Přeskočit na obsah

Krajské konference hromadného stravování – podzim 2018

V říjnu 2018 pro vás opět pořádáme oblíbené krajské konference. Program je plně nabitý tématy z oblasti hygieny a sanitace. Víte, jaké kontrolní orgány navštěvují školní jídelny a co je předmětem jejich zájmu? Přijďte a dozvíte se více.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Jste srdečně zváni na další cyklus Krajských konferencí, které pro vás jako tradičně pořádá portál Jídelny.cz. Lektoři vás tentokrát provedou tématy zaměřenými na oblast hygieny a sanitace.

Program:

08:00 – 09:30Hygienické minimum
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.)
09:00 – 09:45Prezence účastníků
09:45 – 10:00Zahájení konference – Jídelny.cz
10:00 – 10:30Nejčastější kontroly ve školních jídelnách
10:30 – 10:45Informačně propagační vystoupení
10:45 – 12:00Mýty a fakta o hygieně
12:00 – 12:15Informačně propagační vystoupení
12:15 – 12:50Sanitace – „Klíč k úspěchu bezpečné výroby pokrmů“
12:50 – 13:30Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
13:30 – 14:45Jak zajistit účelnou a přesto jednoduchou sanitaci
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/75 min.)

Změna programu vyhrazena.

Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Lektoři:

  • Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
  • Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting

Hygienické minimum

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.

Víte, jak správně postupovat při manipulaci s potravinami? Doplňujete potřebné znalosti průběžně? Co je bezpečná potravina a jaké zásady je třeba při manipulaci dodržovat, aby nedošlo k onemocnění strávníku? Jaké jsou požadavky osobní a provozní hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; druhy kontaminace a jací činitelé mohou způsobit onemocnění strávníků?

Cílem školení je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny s důrazem na praxi a připomenout či doplnit co vše by pracovníci měli vědět a dodržovat.

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Nejčastější kontroly ve školních jídelnách

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o

Jaké kontrolní orgány a jak často navštěvují školní jídelny? Co je předmětem jejich zájmu?

Přednáška Vás seznámí s nejčastějšími požadavky kontrolních orgánů v provozech školních a předškolních jídelen po celé ČR za posledních pět let.

Mýty a fakta o hygieně

Lektoři: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.

              Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting

Stává se Vám, že co odborník to jiný názor na hygienické požadavky a postupy správné výrobní praxe? Kolikrát jste například získali jiný pohled na danou problematiku od odborného konzultanta či z odborného media, než co následně vyžadoval dozorový orgán? A kdo má tedy pravdu, komu věřit? Cílem přednášky je upozornit na nejčastější mýty a vysvětlit fakta za pomoci ne jen legislativy ale i selského rozumu tak, abyste získali jistotu, že vše děláte správně.

Sanitace – „Klíč k úspěchu bezpečné výroby pokrmů“

Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting

Sanitační procesy v hygieně potravin hrají klíčovou roli. Nelze ji nahradit nebo zcela vypustit. Kvalita a dodržování postupů vede k požadované bezpečnosti pokrmů. Pravidelností zajistíme také lepší pohodlí a bezpečnost na pracovišti. V přednášce si připomeneme spoustu zajímavostí, ale hlavně klíčové kroky, které jsou pro bezpečnost nezbytné.

Obsah přednášky

  • Sanitace jako klíčová priorita v hygieně potravin
  • Základní kroky a výběr přípravků
  • Sanitace jako prevence výskytu škůdců
  • Kontrola snadno a rychle – jednoduchý manuál BIOFINDER

Jak zajistit účelnou a přesto jednoduchou sanitaci

Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting

Chcete se naučit jak jednoduše sestavit sanitační plán? Trápíte se procesy čištění a dezinfekce? Nevíte si rady s výběrem vhodného typu přípravků? Chcete si poslechnout užitečné rady? Cílem přednášky je projít si jednotlivé kroky a naučit se, jak zvolit vhodné přípravky a jak postupovat, aby sanitace byla účinná, jednoduchá a zajistila spolehlivé výsledky.

Obsah přednášky

  • Co by měl obsahovat sanitační plán
  • Základní principy a procesy čištění a dezinfekce
  • Odpovědnost a kompetence
  • Vlastnosti čistících a dezinfekčních přípravků a návod na jejich výběr
  • Pomůcky k sanitaci
  • Praktické příklady z praxe
  • Diskuze

Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).

Účastnický poplatek:

Krajská konference hromadného stravováníbezplatná účast
1 x seminář / osoba / den600 Kč
2 x semináře / osoba / den1 000 Kč

Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace:

  1. Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.

Kde a kdy se s námi můžete setkat:

DatumMěstoAdresa konáníMapa
02.10.2018PardubiceCongress Centre Pardubice, Masarykovo náměstí 2799mapa
03.10.2018Hradec KrálovéKongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375mapa
04.10.2018LiberecKulturní centrum VRATISLAVICE 101010, Nad Školou 1675mapa
05.10.2018Ústí nad LabemClarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517mapa
09.10.2018JihlavaDKO s.r.o., Tolstého 2mapa
10.10.2018Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa
11.10.2018Plzeňangelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6mapa
15.10.2018BrnoHotel AVANTI , Střední 61mapa
16.10.2018ZlínBaťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040mapa
17.10.2018OlomoucBEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1mapa
18.10.2018OstravaKulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4mapa
22.10.2018České BudějoviceClarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14mapa
23.10.2018Praha 9Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141mapa

DOPORUČUJEME

BioFinder – Účinný nástroj ke kontrole hygieny v potravinářském průmyslu

Provedli jste sanitaci vašeho provozu. Jak se ale přesvědčit, že byla účinná? Dnes již existují přípravky a prostředky, které to dokáží zkontrolovat.

Jedním z rychlotestů pro kontrolu úrovně hygieny a správnosti provedení sanitace je přípravek Biofinder. Je to sprej, který nastříkáme na vybrané místo (např. pracovní stůl, nůž, výlevka apod.) a pokud začne pěnit, znamená to, že kontrolované místo může být znečištěno škodlivými mikroorganismy (např. Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes a další). Biofinder je schopen odhalit nejvýznamnější mikroorganismy, které se vyskytují v potravinářství a které mohou vyvolat závažná onemocnění.

Je vhodný pro všechny běžně používané povrchy.

Prodejní cena 1 428 Kč včetně DPH.

Koupit >>> 

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se