Druhý ročník kulinární soutěže Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, je již úspěšně za námi. Finále probíhalo 27.–29.srpna v příjemných prostorách Makro akademie v Praze Stodůlkách.
Dovolte nám představit Vám vítěze prvních čtyř kategorií soutěže, které byly určeny především školním jídelnám.
Kategorie MŠ:
1. místo – 51. mateřská škola Plzeň, Částkova
Sladká svačinka: parfait s granolou a ostružinami, domácí šípkový čaj s jablíčkem
Slaná svačinka 1: luštěnka, pomazánka semínková se sušenými rajčátky, smoothie z kiwi s banánem a špenátem
Slaná svačinka 2: topinky s hráškovým pestem a vajíčkem, obilná káva s fíky
2. místo – Mateřská škola Na Korábě, Praha
Sladká svačinka: tvarohový dezert s jahodami a čokoládovým piškotem
Slaná svačinka 1: pomazánka z pečených paprik
Slaná svačinka 2: avokádová pomazánka
3. místo – Ekolandia s.r.o., Čelákovice
Sladká svačinka: muffiny s červenou řepou
Slaná svačinka 1: těstovinový salátek s krůtími prsy a pečenou zeleninou
Slaná svačinka 2: tuňáková pomazánka s kousky lososa, cereální pečivo a paprika
Kategorie ZŠ:
1. místo – Základní škola Český Brod
Pokrm: krůtí prsa protýkaná kořenovou zeleninou, zeleninová omáčka á la svíčková, špaldové celozrnné knedlíky, rybízovo-brusinkové čatný
2. místo – Ekolandia s.r.o., Brandýs nad Labem
Pokrm: krůtí rolka s hráškovým pyré a máslovými hranolky
3. místo – Dětský domov se školou, SPV a ZŠ Chrudim
Pokrm: krůtí kapsa plněná špenátem a sýrem gouda, špaldové kroupy se zeleninou, luštěninový salát
Kategorie SŠ:
1. místo – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Praha – Čakovice
Pokrm: focaccia plněná trhaným krůtím masem a mozzarellou, pečené brambory a kukuřice, dip ze zakysané smetany s bazalkou
2. místo – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička
Pokrm: krůtí burger s cheddarem na placce z červené řepy a brambor, trhaným salátem, rajčatovou salsou a dipem z pečené papriky
3. místo – Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Brno
Pokrm: krůtí závitek s medvědím česnekem, opečené brambory
Kategorie Bezmasý pokrm:
1. místo – Ekolandia s.r.o., Brandýs nad Labem
Pokrm: adzuki fazole s pečenou zeleninou a basmati rýží
2. místo – Rehabilitační ústav Hostinné
Pokrm: pohankovo-špenátová placka plněná luštěninovou směsí, salát s rajčátkem
3. místo – Mateřská škola, Praha 8, Na Korábě
Pokrm: hamburger z červené řepy, dressing z kozího sýru, domácí bulka
Gratulujeme nejen vítězům, ale všem zúčastněným, kterým současně patří velké díky za skvělé výkony, za to že se nebáli soutěže zúčastnit a předstoupili před obecenstvo a hodnotící komisi a především za ochotu všem ukázat, že ve školních jídelnách se vaří nejen moderně a nápaditě, ale především chutně.
Diskuze