Přeskočit na obsah

Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování – známe vítěze

A je to tady, známe výherce soutěžního klání Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování. Kdo nakonec vybojoval první místo? Dovolte, abychom Vám představili vítěze kategorií určených především pro školní jídelny.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Druhý ročník kulinární soutěže Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, je již úspěšně za námi. Finále probíhalo 27.–29.srpna v příjemných prostorách Makro akademie v Praze Stodůlkách.

Dovolte nám představit Vám vítěze prvních čtyř kategorií soutěže, které byly určeny především školním jídelnám.

Kategorie MŠ:

1. místo – 51. mateřská škola Plzeň, Částkova

Sladká svačinka: parfait s granolou a ostružinami, domácí šípkový čaj s jablíčkem

Slaná svačinka 1: luštěnka, pomazánka semínková se sušenými rajčátky, smoothie z kiwi s banánem a špenátem

Slaná svačinka 2: topinky s hráškovým pestem a vajíčkem, obilná káva s fíky

2. místo – Mateřská škola Na Korábě, Praha

Sladká svačinka: tvarohový dezert s jahodami a čokoládovým piškotem

Slaná svačinka 1: pomazánka z pečených paprik

Slaná svačinka 2: avokádová pomazánka

3. místo – Ekolandia s.r.o., Čelákovice

Sladká svačinka: muffiny s červenou řepou

Slaná svačinka 1: těstovinový salátek s krůtími prsy a pečenou zeleninou

Slaná svačinka 2: tuňáková pomazánka s kousky lososa, cereální pečivo a paprika

Kategorie ZŠ:

1. místo – Základní škola Český Brod

Pokrm: krůtí prsa protýkaná kořenovou zeleninou, zeleninová omáčka á la svíčková, špaldové celozrnné knedlíky, rybízovo-brusinkové čatný

2. místo – Ekolandia s.r.o., Brandýs nad Labem

Pokrm: krůtí rolka s hráškovým pyré a máslovými hranolky

3. místo – Dětský domov se školou, SPV a ZŠ Chrudim

Pokrm: krůtí kapsa plněná špenátem a sýrem gouda, špaldové kroupy se zeleninou, luštěninový salát

Kategorie SŠ:

1. místo – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Praha – Čakovice

Pokrm: focaccia plněná trhaným krůtím masem a mozzarellou, pečené brambory a kukuřice, dip ze zakysané smetany s bazalkou

2. místo – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička

Pokrm: krůtí burger s cheddarem na placce z červené řepy a brambor, trhaným salátem, rajčatovou salsou a dipem z pečené papriky

3. místo – Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Brno

Pokrm: krůtí závitek s medvědím česnekem, opečené brambory

Kategorie Bezmasý pokrm:

1. místo – Ekolandia s.r.o., Brandýs nad Labem

Pokrm: adzuki fazole s pečenou zeleninou a basmati rýží

2. místo – Rehabilitační ústav Hostinné

Pokrm: pohankovo-špenátová placka plněná luštěninovou směsí, salát s rajčátkem

3. místo – Mateřská škola, Praha 8, Na Korábě

Pokrm: hamburger z červené řepy, dressing z kozího sýru, domácí bulka

Gratulujeme nejen vítězům, ale všem zúčastněným, kterým současně patří velké díky za skvělé výkony, za to že se nebáli soutěže zúčastnit a předstoupili před obecenstvo a hodnotící komisi a především za ochotu všem ukázat, že ve školních jídelnách se vaří nejen moderně a nápaditě, ale především chutně.

Autor: Redakce Jídelny.cz

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se