slunečné jaro.