Program
Posloupnost přednášek jsme zvolili tak, aby závažná témata byla rovnoměrně rozložena do obou dnů a dostalo se jim tak zasloužené pozornosti. Harmonogram je pro přehlednost doplněn jmény přednášejících, mezi nimiž se od posledního příspěvku objevilo několik nových.
- původní přednášející, paní Mgr. Markétu Vondráčkovou, nahradí její kolegyně paní Mgr. Eva Dvořáčková
- sanitační řád přednese paní Andrea Reinová z firmy HRASPO, spol. s r.o.
- referát o činnosti ASPOS přednese člen výkonného výboru ASPOS, pan Bc. Josef Rund
- Více informací o chystané přednášce jsme získali od pana Ing. Vladimíra Bureše a přinášíme Vám její rozšířenou osnovu:
– rozšířené nešvary v evidenci potravin a stravného ve školních jídelnách a jejich praktické důsledky
– správná a úplná účetní a podrozvahové evidence (podrobný výklad a osvětlení širších souvislostí)
– kontrolní systém správného hospodaření s potravinami a stravným (jak ověřit správnost uzávěrky)
Osnovy ostatních příspěvků naleznete v předchozím článku. Přestože je následující program finální, mohou nastat okolnosti, za nichž bude nutné provést určité změny, proto si toto právo vyhrazujeme.
19.9. (středa)
12:00 – 13:00 prezence
13:00 – 13:15 zahájení
13:15 – 14:00 finance a rozpočty v oblasti školství – Ing. Zdeněk Čížek
14:00 – 14:55 sanitační řád – Andrea Reinová
15:05 – 15:20 přestávka
15:20 – 16:15 pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení – Mgr. Eva Dvořáčková
16:15 – 16:30 novinky z portálu Jídelny.cz – Jiří Plzák
16:30 – 17:30 ČŠI – nedotované obědy, identifikační média a další problémy – Bc. Jana Bradová, Bc. Jitka Koutová
17:30 – 18:00 přehled činnosti ASPOSu v tomto roce – Bc. Josef Rund
18:00 – 19:00 večeře
19:00 – divadelní představení (cca 90min),
20.9. (čtvrtek)
09:00 – 09:05 zahájení
09:05 – 10:00 kontrola hospodaření s potravinami a stravným – Ing. Vladimír Bureš
10:00 – 10:45 projektování zařízení školního stravování – Ing. Jan Prosa
10:45 – 11:30 plánované novinky a aktuality pro hromadné stravování, hygienické kontroly – Ing. Marie Jechová
11:30 – 12:00 diskuse
12:00 – závěr kongresu, oběd
Divadlo
Více informací o chystané hře můžete nyní čerpat z oficiálních materiálů Rádobydivadla Klapý. Zájemce prosíme, aby se z organizačních důvodů dostavili nejpozději 15 minut před začátkem představení.
Ubytování
Ti z Vás, kteří si dosud nezajistili ubytování, by si měli pospíšit. Osvědčené hotely, které jsme Vám nabízeli v minulých letech i letos, jsou kromě ubytovny Ostende již obsazené. Můžete však využít bohatšího seznamu ubytovacích zařízení na stránkách informačního centra města Poděbrad – stačí kliknout na tento odkaz. Umístění nejžádanějších hotelů je vyznačeno na přiložené mapce, včetně Kongresového centra a vlakového nádraží.
Ubytovna Ostende
adresa: U Zimního stadionu 762/II.; 290 01 Poděbrady
tel: 723 520 875 – Furješová
http://mujweb.cz/www/ostende/
Lůžka: 12x 2 lůžko, 4x 3 lůžko, 20x 1 lůžko
Sociální zařízení: společné na patře
Stravování: ne
Ceny za ubytování: 300 Kč/lůžko
Obsazené hotely:
Hotel Golfi (www.hotelgolfi.cz), Pension Fontána (www.pension-podebrady.cz), Hotel Soudek (http://www.hotelsoudek.cz/), Hotel Bílá Růže (www.bila-ruze.cz), Hotel Junior (http://www.hsvos.cz/skolni-hotel-junior.html)
Kromě účastníků a přednášejících přivítáme na Kongresu také vzácné hosty, kterými budou metodické pracovnice krajských úřadů. Přínos Kongresu jistě zvýší i takováto pozitivní odezva odbornic na školní stravování.
Věříme, že tento Kongres splní Vaše očekávání, a těšíme se na setkání s Vámi.
Výkonný výbor ASPOS
Diskuze
Autor: Evča 1
kongres
Je mi velice líto, že se nemohu osobně zúčastnit. Doufám, že na nás, kteří jsme se nemohli na kongres dostavit osobně, budete také myslet a přinesete nám zase informace. Sanitační řád jsem si upravila s ohledem k našemu provozu podle vzoru uvedeného na portále. Velice by mne zajímalo: – rozšířené nešvary v evidenci potravin a stravného ve školních jídelnách a jejich praktické důsledky
– správná a úplná účetní a podrozvahové evidence (podrobný výklad a osvětlení širších souvislostí)
– kontrolní systém správného hospodaření s potravinami a stravným (jak ověřit správnost uzávěrky) Bohužel ze strany zaměstnavatele je toto hodně drahé / nejsem pedagog /.
Autor: ajak
Prosím o pomoc!
Prosím napište mi vše co víte o spotřebním koši a jak funguje.Děkuji Aja.
Autor: ajak
Prosím o pomoc!
Prosím napište mi vše co víte o spotřebním koši a jak funguje.Děkuji Aja.