Jste srdečně zváni na další cyklus Krajských konferencí, které pro vás jako tradičně pořádá portál Jídelny.cz. Lektoři vás tentokrát provedou tématy zaměřenými na oblast hygieny a sanitace.
Program:
08:00 – 09:30 | Hygienické minimum |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/90 min.) | |
09:00 – 09:45 | Prezence účastníků |
09:45 – 10:00 | Zahájení konference – Jídelny.cz |
10:00 – 10:30 | Nejčastější kontroly ve školních jídelnách |
10:30 – 10:45 | Informačně propagační vystoupení |
10:45 – 12:00 | Mýty a fakta o hygieně |
12:00 – 12:15 | Informačně propagační vystoupení |
12:15 – 12:50 | Sanitace – „Klíč k úspěchu bezpečné výroby pokrmů“ |
12:50 – 13:30 | Přestávka – občerstvení s informací hostitelů |
13:30 – 14:45 | Jak zajistit účelnou a přesto jednoduchou sanitaci |
(Placená část; účastníci obdrží osvědčení o absolvování, podmínkou je účast na celém semináři/75 min.) |
Změna programu vyhrazena.
Počet účastníků placeného semináře je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.
Lektoři:
- Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
- Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting
Hygienické minimum
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
Víte, jak správně postupovat při manipulaci s potravinami? Doplňujete potřebné znalosti průběžně? Co je bezpečná potravina a jaké zásady je třeba při manipulaci dodržovat, aby nedošlo k onemocnění strávníku? Jaké jsou požadavky osobní a provozní hygieny; zásady správné výrobní a hygienické praxe; druhy kontaminace a jací činitelé mohou způsobit onemocnění strávníků?
Cílem školení je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny s důrazem na praxi a připomenout či doplnit co vše by pracovníci měli vědět a dodržovat.
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Nejčastější kontroly ve školních jídelnách
Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o
Jaké kontrolní orgány a jak často navštěvují školní jídelny? Co je předmětem jejich zájmu?
Přednáška Vás seznámí s nejčastějšími požadavky kontrolních orgánů v provozech školních a předškolních jídelen po celé ČR za posledních pět let.
Mýty a fakta o hygieně
Lektoři: Ing. Lucie Janotová, Ph.D. – Jídelny.cz, s.r.o.
Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting
Stává se Vám, že co odborník to jiný názor na hygienické požadavky a postupy správné výrobní praxe? Kolikrát jste například získali jiný pohled na danou problematiku od odborného konzultanta či z odborného media, než co následně vyžadoval dozorový orgán? A kdo má tedy pravdu, komu věřit? Cílem přednášky je upozornit na nejčastější mýty a vysvětlit fakta za pomoci ne jen legislativy ale i selského rozumu tak, abyste získali jistotu, že vše děláte správně.
Sanitace – „Klíč k úspěchu bezpečné výroby pokrmů“
Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting
Sanitační procesy v hygieně potravin hrají klíčovou roli. Nelze ji nahradit nebo zcela vypustit. Kvalita a dodržování postupů vede k požadované bezpečnosti pokrmů. Pravidelností zajistíme také lepší pohodlí a bezpečnost na pracovišti. V přednášce si připomeneme spoustu zajímavostí, ale hlavně klíčové kroky, které jsou pro bezpečnost nezbytné.
Obsah přednášky
- Sanitace jako klíčová priorita v hygieně potravin
- Základní kroky a výběr přípravků
- Sanitace jako prevence výskytu škůdců
- Kontrola snadno a rychle – jednoduchý manuál BIOFINDER
Jak zajistit účelnou a přesto jednoduchou sanitaci
Lektor: Mgr. Jan Strejček – Hygienic Consulting
Chcete se naučit jak jednoduše sestavit sanitační plán? Trápíte se procesy čištění a dezinfekce? Nevíte si rady s výběrem vhodného typu přípravků? Chcete si poslechnout užitečné rady? Cílem přednášky je projít si jednotlivé kroky a naučit se, jak zvolit vhodné přípravky a jak postupovat, aby sanitace byla účinná, jednoduchá a zajistila spolehlivé výsledky.
Obsah přednášky
- Co by měl obsahovat sanitační plán
- Základní principy a procesy čištění a dezinfekce
- Odpovědnost a kompetence
- Vlastnosti čistících a dezinfekčních přípravků a návod na jejich výběr
- Pomůcky k sanitaci
- Praktické příklady z praxe
- Diskuze
Počet účastníků semináře je omezen, max. počet je 25 účastníků (placené školení).
Účastnický poplatek:
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
1 x seminář / osoba / den | 600 Kč |
2 x semináře / osoba / den | 1 000 Kč |
Ve výjimečných případech lze uhradit vstupné v hotovosti. Při platbě v hotovosti se vstupné zvyšuje o 100 Kč!
Podrobnosti – rezervace:
- Na konferenci i seminář je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
- Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání semináře převodem na účet u Raiffeisenbank a.s. 916995001/5500, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.cz. Věnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
- Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
- Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
- Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
- V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.
Kde a kdy se s námi můžete setkat:
Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
02.10.2018 | Pardubice | Congress Centre Pardubice, Masarykovo náměstí 2799 | mapa |
03.10.2018 | Hradec Králové | Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 | mapa |
04.10.2018 | Liberec | Kulturní centrum VRATISLAVICE 101010, Nad Školou 1675 | mapa |
05.10.2018 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem, Špitálské náměstí 3517 | mapa |
09.10.2018 | Jihlava | DKO s.r.o., Tolstého 2 | mapa |
10.10.2018 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
11.10.2018 | Plzeň | angelo Hotel Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
15.10.2018 | Brno | Hotel AVANTI , Střední 61 | mapa |
16.10.2018 | Zlín | Baťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040 | mapa |
17.10.2018 | Olomouc | BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 | mapa |
18.10.2018 | Ostrava | Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
22.10.2018 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel České Budějovice, Pražská třída 2306/14 | mapa |
23.10.2018 | Praha 9 | Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 | mapa |
DOPORUČUJEMEBioFinder – Účinný nástroj ke kontrole hygieny v potravinářském průmysluProvedli jste sanitaci vašeho provozu. Jak se ale přesvědčit, že byla účinná? Dnes již existují přípravky a prostředky, které to dokáží zkontrolovat. Jedním z rychlotestů pro kontrolu úrovně hygieny a správnosti provedení sanitace je přípravek Biofinder. Je to sprej, který nastříkáme na vybrané místo (např. pracovní stůl, nůž, výlevka apod.) a pokud začne pěnit, znamená to, že kontrolované místo může být znečištěno škodlivými mikroorganismy (např. Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes a další). Biofinder je schopen odhalit nejvýznamnější mikroorganismy, které se vyskytují v potravinářství a které mohou vyvolat závažná onemocnění. Je vhodný pro všechny běžně používané povrchy. Prodejní cena 1 428 Kč včetně DPH. |
Diskuze